Pila electronică Scholl pentru călcâie – da sau ba?

pila scholl velvel smooth

Vară, papuci, sandale.

E musai să avem picioarele îngrijite, nu-i așa? Pielea de pe tălpi se usucă, se îngroașă și are nevoie de atenție specială. Acum mai bine de 6 luni, mi-am comandat și eu o pila electronică Scholl Velvet Smooth pentru călcâie. M-am lăudat atunci și am promis să revin cu impresii despre ea. Despre asta e vorba în articolul de azi – părerea mea despre pila Scholl.

De ce am așteptat atâta până să scriu despre ea? Nu o să vă mint. După prima utilizare, am uitat-o mult timp într-un sertar. Nu a fost ceva wow și nu am simțit nevoia sa o refolosesc prea curând. Am regăsit-o, acum câteva săptămâni, și am zis să-i mai dau o șansă. Practic, e ca un fel de piatră de polizor, evident că mult mai fină, care se rotește în jurul unui ax și, în mișcare, curăță pielea moartă de pe tălpi și călcâie. Își merită banii acest produs? (Vezi preț aici!) Concluzia o tragi singur la final.

pila electronică scholl pentru călcâie

Ce e de plăcut la pila electronică Scholl?

  • designul e plăcut.
  • o poți folosi oriunde.
  • nu trebuie să stai mult timp în baie.
  • curăță blând, nu există risc de accidentare (asta pentru cei/cele care folosesc diverse aparate cu lame pentru a curăța pielea îngroșată de pe călcâie).
  • este destul de confortabil de folosit. Poți sta pe un scaun sau pe pat (neapărat pus un prosop sau ceașaf dedesubt) și stai acolo, nu în abur și căldură, în baie. Asta pentru că se folosește pe pielea uscată.

Ce mi-a displăcut la ea?

  • faptul că funcționează pe bază de baterii. E enervant să ți se oprească jucăria, să stai să cauți baterii și să le înlocuiești.
  • e aiurea că trebuie folosit pe pielea uscată. Înainte de baie ai picioarele murdare și nu știu cât indicat este să o folosești în aceste condiții, iar după baie trebuie să aștepți, nu o poți pune la treabă imediat.
  • zgomotul – este foarte zgomotoasă.
  • durează mult să îți cureți călcâiele cu ea. Cum eu stau prost cu timpul liber și cu răbdarea, prefer să le frec în 2 minute cu pila mea metalică și cu piatra ponce și am același rezultat ca atunci când stau să mă bibilesc 10-15 minute cu pila electronică Scholl.
  • puterea este destul de mică. Dacă vă vine ideea să apăsați mai tare pe pilă, doar-doar va fi mai abrazivă și veți termina treaba mai repede, jucăria se oprește.
  • consumabilele (piatra cu particule de diamant) nu țin foarte mult, se tocesc destul de repede și rezervele nu sunt tocmai ieftine.

pila electronică scholl păreri

  • piele fină după prima utilizare o să aveți doar dacă vă confruntați cu probleme minore (piele doar puțin îngroșată și crăpături fine). Dacă aveți probleme mai mari, va fi necesar sa o folosiți zilnic pe o perioadă îndelungată, probabil. Zic probabil pentru că mama nu a avut răbdare să o testez pe picioarele ei mai mult de 2 zile.
  • gâdilă – dacă sunteți persoane gâdilicioase (ca mama) și avansați dinspre călcâi spre talpă, o să vă gâdile foarte tare piatra care se rotește.

Per total, pe mine nu m-a încântat pila electronică Scholl și nu voi cumpăra rezerve pentru ea. Eu o luasem pentru mama, după cum vă spuneam și în articolul inițial, dar pe bătături nu face mare lucru și durează și mult să freci călcâiele cu ea. Tot mai spornică este pila metalică tip răzătoare, vă spun eu. E mai incomod să pui apă în lighean și să stai la înmuiat, dar treaba durează la fel de mult și cu pila electronică și mizerie tot faci. La varianta umedă o să ai piele moartă umedă, la varianta uscată praf.

Aș recomanda-o, în schimb, persoanelor care au pielea foarte sensibilă, călcâiele foarte crăpate – chestii de genul asta – pentru că este foarte blândă și nu lezează și mai tare țesuturile.

Repet, piele fină, catifelată, de la prima utilizare – vor avea doar persoanele care oricum au grijă frecvent de picioarele lor și nu lasă să se formeze suprafețele acelea cornoase. Oricum, același efect îl veți avea și cu o pilă normală, la 10 lei, sau cu o piatră ponce la 4 lei.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Corina Cosa
    • 13/06/2018
    Răspunde

    mda ..deci per total , pentru mine cel putin mi se pare dezavantajoasa …asa ca raman la piatra mea ponce ..am una foarte buna , care ma tine si acum , desi are vreo 2 ani :)))

    1. sa o folosesti sanatoasa si mai departe!

  1. Daca ai sti de cand stau in dubii, sa o iau..sa nu o iau. Recenziile de pe fb tare ma indemnau sa o iau, ca ar fi un produs minune, ce se pare ca nu prea e. Probleme mari nu am, de ce sa zic, insa nici nu as da banii astia pe ea, din ce citesc sunt mai multe dezavantaje decat avantaje. Plus ca eu sunt supeeeer sensibila si ma gadil rau de tot!!
    Eu aveam de la Avon o chestie pentru curatat calaiele, foarte eficient era si inca este desi l-am folosit de o gramada de ori. Acum nu l-am mai vazut in catalog insa mi-am o chestie noua de la Oriflame, sa vad daca face treaba buna. Daca nu, vorba ta..piatra ponce e la putere :))

    1. macar ustensilele de la Avon si Oriflame sunt mai ieftine 😀

  2. Răspunde

    Am tot vazut-o si chiar voiam sa imi cumpar una. Nu am probleme foarte mari cu calcaiele, insa tot mi le bibilesc si eu putin la baie…deh…sa nu se vada urat piciorul in sanda 😀

    1. ramai la ce folosesti acum. E mai sigur si mai ieftin.

    • Anda Stanciu
    • 13/06/2018
    Răspunde

    Nu am încercat_o pana acum

    1. Nu ai pierdut nimic.

  3. Răspunde

    nu am. Si nici nu m-a incantat sa iau.
    Eu am piatra ponce. Si dupa baie iarna mai dau cu ulei de masline si pun sosete, seara de seara, inmoaie fain pielea fara sa fie gest agresiv, dar vara nu pot sa fac asta, si cum merg in gradina, merg in sandale, pielea mi se usuca repede…

    Alfel, inca o data repet, nu putem repara cu vreo unealta ceva ce distrugem repetat zi de zi, in cazul pilei asteia pt a vedea un rezultat mirobolant e nevoie de utilizat zilnic. Si aici cred ca orice piatra ponce are efect asemanator.

    1. exact! Si eu recomand tot piatra ponce, cu toata increderea 😀

  4. Răspunde

    Nici eu nu mi-aș lua. Ma intreb insa daca nu cumva faptul ca te faci zilnic face pielea sa produca iar un strat cornos si tot asa, asa ce esti obligat sa o utilizezi des. Eu ma fac rar ( o data la cateva luni) si ma dau cu ulei( o femeie, ala de canepa e mai eficace decit masline), pun sosete si e perfect. Nu stiu de ce depinde faptul ca ai calcaie rugoase sau nu, ca vara asta m-am trezit ca am niste calcaie f faine 🙂 , nici nu mai am nevoie sa raspalesc la ele. Stiu ca sandalele si slapii fac rau.

    1. da? Sandalele au un aport in urscarea pielii din zona respectiva? Nu stiam de asta.

    • Valeria Chertes
    • 13/06/2018
    Răspunde

    Daca tu zici ca nu este chiar atat de WOW voi folosi mai departe piatra ponce.

    1. Sa ai spor!

    • Nicolae Claudia
    • 14/06/2018
    Răspunde

    Sa stii ca de multe ori am pus-o in cos si de fiecare data m-am razgandit. Nu stiu de ce..am crezut ca e mai simplu. Acum cu siguranta ca nu mi-o mai cumpar

    1. Ai nevoie de timp si rabdare. EU nu le am pe niciuna.

  5. Eu merg constant la pedichiură, acasa folosesc la dus geluri de dus mai abrazive și insist pe calcaie, iar dupa dus folosesc mereu creme hidratante, nu las sa se intareasca pielea de pe călcâie.
    Scholl are produse tare bune, m-aș fi așteptat ca pila să facă treabă bună.

    1. Am si unghiera de la Scholl si pila normala pentru manichiura. Cu acelea ma impac foarte bine.

  6. sa stii ca eu o am si imi place foarte mult! e adevarat, nu am probleme mari, dar oricum, am fost incantata de ea. pe mine m-au tinut rezervele luni bune. cat despre baterii, daca ai ceva mai bun, tine de cateva ori.

    1. Bateriile nu sunt cea mai mare problema, ca am acumulatori bunicei. Cred ca e chesti de rabdare, de care duc mare lipsa.

    • Lamiita Petre
    • 15/06/2018
    Răspunde

    M-ai linistit, ca tare mai tanjeam si eu dupa ea. Deci tot mai buna e pila mea metalica tip razatoare, de care obsev ca si tu esti multumita. M-a distrat enorm faza cu ” E enervant să ți se oprească jucăria, să stai să cauți baterii și să le înlocuiești.”. M-a dus cu gandul la alte jucarii si ma gandeam cat de dramatic trebuie sa fie 😀 😀

    1. Bai, termina cu prostiile! Eu nu folosesc jucarii de-alea.

  7. Si eu m-am gandit la un moment dat sa o cumpar fiindca mama are probleme mari cu calcaiele dar citind ce ai scris imi dau seama ca nu ar folos-o prea mult asa ca o sa caut alternative.

    1. O puteti incerca, nu stiu ce sa zic. Vad ca altii sunt multumiti de ea.

  8. Răspunde

    Ah, ce bine ca ai scris despre ea ca ma tenta si pe mine dar.. ca si tine.. raman la metodele clasice si mai putin costisitoare :p

    1. Ma bucur ca te-am ajutat sa economisesti niste bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares