De mâine voi avea cu una mai puțin

Când am auzit că am patru, am crezut că o să mor. Când am auzit că trebuie să renunț la prima dintre ele, am crezut din nou că o să mor. Apoi am scăpat de prima. Am supraviețuit. Nici la a doua nu am pățit nimic. Mâine mă despart și de a treia. Dacă supraviețuiesc și mâine, o să fiu cea mai fericită.

Despre ce vorbesc eu aici? Despre măselele mele de minte. Afurisiți molari. La ce mi-o fi dat soarta 4, nu pot să-mi dau seama. Oricât am încercat să îi feresc de carii și belele, n-am reușit. Primul a crăpat acum vreo 4 ani. S-a lăsat cu dureri, am răbdat cât am putut, zicându-mi că la extracție nu mă duc, apoi am ajuns la doamna doctor la care merg și mâine, la Cris Smile, și m-am lăsat convinsă că nu se moare dintr-o extracție.

comic-1302161_960_720Cum a fost la extracție? De fiecare dată la fel. Nici pomeneală de durere sau de disconfort. Belelele sunt numai în capul meu. Nici acum n-am renunțat la scenarită. Îmi imaginez că o să mă tortureze, că o să am senzație de vomă de la pansament și câte și mai câte. Eram bună de scenarist de filme de groază, la ce e acum în capul meu.

bottegaverde.ro

Când încerc să mă scutur de ideile astea, îmi aduc aminte de figura prietenoasă și blândă a doamnei doctor Silvia Geambașu. Zâmbesc nițel și îmi zic că o să mă scape și de asta, la fel de rapid ca și de celelalte două. Nu mă ține mult. După 5 minute iar am ”fantezii” cu ea în chip de călău.

Vă dați seama ce m-aș plictisi eu, dacă nu aș avea imaginație așa bogată? Aproape că n-aș mai avea nici atacuri de panică.

Mai ai o zi, măsea nenorocită. Mâine am să te abandonez la Cris Smile la cabinet. O meriți! Nu puteai să ții cariile la distanță? Dacă ți-a plăcut distracția, să faci bine să-ți placă și elevatorul!

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Vreau si eu un Crissmile la mine in oras.. am si eu una de care nu mai am nevoie…

    • Nicolae Claudia
    • 02/09/2016
    Răspunde

    N-as vrea sa fiu in locul tau. Urasc durerea de masele si ma ia cu rau cand trebuie sa merg la stomatolog.

  2. Răspunde

    Deja imi imaginez cum te leaga de scaun, apoi scoate patentul si pac scoate maseaua! 😀 Cu cruzime, fara mila! Hop, stai ca tu vorbeai de Cris Smile nu de o clinica obscura din anii `70! La Cris Smile nici nu o sa realizezi cand ramai fara maseaua buclucasa! Acolo chiar sunt medici minunati, zambitori si foarte bine pregatiti profesional… deci fara griji! 😉

    • Naty Mihaela GreenEyes
    • 02/09/2016
    Răspunde

    E bine sa apelam la astfel de cabinete stomatologice ca cel descris aici ;eu am avut norocul sa fiu tratata cel putin ultima data de cineva care nu a facut o lucrare buna ;iar acum trebuie sa merg altundeva

    • Hacman Mariana
    • 02/09/2016
    Răspunde

    Doamne ,ca comica mai esti)))Doamne ajuta sa scapi repede!!! Stiu cat de neplacut este…am trecut si eu de cateva ori prin asta, tot cu maselele de minte…Ma bucur insa ,ca ai alaturi o doctorita minunata, care te va ajuta sa depasesti mai usor momentul…

    • stoica claudia
    • 02/09/2016
    Răspunde

    Ce comica esti ,bafta maine la dentist !

    • Tatiana Sorina
    • 02/09/2016
    Răspunde

    Off doamne,numai la dentist sa nu ajung,toata viata am avut frica asta de a merge la dentist. Numai cand aud aparatul ala vjjjjjjj ma ia cu lesin….. si uite asa am dinti statului :)) adica ii am pusi. La anul trebuie sa ii schimb si iar am emotii,frica si altecele. :)) Fericiti sunt cei care au dinti naturali.

  3. Răspunde

    Asa Cris, scapa de ele ca oricum nu sunt bune de nimic si ne fac doar zile fripte. Eu inca le mai am pe ale mele pentru ca pana acum nu mi-au facut figuri, dar la prima durere le vin de hac. 🙂

    • Valeria Chertes
    • 02/09/2016
    Răspunde

    Of doamne nu stiam ce,, ai patru,, acum m-am linistit. Scapa de ea masea nenorocita.

  4. Răspunde

    Of, sa fie bine! Multa sanatate!

  5. Răspunde

    Esti super curajoasa fata de alti pacienti (asa ca mine). Chiar daca merg la dentist de cand sunt mica, chiar daca in ultimii cativa ani am vazut ca nu are de ce sa-mi fie frica, eu tot cu frica in brate ma duc mereu :)). Saptamana viitoare trebuie sa ajung si eu la un control. Abia astept sa scap :))

  6. Răspunde

    Ce veste trista … Eu tocmai m-am pricopsit cu o măsea de minte ! Mama zice ca e posibil ca abia acum este posibil sa-mi fi venit mi Tea la cap. Eu cred ca am încurcat-o pentru ca trebuie scoasă 🙁

    1. Răspunde

      eh, ti-a venit mintea la cap, de parca pana acum o aveai era sa zic eu unde :)) sa ai grija de ea sa nu se carieze prea curand.

  7. Asa suntem noi, astea mai panicoase! Avem o imaginatie de am putea sa fim scenariste. 😀 Si eu am doua masele de minte blocate, si aceleasi idei le am in cap. :))

    1. Răspunde

      vezi ca e fix cum a zis Irina! Te leaga de scaun si bate cu ciocanul in masea :))

    • Barbalata Mirela
    • 03/09/2016
    Răspunde

    Pe bune??? M-am speriat 🙂 . Haioasa mai esti 😉 . Cand mergi la stomatolog conteaza personalul de acolo. Mai ales daca ai frica de stomatolog 🙂

    • ghelbere elena
    • 03/09/2016
    Răspunde

    M-ai facut sa rad. Asa ar trebui sa mergem la dentist dar ce ne facem daca unul a avut grija sa bage frica in noi?

    1. Răspunde

      trebuie sa mergem pe principiul ca nu sunt toti la fel si sa ne facem curaj inainte sa ramanem stirbi defitiniv.

    • dumitrescu elena
    • 03/09/2016
    Răspunde

    daca in copilaria nostra dentistul ar fi fost mai bland daca pot spune asa acum ne/am fi dus fara frica ,dar ….doamne mi/e asa frica desi am mare nevoie nu/mi fac curaj

    1. Răspunde

      si eu aveam traume din copilarie, stiu cum e. Deh, alea erau vremurile cu ”stai pe scaun ca te pocnesc”.

    • Szabo Irina Monika
    • 03/09/2016
    Răspunde

    Si eu le am pe toate 4, dintre care una sanatoasa, 2 plombate(desi si eu am foarte mare grija de dantura, folosesc si ata dentara regulat) si a patra tot plombate, dar cu probleme mari. Pentru ca radacina ei este foarte curbata, si dentistul mi-a spus ca daca voi mai avea dureri la ea, va trebui sa ma duc la chirurg maxilo-facial ca sa mi-o scoata prin operatie. Si mi-e groaza, pentru ca deja am inceput sa am iar dureri, si am si diabet, deci operatia la mine a cam complicata… ?

    1. Răspunde

      cred ca asta se face la facultatea de stomatologie ca si bunicul meu a avut la fel probleme si era cu inima si acolo l-au trimis. Iti doresc sanatate si sa scapi usor!

    • Daniela
    • 03/09/2016
    Răspunde

    e mai usor de tras decat de tratat..cand aud freza, ma ia cu fiori..imi imaginez ca o sa fie sange in gura mea.

    1. Răspunde

      la cele de minte chiar nu are sens sa tratezi…

    • Nicu
    • 03/09/2016
    Răspunde

    Aşa ziceam şi eu……puteau să fie nişte dinţi de fier măcar? Sau ceva care să se poată demonta uşor cu o cheie, să mergi la magazinul din colţul străzii şi să cumperi unul. Oare nu era mai bine?

    1. Răspunde

      ce imaginatie! Sa stau mereu cu cheia de 8 dupa mine sa imi reglez incisivii?

  8. Răspunde

    Stati linistite. O sa apara biodintii. Sper sa apuc si eu vremurile alea cand iti cresc al treilea rand de dinti.

    1. Răspunde

      si eu as vrea sa prin minunea asta, sa imi fac o injectie sa imi creasca molarul la loc 😀

    • Maria Popescu Schinteie
    • 08/09/2016
    Răspunde

    Imi place sa merg la un stomatolog care imi explica ce va face ! Sa nimeri unul morocănos si sa treacă direct la treaba , mai rau M-ar speria !

    • Ficea Adina
    • 08/09/2016
    Răspunde

    Sunt sigură că este mai bine așa draga mea…Știi așa nu îți va afecta dinții din jur și vor fi mai puține bacterii in gura…

    • Rox
    • 08/09/2016
    Răspunde

    Brrr…ma trec transpiratiile cand ma gandesc la dentist. Eu inca nu trec la operatiunea „extragere”. Mai astept!:P

  9. Si eu trebuie sa ajung sa-mi taie gingia ,nu sunt iesite decat jumate si imi da batai de cap cateodata.

    • kamy camelia
    • 08/09/2016
    Răspunde

    Offf,durerea de masele cea mai rea durere,am si eu probleme cu el,dar mie frica de mor de dentist( chiar daca am 30 de ani) cand ma doare maseau beau pastile si la dentist tot nu merg,mereu zic lasa da trece acum si data viitoare cand ma mai doare merg,da de unde ,eu numa daca aud bazaitul aparatelor ma apuca plansul,poate poate o sa prind curaj candva si o sa merg

    • Aghinitei Maria
    • 09/09/2016
    Răspunde

    Esti o curajoasa! Eu am suferit mult din cauza durerilor de dinti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares