3 trucuri de îngrijire pentru un ten hidratat, un păr sănătos și picioare mai frumoase

frumusețe naturală - trucuri de îngrijire

Da, un nou articol despre trucuri de îngrijire. Nu pentru că-mi place să mă repet, ci pentru că este un domeniu la care am fost codașă multă vreme, dar acum, după 30 de ani, nu-mi permit să mai fiu. Învăt continuu despre cum să-mi aleg produsele, cum să le combin și cum să le aplic corect pentru a obține maximum de eficiență.

Nu e suficient să ne cumpărăm o cremă, o apă micelară și un șampon bun și scump, să le punem pe față sau în păr, la repezeală. Nu doar că trebuie să citim cu atenție instrucțtiunile de aplicare, dar există și anumite trucuri de îngrijire care, puse în aplicare, ne vor ajuta să avem rezultate mult mai bune. Iată 3 ponturi care vă vor prinde foarte bine!

Pentru ten mai hidratat

Faptul că aplici crema hidratantă de 2 ori pe zi nu e o garanție că vei avea tenul catifelat, elastic și luminos. De ce? Pentru că sigur faci unele greșeli pe care le-am făcut și eu: nu ești atentă ce cumperi, nu cureți pielea în profunzime, nu te ocupi de exfoliere sau te dai cu crema când îți aduci tu aminte. Nu așa!

Primul pas este să cauți printre aceste produse o cremă hidratantă cu acid hialuronic. Acesta este ingredientul care asigură reținerea apei în piele. Apoi, ai grijă să cureți bine fața cu apă caldă. De ce apă caldă? Curăță mai bine și deschide porii. ACUM este momentul să aplici crema hidratantă. Nu peste o oră, după ce termini tu nu știu ce treburi de făcut. Porii sunt deschiși, tenul perfect curat, iar produsul va fi absorbit de piele într-un procent mai mare.

PONT – După ce ai aplicat crema hidratantă, nu uita de masaj. Acesta trebuie să fie blând. Încearcă să-l execuți fără să folosești degetul arătător! Tindem să apăsăm ceva cam tare cu el. După 2 minute de masaj, folosește apa rece pentru a închide porii. Poți să arunci puțină apă rece pe față, fără să masezi sau să ștergi pielea apoi, sau, și mai bine, să aplici pe față un prosop udat cu apă rece și bine stors și să-l menții 2 minute. Tenul va arăta mult mai bine, mai ferm, mai hidratat, iar efectul va fi unul de durată. 

Pentru păr strălucitor, fără vârfuri despicate

Internetul este plin de sfaturi și la acest capitol. Unele s-au dovedit utile, altele nu. Mi-am cumpărat unele dintre cele mai bune produse pentru îngrijirea părului, dar nu reușeam să găsesc rețeta perfectă care să-mi facă părul să arate cum vreau eu și să fie și îngrijit corect.

Cea mai mare provocare era să folosesc balsamul pentru păr. Am părul gras la rădăcina, dar cu vârfuri uscate și cu firul subțire și fragil. Este și destul de rar, pe deasupra. Știam că am nevoie de balsam pentru că altfel vârfurile se uscau din cauza șamponului agresiv (simt nevoia de un șampon care să degreseze perfect) și se despicau foarte tare. Problema era că, oricât aș fi clătit, nu mai avea senzația aia de păr perfect curat și balsamul diminua vizibil efectul de volum al șamponului. Și asta deși nu am aplicat niciodată balsam pe toată lungimea firului de păr!

balsam-de-par-volumetry-pentru-volumul-parului-fin-Dacă ai vârfurile uscate, renunță la șampoanele speciale pentru păr gras. Va dura ceva până te vei obișnui cu produse mai blânde, dar vei vedea că părul tău își va găsi cumva singur echilibrul. De evitat și șampoanele 2 în 1 – care îngrașă prea repede firul de păr la rădăcină – și de ținut minte că balsamurile nu sunt nici ele universale, cum nu sunt nici șampoanele. Trebuie căutat un produs adecvat tipului de păr. Eu acum folosesc șampoane mai blânde  și un balsam super mișto pentru volum, de la L’Oreal Professionnel. Îl găsiți aici dacă vă confruntați cu aceleași probleme ca mine.

PONTPoți folosi orice balsam, fără teamă că va încărca părul și-l face prea moale și lipsit de volum, dacă procedezi așa: înmoi părul, aplici balsam pe jumătate din lungimea lui (spre vârfuri) și apoi șamponezi cu mișcări blânde cealaltă jumătate și scalpul. La final, vei avea vârfurile hidratate și părul perfect curat, fără senzația de îmbâcsire. 

Pentru mai puține fire de păr crescute în piele

Cât de enervant este să te epilezi, să crezi că picioarele tale sunt numai bune de expus pe plajă, vara,, dar să-ți dai seama că mai multe fire de păr au crescut pe sub piele și nu arată deloc bine! Nu e vorba doar că apare un fir de păr care se vede, dar, de multe ori, aceste fire tind să producă infecții și iritații care chiar nu au cum să treacă neobservate.

Ele apar la majoritatea metodelor de epilare. Specialiștii spun că, în cazul epilatorului electric, cu cât acesta are mai multe pensete, cu atât scade riscul de rupere a firelor de păr și de creștere pe sub piele. Nu am testat asta, nu știu dacă este așa. E posibil.

Unii zic că ceara și aparatul de ras sunt principalele vinovate de creșterea asta anormală a firelor de păr. Ceara se presupune că subțiază părul, care nu mai are apoi putere să iasă la suprafață, iar lama îl face prea aspru și ușor de înfipt unde ii vine la îndemână. Eu am un epilator cu 40 de pensete și problema există și la mine, dar am grijă să exfoliez periodic pielea pentru a reduce numărul lor.

Nu uita nici tu de exfoliere! Dacă folosești epilatorul electric, ai grijă să nu apeși prea tare pe el. Dacă apelezi la epilarea cu lama, rade părul în direcția creșterii firului de păr, nu invers, și să schimbi cât mai des lama! Dacă alegi ceara, mergi pe varianta ceară de unică folosință.

PONTÎncercați, pe cât posibil, să apelați la cremele depilatoare. Sunt cele mai blânde și mai prietenoase din acest punct de vedere. Un rol important în apariția firelor crescute sub piele îl au hainele acestea la modă, foarte mulate. Acestea pun presiune pe firele de păr și le schimbă sensul de creștere.  Cred că intuiți care este sfatul meu, nu? 

Reține informațiile de azi și pune-le cât mai curând aplicare!

Primele două trucuri de îngrijire le-am testat și eu și mi-au plăcut rezultatele. Sper să vă fie utile și vouă aceste sfaturi. 

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 15/06/2018
    Răspunde

    Multumesc pentru sfaturi am sa tin cont de ele.

    1. asa sa faci!

  1. Hai ca am mai aflat cate ceva. Cu balsamul eu nu am avut probleme pana acum. Insa cu firele crescute sub piele vad ca am inceput vara asta sa ma confrunt si nu imi place deloc!! Trebuie sa remediez situatia si am sa caut o crema depilatoare eficienta si las aparatul de ras deoparte.

    1. eu recunosc ca evit cremele pentru ca nu imi place mirosul lor.

    • Naty
    • 15/06/2018
    Răspunde

    O sa încerc și eu balsamul recomandat de tine! Oare pentru șampon ai vreo recomandare? Ma confrunt cu aceleași probleme cu părul. Mulțumesc!

    1. la sampoane ma feresc sa recomand pentru ca le tot schimb. Nu am unul anume preferat. Un ultimele luni am tot jonglat insa cu cele de la Vichy.

    • Lamiita Petre
    • 15/06/2018
    Răspunde

    Nici eu nu am o relatie prea buna cu balsamurile pentru par insa voi incerca pontul pe care l-ai impartasit cu noi. Nu stiam nici de apa rece aplicata dupa masajul facial cu crema hidratanta. Cred ca e momentul sa acord mai multa atentie tenului meu, chiar daca am o gena buna in aceasta privinta.

    1. cred ca ne ajuta si faptul ca suntem mai pufoase. Daca am slabi, ne-am stafidi complet si peste tot.

  2. Experimentăm tot timpul și când ceva dă rezultate, dăm sfoară în țară.
    Îngrijriea e pe primul plan, iar dacă găsim trucuri ca să fie mai eficientă îngrijirea, cu atât mai bine.

    1. Pe mine trucul cu balsamul m-a ajutat cel mai mult.

  3. Eu folosesc crema hidratanta dar masajul il mai sar din lipsa de timp, iar parul meu e foarte uscat asa ca fara balsam si masca ar sta tapan. Cat despre epilare, prefer lama de ras fiindca e rapida, dar imi exfoliez pielea inainte.

    1. Cred ca depinde si de cat de mult par ai si daca iti creste haotic sau are o directie sigura de crestere.

  4. Fix asta fac: nu ma exfoliez inainte de epilat si apas foarte tare cu epilatorul. Evident ca imi cresc fire sub piele. O sa tin cont de sfaturile tale, abia astept sa vad daca functioneaza.

    1. Repet ce am zis si in articol. Daca pentru primele doua trucuri pot garanta ca functioneaza, pe partea de fire crescute in piele eu nu ma pot lauda inca cu rezultate,

    • Nicolae Claudia
    • 16/06/2018
    Răspunde

    Multumim pentru ponturi

    1. Sa va fie de folos!

  5. Multumim pentru informatii.

  6. Răspunde

    Am părul la fel ca tine, mă tot feresc de balsam…însă îl voi încerca și eu. Cu siguranță voi ține cont de ponturile tale.

    1. Sa incerci neaparat. Este super ca ai varfurile ingrijite si scalpul curat.

  7. Răspunde

    Teoria asta cu inchis-deschis porii am intilnit-o si pt par. Adică pui apa fierbinte ca sa faci sa se indeparteze placile de cheratina si sa faci oarul permeabil, aplici produsul de hidratare (acolo era vorba de glicerina), clatesti cu apă rece ca sa retii in interiorul firelor ce ai aplicat.

    1. Multumim pentru pont. Are logica. O sa incerc si asa.

  8. Răspunde

    cu balsamul nu stiam, o sa aplic si eu. Si clatit cu apa rece 🙂

    Fire sub piele nu mai imi cresc de ceva ani.

    1. Sa ne zici care ti-e secretul de nu-ti mai cresc fire sub piele.

  9. Cu firele care cresc sub piele am si eu uneori probleme. Obisnuiesc sa ma epilez cu ceara, la cosmeticiana, si efectul e foarte ok. Cum interven uneori si cu aparat, cum ies fire suinterveni
    Cu crema e cel mai cel sa înlături părul, zero durere, dar în cazul meu parul creste foarte repede …ramane, totusi, o solutie de urgență.

    1. Si la mine creste repede si nu prea agreez mirosul cremelor, dar…

  10. Răspunde

    Sunt foarte bune produsele L’Oreal Professionnel. Eu le-am descoperit in urma cu 3 ani, primind cadou un set, iar de atunci am continuat sa le cumpar atat pentru mine, cat si pentru diverse persoane din viata mea (pe care le stiu ca fiind la fel de pretentioase ca mine cand e vorba de ingrijirea personala). Cele mai bune oferte la aceste produse le-am gasit cred ca de fiecare data la elefant.

    1. Eu le-am evitat ceva vreme pentru ca nu aveam incredere in ele. Dar uite ca fac treaba buna.

  11. Răspunde

    Am aflat foarte multe lucruri de la tine. Recunosc ca nu am nici o regula dupa care sa ma ghidez atunci cand aplic crema de fata. In ceea ce priveste ingrijirea parului, nu am folosit niciodata trucul propus de tine.
    Problema firelor de par crescute pe sub piele o am si eu. Am inteles ca este un fel de boala si sunt si eu disperata de fenomenul asta neplacut. Eu cred ca de la epilator mi-au aparut aceste fire. Cand ma epilam cu ceara calda nhu aveam probleme de genul

    1. Si mai grav este cand se mai infecteaza vreun fir d-asta de par crescut sub piele si te alegi cu locul inflamat si rosu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares