Serial de văzut – Person of Interest

Am dat peste serialul ăsta căutând alte filme în care a mai jucat Jim Caviezel. Mi-au plăcut mult rolurile lui din Contele de Monte Cristo și din Savannah și eram curioasă de alte apariții ale sale.

Person of Interest este o poveste despre America și despre noi toți. Serialul are 5 sezoane până acum și nu există semnale că cei de la CBS ar vrea să îl continue. Am mai zis-o – asta este soarta tuturor serialelor care îmi plac mie. În centrul acțiunii sunt Harold Finch, un geniu într-ale calculatoarelor și informaticii, și John Reese, un fost agent CIA dezamăgit de cum îi transformase viața încrederea oarbă în această agenție a statului.

Finch este administratorul unui computer numit Mașinărie, un sistem construit de el, un sistem capabil să urmărească fiecare mișcare a fiecărui individ și să servească scopului guvernului de a stopa sau preveni anumite acte de violență sau crime. Guvernul este interesat doar de ceea ce numește date relevante dar Finch își dă seama că, dincolo de ele, există și date irelevante și persoane care trebuie ajutate și îl cooptează pe John pentru ca împreună să lupte contra criminalității. Între timp se mai adaugă și alte persoane echipei (printre care pasionata de arme și împușcături, Sameen Shaw, și foarte priceputa în domeniul informaticii, Root).hqdefault_live

Povestea are de toate – și puțină dragoste și dramă prin poveștile eroilor principali, acțiune cât cuprinde în fiecare episod, mister în episoadele în care anumite personaje dispar și începi să-ți construiești scenarii despre ce face inamicul cu ele, umor și sarcasm în replicile dintre personaje – dar dincolo de toate m-a captivat povestea devenirii unei Mașinării, dintr-un banal computer fără glas și fără liber arbitru, simplu furnizor de informație sub formă de coduri, într-o Mașină umanizată, capabilă de sentimente de pentru creatorul ei, capabilă să discearnă binele de rău și să ia decizii care să îi protejeze pe cei care lucrează pentru ea. Asta și faptul că nu e exclus ca noi înșine să fim urmăriți la fiecare mișcare și cineva de acolo, din vârful ierarhiei, să decidă dacă suntem relevanți și merităm să fim salvați sau nu. Te cam pune pe gânduri.

În afară de mașinăria lui Finch, construită pentru a face lumea mai bună, mai apare una, cu intenții nu tocmai bune. Scenele din prezent se împletesc cu cele din trecutul personajelor și întrebările despre viitor nu contenesc să apară. Va învinge binele sau răul? Va reuși Samariteanul (Mașinăria rea) să pună stăpânire pe lume și să o conducă după principiile sale malefice sau Finch și prietenii săi vor reuși să treacă de sutele de agenți ai Samariteanului și să îi încarce în sistem virusul care să-l elimine pentru totdeauna? Asta rămâne să descoperiți singurei. Eu atâta vă spun să mie nu mi-a plăcut finalul și voiam continuare. Cam așa arată cinci sezoane văzute în 90 de secunde.

După primul episod, vă garantez să nu o să vă mai vină să lăsați să treacă o zi fără să vedeți ce mai fac personajele voastre preferate. Ca să vă dați seama de ce succes a avut parte filmul, aflați că are nota 8,5 din peste 127.000 de voturi acordate pe IMDb.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Acest serial nu l-am văzut, dar cei drept nici timp nu prea am, în prezent aleg sa citesc în puținul timp libereal avut.

    1. Răspunde

      Foarte bun cititul dar cateodata mi se pare stresant si el.

  2. Răspunde

    L-am vazut si mi-a placut foarte mult. Ba chiar ma obseda intr-o perioada, ajunsesem sa ma uit la mai multe episoade in aceeasi zi.

    1. Răspunde

      ma bucur ca mai sunt si altii ca mine 😀

      • Cosmina
      • 10/07/2023
      Răspunde

      La primele sezoane am pierdut nopti in sir.Si la fel am fost dezamagita de final…?

    • Barbalata Mirela
    • 05/09/2016
    Răspunde

    Am vazut acest serial. Eu si sotul suntem innebuniti dupa seriale. Am dat gata acest serial in scurt timp. Cand ni se pune pata stam sambata pana noaptea tarziu si duminica toata ziua. Din cate am inteles mai urmeaza un sezon (cred ca final)

    1. Răspunde

      asa faceam si noi. Adevarate maratoane in weekend pentru ca nu mai aveam rabdare sa vedem ce se mai intampla.

    • Lamiita Petre
    • 05/09/2016
    Răspunde

    Hmmm … abia m-am lecuit de serialele de la tv. Ma mai uit la cele de pe AXN-uri ca nu au legatura episoadele unul cu altul.Ma enerva faptul ca eram conditionata ca la o anumita ora sa fiu prezenta la tv. Ca sa privesc la laptop, nu prea ma incanta. Dar poate ma corupi cu ocazia asta:D

    1. Răspunde

      La laptop? No. Folosesti cablu HDMI si te uiti direct pe TV la filme online.

  3. Nu este chiar genul meu, insa cred ca o sa ii dau o sansa. 😀

    1. Răspunde

      daca ti-a placut Under The Dome, iti garantez eu ca o sa iti placa si asta.

    • Rox
    • 05/09/2016
    Răspunde

    Nu prea le am cu serialele, mai degraba as vedea un film de 10 ori. Probabil nu m-a prins inca febra asta…:)

    1. Răspunde

      sa stii ca nici eu nu prea sunt fan seriale dar asta m-a prins tare

    • Anda
    • 06/09/2016
    Răspunde

    Eu sunt super fan seriale, dar la asta nu ma uit inca 🙂 Insa recunosc ca m-ai facut curioasa.

  4. Răspunde

    La un moment dat am vazut serialul acesta: primul sezon si o parte din al doilea. Mi-a placut, dar pe parcurs l-am pierdut din vedere. Daca iti place acest gen de seriale, iti recomand si Blindspot, al carui prim sezon l-am terminat pe nerasuflate si astept cu nerabdare aparitia celui de-al doilea.

    1. Răspunde

      am notat. de fapt, am si aruncat mouse-ul in cautare trailer-ului si se anunta mai mult decat interesant. 10x.

  5. Daca as avea si timp pt seriale. Ce bine ar fii! Nu stiu daca ma uit o ora pe saptamana la tv. Fetita imi ocupa tot timpul.

    • kamy camelia
    • 08/09/2016
    Răspunde

    Am vazut serialul aici in Italia,e adevart am dat de el din greseala,butonand telecomanda in cautarea unui film mai calumea la televisor,mam uitat la cateva episoade ,dupa care am inceput sa il urmaresc zi de zi,e super serialul merita vazut

    • ghelbere elena
    • 09/09/2016
    Răspunde

    Nu am vazut serialul. Il caut si am sa-l urmaresc pentru ca mie imi place misterul. nu-mi plac serialele SF sau romantice nu mai spun de cele de groaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares