5 schimbări obligatorii în rutina de înfrumusețare pe timp de vară

machiaj natural de vară

Fiecare femeie are trusa ei de cosmetice, chit că la unele e vorba de o gentuță cu 10-15 produse și la altele de un geamantan plin. Ce ținem acolo? De toate: creme de zi și de noapte, fonduri de ten, loțiuni demachiante, farduri, lacuri de unghii, parfumuri și lista rămâne deschisă. E foarte bine că le folosim, dar nu e bine că le considerăm pe toate produse all-season, adică potrivite oricărui anotimp. Multe dintre ele nu sunt potrivite sezonului cald și ele ar trebui înlocuite în această perioadă. Este vorba și de impresia pe care o lăsăm despre noi, dar mai ales despre a ne trata tenul și corpul în mod corect. Care sunt schimbările obligatorii în rutina de înfrumusețare la început de vară?

1. Factorul de protecție

Cine nu folosește fond de ten? Este cea mai bună opțiune pentru a ascunde imperfecțiuni care ne fac nesigure pe forțele noastre. Dincolo de marcă, nuanță, grad de acoperire și tipul de ten căruia îi este dedicat, vara trebuie să fim atente și la factorul de protecție al fondului de ten. De aceea, produsul pe care l-ai folosit lunile trecute nu mai are ce căuta în geanta ta și trebuie înlocuit cu unul capabil să protejeze fața de acțiunea nocivă a radiațiilor ultraviolete.

Soarele este mai puternic și trebuie introdus în rutina de înfrumusețare un fond de ten cu SPF minim 30+, dacă nu cumva chiar mai mare de 50. Găsești așa ceva aici, la un preț chiar bun, după cum vei remarca. Combină-l cu o cremă de zi cu factor de protecție mare pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii!

2. Nuanțele

Rămânem la capitolul fond de ten și trebuie amintit că, în cazul în care te-a prins deja soarele (ori la mare, ori în timp ce îngrijeai grădina), este absolut necesară și schimbarea nuanței fondului de ten cu una puțin mai închisă. Nu poți folosi același produs pe care-l aplicai în timpul iernii, când toată lumea te confunda cu Alba ca Zăpada, din pricina tenului prea palid.

În doar câteva ore de stat la soare, nuanța tenului tău se va schimba în mod vizibil și e necesar ca produsele de make-up să țină pasul cu această schimbare.

3. Aromele

Da, și parfumul trebuie schimbat vara. În anotimpul rece folosim arome mai tari (citrice, lemnoase). Sezonul cald este dedicat parfumurilor proaspete, fresh, cât mai discrete. Nu există nici o lege care să te oblige să schimbi parfumul, dar nu cred că vrei să vezi oamenii cum strâmbă din nas pentru că aroma parfumului tău este prea puternică.

Păstrează ce ai acum pentru toamnă! Dacă este ținut bine închis, la temperatura optimă și ferit de umezeală și lumină puternică, la toamnă va fi ca nou. Sigur vei găsi un parfum de vară pe placul tău printre aceste cosmetice de pe elefant.ro.

4. Rezistența la apă

Un produs rezistent la apă este de preferat în locul unuia simplu. Umezeala din aer și transpirația pot strica rapid aspectul unui rimel sau sau al unui tuș incapabil să le facă față. Unele dintre noi folosim și iarna rimel waterproof pentru că ninge sau plouă și un fulg de nea căzut pe genele rimelate cu un produs  ieftin și prost va duce imediat la efectul de urs panda (pată neagră în jurul ochilor).

Pentru ca machiajul să stea la locul lui, să arate bine o zi întreagă, fără surprize de acest gen, rezistența la apă trebuie să fie un factor important de analizat când ne alegem produsele de make-up pentru vară.

5. Cantitatea

Orice produs de machiaj sau îngrijire va fi folosit în cantitate mai mică vara. Tot ce e în exces dăunează aspectului sau sănătății pielii. Vom folosi mai puțin fond de ten, strict pentru a acoperi zonele cu probleme, fără a crea efectul de mască, sau îl vom înlocui cu un BB cream mai lejer. Vom pulveriza o cantitate mai mică de parfum și nu vom mai exagera nici cu fardurile de ochi sau cu cele de obraz.

Mai puțin înseamnă mai natural, mai potrivit pentru vară.

Un personaj mai mult decât celebru de la noi spunea că iarna nu-i ca vara. Avea dreptate. Nici măcar în ceea ce privește rutina de înfrumusețare nu se aseamănă cele două anotimpuri. Vin cu provocări diferite și depinde de noi să ne adaptăm și să alegem produse de îngrijire, de make-up sau parfumuri potrivite anotimpului.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Naty Mihaela
    • 08/05/2018
    Răspunde

    Da ,sunt perfect de acord cu cele citite ;mai am de lucrat la cremele cu factor de protectie ,am crescut cu ideea ca trebuie folosit doar in zilele pe litoral si atat ;desi am citit multe articole ca trebuie folosit pe tot sezonul verii si al anotimpului cald .

    1. Dar atentie si la creme! Nu tot ce e pe piata e bun.

    • ghelbere elena
    • 08/05/2018
    Răspunde

    Cremele cu factor de protectie am grija vara sa port, iarna mai neglijez. In privinta machiajului, vara la mine e foarte simplu,uneori numai putin ruj sau un machiaj cat mai minimalist. La parfumuri am o problema. Daca imi place nu are importanta anotimpul, il port pana se termina.

    1. Iarna si eu mai calc pe bec, recunosc.

  1. Mare adevăr că iarna nu-i ca vara .Vara trebuie sa avem mare grija cremele cu factor de protecție sa nu ne lipsească din geanta.

    1. Eu ma dau doar dimineata. NU imi place sa le car dupa mine.

    • Anda Stanciu
    • 08/05/2018
    Răspunde

    Mulțumim de sfaturi

    1. Multumesc si eu de vizita.

    • Lamiita Petre
    • 08/05/2018
    Răspunde

    Vara nu prea folosesc machiaj, nici in restul anului nu ma ma mai rup in figuri. O crema cu factor de protectie si un ruj imi sunt suficiente. Nu ca nu mi-ar placea, dar transpir foarte tare la fata si as arata ca naibii cu smacurile sa-mi curga pe fata. A zburat puiul cu ata, s-au dus vremurile in care ma machiam si cand stateam acasa, dar parca nici nu erau mereu 40 grade afara.

    1. Si eu transpir, dar nu curge nimic ca am grija sa folosesc produse bune.

  2. clar la capitolul parfum si nuanta e fond de ten sunt de acord! spf cred ca trebuie folosit mereu, nu doar vara

    1. Eu iarna recunosc ca ma mai fac ca uit de factorul de protectie la fondul de ten, dar am la creme.

  3. Recunosc ca nu țin cont de toate, importantă este protecția SPF?

    1. Tot e bine daca esti atenta macaar la acest aspect.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 09/05/2018
    Răspunde

    Cremele cu factor de protectie nu trebuie sa lipseasca mai ales vara,machiajul il prefer simplu,un ruj in culori calde,deschise, un parfum fresh si cam atat,ai dreptate ca iarna nu-i ca vara.

    1. va invidiez pe cele care nu aveti nevoie sa folositi fond de ten.

  4. Răspunde

    Sunt de acord cu tine! Si eu folosesc creme mai light, sub forma de gel vara, factor de protectie, parfumuri cu citrice si BB Cream pe care in sezonul rece le inlocuiesc cu creme mai grase, parfumuri cu vanilie si pudra.

    1. Eu cu BB cream nu prea fac treaba pentru ca nu acopera si eu am de acoperit…

    • Pahonea Nicoleta
    • 09/05/2018
    Răspunde

    De cand mi-au aparut pete pigmentare folosesc protectie 50 vara si 30 iarna.

    1. E mai complicat cand te confrunti si cu pete de genul acesta. Bine ca iti iei masuri.

  5. Vara evit să mă machiez prea mult. Crema cu factor de protecție nu lipsește, optez pentru parfumuri fresh, si de multe ori iau cu mine spray cu apa termala.

    1. Apa termala imi place mie, mai ales ca este racoritoare.

  6. Total de acord cu tine! O data cu venirea verii trebuie sa facem ceva schimbari in rutina noastrs.

    1. Nu vrei sa stii cate lucruri am facut eu gresit pana la varsta de 30 de ani.

  7. Răspunde

    Subscriu pentru toate cele 5 schimbări pe care le-ai menționat. Eu chiar zilele astea mă gândeam că nu am cremă de față cu factor de protecție și am început să mă uit pe net după un astfel de produs (sau măcar un mist facial cu SPF).

    1. A mea are 15, deci imi trebuie una mai strong.

  8. Răspunde

    Anul asta m-a prins foarte pregatita in ceea ce priveste factorul de protectie. Am cumparat multe produse atat pentru mine, cat si pentru cea mica pentru a nu avea nici un fel de neplaceri din punctul asta de vedere

    • Maria Aghinitei
    • 21/07/2019
    Răspunde

    Da, machiajul natural este si pe placul meu( in orice anotimp!) si parfumul este bine sa fie mai discret, dar eu am un singur parfum(cel ce imi este cumparat de baiatul meu!

      • Cristina Dragomir
      • 24/07/2019
      Răspunde

      Pana nu demult si eu aveam un singur parfum. Acum am strans vreo 7.

    • Anghelina Irina
    • 21/07/2019
    Răspunde

    Vara mă machiez mai light, nu mai folosesc fond de ten, folosesc apa termala mult mai mult decât iarna, recunosc ca eu folosesc crema spf doar la plajă, insa pe copii îi dau mereu când ies afară

      • Cristina Dragomir
      • 24/07/2019
      Răspunde

      Fond de ten eu folosesc si vara, dar mult mai putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares