Ne-am despărțit

despartire

despartireNu se mai putea, clar! V-am și zis vineri eu nu accept relații de genul ăsta, să ne facem râu unul altuia. Pentru ce? Mai ales că era genul de lucru de care să ma pot lipsi. Adică de ce eu să mă dedic total, să am grijă să nu-i lipsească nimic, să îi fac masaje mentolate de 3 ori pe zi, și el să mă rănească în asemenea mod? Nu mi-a fost ușor. Am recunoscut. Niciodată nu ușor să renunți la ceva de care te leagă peste zece ani de amintiri comune. Nu sunt genul care să se lase ușor influențat și să ia decizii în funcție de ce zic alții. Dar, când medicul meu mi-a explicat cât de bine vor sta lucrurile după despărțire am decis … să-l scot.

Da, e vorba tot de molarul meu de minte (al treilea din cele patru pe care mi le-a dăruit mult prea darnica mama natură). V-am zis că îl abandonez și asta am și făcut. La zece dimineața, sâmbătă, am dat trezirea la clinica stomatologică Cris Smile (eu merg la cea din Rahova, dar au si in Giulesti, in caz ca sunteti in cautare de cabinet dentar). Am avut onoarea să fiu prima pe ordinea de zi.

O asistentă  drăguță  ( nu știu cum o cheamă, cred că e nouă), m-a preluat. Mi-a pus babețica de protecție și a inițiat o scurtă conversație, în care eu i-am mărturisit că sunt panicată toată și ea m-a încurajat drăgăstos spunându-mi că, dacă îmi dă prin cap să leșin, așa micuță cum o văd, o să-mi dea o palmă să o pomenesc. Știam că nu e cazul chiar de așa ceva dar parcă era prea fioroasă ca să nu o cred 😀 😛

Își face apariția și doamna Geambașu (Silvia). Mă ține puțin de vorbă, cât îmi face anestezia și așteptăm să-ți facă anestezicul treaba (3-4 minute) și apoi o văd venind, cu minunea aia de elevator, spre dinții mei. Din cabinetul de alături, o fetiță de vreo 5-6 ani urlă cât o țin puterile. Prea târziu să mai fug, să mă salvez.

Mă întreabă dacă mă doare în anumite puncte. Îi spun că nu își îmi fac o cruce în mintea mea. Cică nu o să doară, o să simt doar presiune. Aici am crezut-o pe cuvânt. Știam să nu m-a durut niciodată. După vreo 3 minute, timp în care mă tot întrebam când o să vină marele atac de panică, așteptat de vreo două zile, o văd cu seringa în mână. Îmi zic că nu e ‘a bună că sigur mai am nevoie de anestezic pentru că nemernica nu se dă dusă. În realitate, o văd pe asistentă pregătind tamponul, timp în care Silvia (mare făcătoare de minuni într-ale chirurgiei dentare) mă anunță că am scăpat.

Zău? Nici n-am avut timp de un atac de panică? Nici măcar de unul mic? Simt că am dezamăgit cumva. Am amenințat în fel și chip că se lasă cu stări de rău și n-am avut timp de ele? Glumesc, da? Nu-mi vine să cred că m-am stresat două săptămâni pentru extracția asta și am scăpat de ea în zece minute. Pe ceas și fără exagerări!

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    :))) M-ai păcălit la început.

    1. Răspunde

      te si gandeai la un party de divort?

  2. Răspunde

    E mare lucru sa nimeresti un medic bun, care sa nu te sperie si care sa lucreze atat de usor. E drept, acum ii ajuta si instrumentele, anestezicele, care sunt cu totul altfel fata de cele din secolul trecut. 🙂

    1. Răspunde

      sunt si alte mijloace, e drept, dar tot cred ca medicul e cel care da tonul.

    • Anda
    • 04/09/2016
    Răspunde

    Pfff, eu anul asta mi-am scos prima masea si a fost traumatic. Nu din cauza doctorilor (pe langa medicul meu dentist, a fost nevoie si de chirurg), ci a dificultatii situatiei… a durat vreo 3 ore, au trebuit sa-mi taie din gingie, m-am vindecat greu.
    Acum am aflat ca am si eu unul de minte pe care ar trebui sa-l scot, dar il mai aman un pic ca nu mai am curaj :))

    1. Răspunde

      dar si mie tot doamna chirurg mi le-a scos pe toate 3 si la una din ele si la mine s-a lasat cu taieturi si gaura data in os pentru a scoate un chist dar chiar si atunci nu am simtit nimic si am scapat in vreo 40 de minute. Imi pare rau ca ai avut parte de asa experienta.

    • Tatiana Sorina
    • 04/09/2016
    Răspunde

    Auuuu sa nu aud de dentist,de durere…. De cand ma stiu am o frica de lesin,asa am ajuns sa am dintii statului. :)) Fericiti sunt ce ce au dintii lor.

    1. Răspunde

      ce sa mai zicem? Sunt buni si ai statului daca de ai nostri nu avem grija, nu?

  3. Răspunde

    Ce bine? Ma duc si eu la Cris Smile!

    • stoica claudia
    • 04/09/2016
    Răspunde

    Doamnee ce mai speriat ,la inceput am crezut alceva ,apoi am rasuflat usurata.Zapacita mai esti !

    1. Răspunde

      nu e nici o sansa sa scape al meu sot de mine :))

    • Valeria Chertes
    • 04/09/2016
    Răspunde

    Doamne iti multumesc ca v-ati despartit odata si nu ai mai tras de timp. Tot acolo ajungeai.

    1. Răspunde

      Mie imi zici? am stat cu una sparta vreun an. Nu mai fac asa niciodata.

    • Nicolae Claudia
    • 04/09/2016
    Răspunde

    Ma bucur ca nu a fost chiar atat de rau..de obicei maselele astea de minte sunt mai dureroase la scos. Ai nimerit la un medic bun

    1. Răspunde

      Chiar nu a fost deloc dureros. Poate sunt eu mai norocoasa.

    • Anda Stanciu
    • 04/09/2016
    Răspunde

    Si eu mi_a scos anul trecut una.nu am avut nicio problema,am avut noroc ca am intalnit un doctor foarte bun

    1. Răspunde

      Medicul conteaza cel mai mult ca ustensile au toti dar nu stiu sa le foloseasca.

    • Hacman Mariana
    • 04/09/2016
    Răspunde

    Ma bucur ca ai scapat ieftin)))) a decurs totul bine de acu’ asteapta sa ti creasca alta))) cica in viitorul apropiat asa va fi)))Acum lasand gluma , mare noroc ai ca ai nimerit un cabinet bun cu doctori exceptionali, nu oricine are parte de asa ceva…Conteaza foarte mult prima vizita la stomatolog…

    1. Răspunde

      sa nu mai aud de crescut alta. Adica nu de minte!

    • dumitrescu elena
    • 04/09/2016
    Răspunde

    daca mergi la un doctor bun in care ai incredere cred a este ok,stiu ca maselele de minte sunt cele mai dureroase,suces

    1. Răspunde

      Nu m-a durut absolut deloc nici la extractie nici dupa.

    • Rokolla
    • 04/09/2016
    Răspunde

    Ce început ai avut ca ma gândeam la ce-i mai rau! Noroc ca M-ai lămurit ca ma lua capul! Bine c-ai scăpat de măsea. Am si eu una care trebuie s-o rezolv

    1. Răspunde

      Am scapat. Mai am una si gata! Nu mai sta cu ea asa ca faci infectie cum avut eu la molarul de jos.

  4. Răspunde

    Si pe mine m-ai pacalit la inceput, aveam inima cat un purice. Oricum, subiectul asta inca e un pic dureros pentru mine. N-am scapat complet de frica de dentist, insa astept cu nerabdare momentul acesta. Poate ar trebui sa trec si eu pe la Cris Smile 😀

    1. Răspunde

      Si cabinetul este super, nimic de zis, dar cred ca cel mai mult conteaza omul pe mana caruia te lasi.

    • Pusa Raisa
    • 04/09/2016
    Răspunde

    Niciun moment nu m-am gandit ca te-ai fi putut desparti de „”cineva”” ci de „”ceva”” . Poate ca varsta este cea care imi da posibilitatea sa cunosc o persoana fie ea chiar din mediul virtual si pot spune ca in cei mai bine de 3 ani de cand te citesc ,am inceput sa te cunosc. Tratezi orice problema foarte profund ,cu multa seriozitate fie vorba chiar de o extractie , dandu-ne impresia ca a fost ceva care te-a afectat din foarte multe puncte de vedere, ceea ce inseamna ca stii sa ne captezi total atentia si sa ne faci curioase sa-ti citim articolul pana la capat.””Maselele astea de minte mai mult ne deranjaza,decat ne aranjaza ” bine ca ai scapat de ea !

    1. Răspunde

      Raisa, m-ai lasat fara cuvinte sau, ca la dentist, cum s-ar zice! Comentezi rar dar, si cand o faci, clar pui punctul pe i.

        • Pusa Raisa
        • 05/09/2016
        Răspunde

        Cristina draga ,decat sa scriu mereu asa ca sa ma aflu in treaba, sau sa mai bifez un articol pe blogul cuiva , preferam sa raman in anonimat. Am remarcat insa cu tristete ca acest anonimat nu-mi aduce nici un beneficiu si atunci am hotarat sa ies si eu la inaintare . Asa ca ai sa ma vezi mai des comentand la tine pe blog si sunt convinsa ca eu nu am sa te pot lasa pe tine niciodata „” fara cuvinte „” acestea le ai intotdeauna la tine . !

        1. Răspunde

          ba da 🙂 si nu sunt modesta deloc, ci realista! Eu te-as incuraja sa iti faci blog. Sa stii ca si pe altii i-am incurajat si le-a placut.

    • Nicu
    • 05/09/2016
    Răspunde

    Şi când mă gândesc ce dureri am tras atunci când am fpcut dantura…….zău că ar fi fost bun un astfel de medic….

    1. Răspunde

      dar unde ai vor bre? la vreun cabinet din evul mediu?

    • ghelbere elena
    • 05/09/2016
    Răspunde

    M-ai pacalit. Ma intrebam de cine doamne s-a despartit? Ai nimeri la un stomatolog foarte bun care stie sa-si faca meseria cu brio.

    1. Răspunde

      Pentru asta ii sunt si eu recunoscatoare pentru ca stiu eu sigur ca nu sunt toti medicii asa.

    • Barbalata Mirela
    • 05/09/2016
    Răspunde

    Eiii, si despartirea este buna , uneori 😛 . Cand nu-ti mai este bine zici pa 😉 😀

    • Lamiita Petre
    • 05/09/2016
    Răspunde

    Desi stiu ca acum exista metode si tehnologia a avansat mult, tot am o strangere de inima cand vine vorba de dentist. Asa cum am mai spus si cu alte ocazii, ne lipseste educatia in acest sens. Daca am merge la medic de la primul semn, ca sa nu fiu prea stricta sa zic la control, am fi scutiti de multe neplaceri.

    1. Răspunde

      poate ca cei mici mai au o sansa. noi nu am fost educati sa prevenim…

  5. Felicitari! Eu sunt inca la stadiul de scenarii.. inca nu am tupeu. 😀

    1. Răspunde

      Scenarita se vindeca rapid daca apare durerea.

  6. Răspunde

    Ai noroc cu carul!
    Anul trecut imi faceau anestezie in continuu pentru ca nu isi facea efectul si simteam cum tragea fiecare….brrr….nici nu vreau sa imi aduc aminte!

    1. Răspunde

      Imi pare rau, stiu ca sunt si astfel de persoane, aproape imune la anestezic 🙁

  7. Răspunde

    Așa cum spui și tu, cel mai mult contează medicul pe mână căruia te lași. Nu credeam că am să o spun vreodată dar, datorită unui stomatolog bun, merg cu plăcere la dentist 😀

    1. Răspunde

      sa nu exageram! De placere nu merg dar macar nu mai simt ca imi vine sa fug.

  8. Răspunde

    cu extractiile am amintiri triste, una ceausista cu lesin pe scaun, alta cu spart os etc. Ce depinde de doctor cu estimeaza si face operatiunea, de pozitia maselei dar si orientarea celor 4 radacini ale ei (pe care le poate vedea la o radiografie…).

    • Daniela Dodoi
    • 08/09/2016
    Răspunde

    Greu e la dentist si sa ai curaj îti trebuie cu carul,dar si cand se termina esti pe alta lume..

    • Ficea Adina
    • 08/09/2016
    Răspunde

    Deci la început suna ca o scrisoare de divorț….hahaha ….M-ai păcălit.
    Ce sa zic si eu sunt panicată de dentist.
    Vara asta mi-am făcut curaj și mi-am reparat două carii si fara anestezie….a zis doctorul ca nu are rost să mă mai intepe știind de un antecedent( am leșinat la o extracție).
    Pot să zic ca a fost chinuiala( a durat mult), dar fără prea mare durere.
    E si acum e acum în trei săptămâni trebuie să îmi extrag o rădăcină….offff….o să caut un medic bun pentru asta.

  9. Ma bucur ca nu am avut probleme cu dantura. Sper sa nu ajung prin cabinetele lor prea curand. Unii ajung sa te traumatizeze!

    • Rox
    • 08/09/2016
    Răspunde

    Cat pe ce sa ma pacalesti! E super ca ai gasit un cabinet care sa nu-ti insufle teama!

    • kamy camelia
    • 08/09/2016
    Răspunde

    Citind titlul ma gandeam la ceva mult mai grav,la vreun divort ceva,ai cam pacalit lumea cu titlul .:))))) urasc sa merg la dentist prefer sa donez sange decat sa merg la dentist

  10. Am auzit si eu de acest cabinet! Numai de bine!

    • Aghinitei Maria
    • 09/09/2016
    Răspunde

    Nu mai merg la denstit! gata! O fi bine, fara durere dar eu nu-mi inving frica!

    • Cris Tina
    • 12/09/2016
    Răspunde

    Ai scapat usor. Eu trebuie sa ma prezint din nou la cabinetul stomatologic pentru alte si alte tratamente. Momentan, mananc doar cu partea stanga a gurii, de cea dreapta nu ma pot folosi deloc, doare de mori la fiecare inghititura (de periaj nici nu mai zic). E groaznic si nici macar n-a trecut juma’ de an de la ultimele tratamente.

  11. Răspunde

    M-am programat si eu la stomatolog. Sa vedem ce o fi. Sincer eu abia astept sa merg pt ca in ultimul timp am tot fost chinuita de un molar buclucas.

    • HOSSU CLAUDIA
    • 28/09/2016
    Răspunde

    MA BUCUR CA AI SCAPAT ASA USOR AI AVUT CURAJ SA MERGI LA STOMATOLOG DUPA CE MA CHINUIT UNA LA 27 DE ANI NU MAI CALC LA NICI UN DOCTOR POT SA FIE POLEITI CU AUR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares