Un ceas cadou? Iată 5 criterii de care să ții cont în alegerea lui

Cui nu i-ar plăcea să primească în dar un ceas? Mie sigur da, mai ales dacă este unul original. Dar nu despre mine vorbim astăzi, ci despre ceasuri pe post de cadouri în general. Poți oferi un ceas oricui, nu contează de ce sex este persoana, ce vârstă are sau ce stil vestimentar adoptă. Ceasurile sunt cadouri utile și apreciate cu singura condiție – să fie alese corect pentru a se potrivi persoanelor cărora le vom oferi. Da, nu putem merge într-un magazin cu ceasuri, să punem degetul, la nimereală, pe un model și să zicem gata, pe ăsta i-l iau șefului sau bunicului. Există anumite criterii de care trebuie să ținem cont în alegerile noastre.

Sexul persoanei căreia i se adresează cadoul

Acesta este primul criteriu de selectare a unui ceas. Există ceasuri specifice pentru femei și bărbați. Nu-i poți cumpăra iubitei sau mamei un ceas bărbătesc și să te aștepți să îi placă. Puține sunt femeile care preferă acest gen de ceasuri, cu un design care sugerează mai degrabă forță și duritate, în loc de eleganță și feminitate. Nici măcar ceasurile unisex nu sunt cea mai bună idee. Cel mai bine, când vrei să cumperi un ceas pentru o femeie, alegi tipul acesta de ceasuri damă. La fel, dacă vrei un ceas bărbătesc, mergi direct la categoria cu ceasuri pentru bărbați. Suntem diferiți și ne plac lucruri diferite. Încearcă să nu uiți asta!

Original versus no-name

ceasuri skagen de damăSunt mii de modele de ceasuri de damă din care ai putea alege unul cadou dar nu toate sunt ceasuri de firmă originale. Da, acestea sunt mai scumpe dar au un design net superior celorlalte ceasuri no-name și sunt și mai rezistente. Nu trebuie să fie neapărat un ceas scump pentru care să fii nevoit să faci credit la bancă. Există și firme de lux și modele exclusiviste dar poți miza liniștit și pe ceasuri Skagen la reducere. Sunt ceasuri originale cu mecanisme făcute să dureze și arată impecabil.

Design potrivit stilului

Și aici trebuie acordată puțină atenție. Nu poți oferi un ceas de damă cu pietricele colorate unei femei în toată firea care lucrează la birou și poartă, în majoritatea timpului, haine office. Va trebui să te orientezi spre ceasuri de damă specifice acestui stil, ceasuri de mărime medie, în culori care să nu atragă foarte mult atenția, cu o curea din piele. La polul opus, pentru o persoană tânără, căreia îi place să fie mereu în centrul atenției, îi vei oferi un ceas care să-i satisfacă aceste exigențe, ori foarte mare, ori foarte colorat, ori foarte strălucitor.

Mecanismul care stă la baza funcționării ceasului

Dincolo de faptul că ceasul trebuie să fie original și potrivit stilului persoanei care îl va purta, mai contează și mecanismul din spatele lui. Există ceasuri cu mecanism quartz și ceasuri mecanice. Un ceas mecanic este mai scump dar și mai rezistent. În schimb, cele cu mecanism pe bază de quartz sunt mai precise, mai ieftine dar mai puțin durabile. Trebuie să te gândești serios ce ar aprecia mai mult persoana respectivă. La cele mecanice, n-ar strica să știi că există și modele clasice cu întoarcere manuală, și modele moderne automatice (cu un fel se sistem de auto-întoarcere la simpla detectare a mișcării mâinii.

Tipul de afișaj

Aici va trebui să analizezi din nou stilul și caracterul persoanei destinatar. O persoană conservatoare va prefera întotdeauna un ceas de mână cu afișaj analog. La polul opus, o persoană  modernă, sportivă, va fi încântată de un ceas cu display digital. Când nu ești sigur spre care din cele două tipuri de display înclină o persoană, mai există o variantă salvatoare, aceea a unui ceas hibrid care încorporează ambele tipuri de afișaj.

Ceasul perfect este greu de ales dar nu imposibil. Până la urmă, vei fi iertat și dacă oferi un ceas unisex în loc de ceas de damă sau unul fashion unei femei care mizează mai degrabă pe un stil elegant. Cu siguranță se va ivi, la un moment dat, o ocazie și o ținută la care să poată afișat cu mândrie. Poate că nu te pricepi la culori, design-uri și stiluri când vine vorba de ceasuri de damă. Asta se poate ierta. În schimb, regula de bază rămâne cea a lucrului de calitate. Calitatea produsului oferit drept cadou denotă respectul pe care îl purtăm persoanei căreia îl vom oferi. De aceea, un ceas oferit cadou trebuie să fie întotdeauna original, indiferent că alegi un brand mai scump sau unul mai accesibil, precum Skagen.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Ah, Cris, ai scris fix despe pasiunea mea cea mai mare – ceasurile ♥
    Le iubesc de mult timp, atat de mult incat uneori mi-e greu sa spun cu exactitate cam cati ani aveam cand s-a produs scanteia dintre noi (dintre mine si ceasuri). Si le iubesc atat de mult incat anul acesta mi-am marit colectia cu doua minunatii, un Fossil si un Citizen :D.

    1. Răspunde

      ti-am admirat deja ceasurile pe blog si n-as putea sa jur ca nu te invidiez, If you know what I mean! 😀

  2. Răspunde

    6. Pasiunea lui pentru gadgeturi. Dacă e un tip care ar avea grijă de ceas și l-ar prețui la adevărata lui valoare, sau nu.

    7. Vârsta. Dacă îi cumperi un ceas unui adolescent sau unei liceene, poate mai bine nu te riști cu chestii de firmă. 🙂

    1. Răspunde

      crezi tu ca celor mai tinerei nu le plac ceasurile originale? Numai incearca ca tu sa le dai un ceas din acela ieftin din piata, sa vezi ce se intampla!

    • Barbalata Mirela
    • 05/09/2016
    Răspunde

    Imi plac ceasurile foarte mult. Daca as putea mi-as lua multe ceasuri ca sa le pot asorta 😉 . Din pacate nu imi pot permite si apoi nici noroc nu am de ele. Ca un facut se strica dupa 1 luna 2….asa ca am invatat sa spun pas si sa nu mai sufar dupa ele 😀

    1. Răspunde

      mai bine cumperi unul si bun si alegi un model la care sa poti schimba curelele.

    • Lamiita Petre
    • 05/09/2016
    Răspunde

    Exista o gama atat de variata in materie de ceasuri,incat ai de unde alege, in functie de buget( la mine asta e primul criteriu) de marca, de model, etc. Imi plac ceasurile si ma bucur ca au revenit in atentia oamenilor. O perioada mi s-a parut ca au fost marginalizate( datorita telefoanelor). Daca nu il folosesti zi de zi, oricum, e un accesoriu care iti poate aranja o tinuta la care se potriveste.

    1. Răspunde

      nu se compara un ceas cu un telefon. Eu nu as renunta niciodata la purtat ceasuri.

    • Daniela Dodoi
    • 06/09/2016
    Răspunde

    Cine nu iubeste ceasurile..eu una as face un hobby la cat sunt de frumoase.

    • Pusa Raisa
    • 06/09/2016
    Răspunde

    Ma gandesc ca eu nu am fost niciodata pasionat de ceasuri sau telefoane. Am avut ceas doar pentru a sti cat este ora pentru a nu intarzia la scoala la serviciu sau la o intalnire. Nu stiu de ce nu am dat mare importanta acestor doua invetii atat de utile si apreciate de foarte multa lume. Si acum am un ceas si un telefon fara pretentii care merg bine si de care sunt multumita. Ma uit la fiica mea care e innebunita dupa ultimile aparitii in domeniul ceasurilor si in special al telefoanelor si ma mir cum poti da atatia bani pe aceste produse cand poti face aproape acelas lucru cu altele ,dar nu ultimul racnet in domeniu. Poate eu fiind mai de moda veche am alte gusturi si alte prioritati. Daca stau bine si ma gandesc daca am telefon nici nu-mi mai trebuie ceas.

    • Nicolae Claudia
    • 06/09/2016
    Răspunde

    De cand cu telefoanele astea..nu prea mai port ceas. Dar trebuie sa recunosc ca imi plac. Am primit cadou un ceas minunat de la sotul meu si il port cu mare drag cand am ocazia. De obicei cand merg pe undeva si din politete tin telefonul in geanta

    • stoica claudia
    • 06/09/2016
    Răspunde

    Si mie imi plac ceasurile ,foarte frumoase ,acum stim de unde si cum sa alegem,multumim de sfaturi.

  3. Răspunde

    multumim pentru sfaturi, chiar sunt de ajutor oricui.

    • dumitrescu elena
    • 07/09/2016
    Răspunde

    telefonul fiind la indemana nu se prea mai poarta ceasuri dar aceasta mooda nu se piede ,barbatii poarta in continuare si am vazut ca si la femei din ce in ce mai mult

    • ghelbere elena
    • 08/09/2016
    Răspunde

    Barbatul meu e inebunit dupa ceasuri. Eu nu am nici unul iar el are o adevarata colectie.

    • Ficea Adina
    • 08/09/2016
    Răspunde

    E un cadou mereu la moda si bine primit.
    Cum există mii de modele si o mulțime de site-uri e greu să îl găsești pe cel potrivit, așa că îți mulțumesc pentru sfaturi.
    Cred că e mai bine să cumpărăm un ceas ce nu se demodează si mai multe curele ce pot fi schimbate.
    Așadar cel ce îl primeste va da impresia că are mereu un ceas nou.

  4. Momentan am un ceas de la Maurice Lacroix. Nu il voi schimba prea curand. Nu detin nu stiu cate ceasuri,unul l.am dat cadou si il mai am pe acesta.

    • Rox
    • 08/09/2016
    Răspunde

    Nici eu, nici sotul nu ne dam in vant dupa ceasuri, dar e bine de stiut.

    • kamy camelia
    • 08/09/2016
    Răspunde

    In ultima perioadat ceasure sunt un accesoriu de la care multi nu sunt dispusi sa se lipseasca.eu mi prea sunt cu ceasurile,am cateva uitate prin sertar ,sunt primite cadou de la persoane dragi si chiar daca nu mai merg nu ma lasa inima sa le arunc,sunt amintiri frumoase,dar in ultima perioada am vazut multe ceasuri dragute,mai ales cele cu multe bratari,le ador si cat de curand am sa imi cumpar unul

  5. Un om cu ceas este un om cu stil!! iar ca si cadou este genial si de nerefuzat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares