Ce plante putem folosi pentru tratarea prostatei mărite

plante medicinale pentru tratarea prostatei mărite

Foarte mulți bărbați, în special cei trecuți de 45 de ani, dar nu doar ei, suferă de afecțiunea pe care noi o numim prostată mărită. Ce se întâmplă de fapt în organism, care sunt simptomele și cum le putem trata? Prostata este o glandă a aparatului uro-genital masculin, cu rol important în procesul de reproducere. După vârsta de 45-50 de ani, prostata începe să se mărească. Este un proces normal, dar nu orice prostată mărită dă probleme.

În vreme ce unii pacienți trăiesc cu prostata mărită fără a se confrunta cu simptome foarte supărătoare, pentru alții viața devine un chin. Se confruntă cu usturime și arsura în timpul urinării, nevoia de urina des, dureri locale, erecție și ejaculare dureroase sau chiar imposibilitatea de urina. Nu e mirare că viața le este complet dată peste cap.

Din fericire, există tot felul de metode de tratament, în funcție de gravitatea bolii și de vechimea ei. Uneori e nevoie de operație, alteori de tratamente îndelungate și costisitoare. Pentru a preveni astfel de probleme dar și pentru tratarea prostatei mărite (cel puțin în formele ei mai ușoare) se pot folosi inclusiv produsele naturiste pe bază de plante. Iată care sunt plantele medicinale recomandate!

1. Ghimpele

La țară o numesc pălămidă. Este o plantă cu mulți țepi, pe care o găsim pe marginea drumului și în lanurile de porumb și grâu. Mulți o consideră buruiană, dar iată că ea se află pe lista plantelor medicinale. Este antiseptică, decongestionată și diuretică și este folosită cu succes în tratarea infecțiilor urinare, a prostatitei și a adenomului de prostată.

2. Urzica

Pentru tratarea prostatei mărite se folosește rădăcina de urzică. Ca și ghimpele, ea are o puternică acțiune antiinflamatoare și diuretică. Se poate administra atât preventiv, cât și ca metodă de tratament naturist în prostatitele ușoare sau ca supliment care să potențeze acțiunea tratamentului medicamentos prescris de medic.

3. Pufulița

Și ea crește inclusiv la noi în țară și este o plantă care ajută la menținerea sănătății prostatei și a aparatului urinar. Dezinfectează, ajută la eliminarea toxinelor, contribuie la regenerarea țesuturilor și reducerea inflamațiilor și are potențial antitumoral, ceea ce este foarte important pentru că se știe că prostata netratată poate duce la cancer de prostată.

4. Mugurii de pin

Se consumă sub formă de ceai. Reduc inflamația glandei prostice și diminuează considerabil senzațiile de usturime și arsură din timpul urinării. Au efect antiseptic, antiinflamator și diuretic. Ceaiul de muguri de pin se poate folosi atât ca adjuvant în prostatită, cât și ca tratament contra infecțiilor urinare.

5. Dovleacul

De la dovleac putem folosi semințele pentru tratarea prostatei mărite. Ele sunt bogate în zinc și acizi grași nesaturați, susținând sănătatea întregului aparat urogenital. Zincul crește imunitate organismului și încetinește procesul de îmbătrânire celulară. Să nu uităm că mărirea prostatei este aproape inevitabilă după o anumită vârstă!

Semințele de dovleac au efect benefic asupra sistemului reproducător și asigură un flux urinar crescut, îmbunătățind în același timp și circulația sângelui în zona pelvină.

6. Vetiveria zizanioides (Ushira)

Este o plantă mai puțin cunoscută la noi, de origine indiană, folosită cu succes de sute de ani de medicina indiană pentru afecțiuni pe partea de circulație sanguină sau de ordin sexual.  Tratează disfuncțiile sexuale și elimină mare parte din bacteriile și fungii care creează probleme la nivelul aparatului urinar.

7. Piper cubeba (Cubeb)

Cubebul este tot o plantă indiană de la care se folosesc fructele pentru tratarea prostatei mărite, dar și a altor afecțiuni inflamatorii. Fitonutrienții din aceste fructe reduc inflamația căilor urinare și fac micțiunea mai ușoară și mai puțin dureroasă. În același timp, cubebul este și un bun antioxidant (fiind bogat în polifenoli).

8. Ienupărul

De la medicina ayurvedică, trecem din nou la medicina populară românească pentru a menționa și beneficiile ienupărului în ameliorarea simptomelor bolilor de prostată. Fructele ienupărului conțin substanțe bioactive care elimină bacteriile și ne scapă de infecții sau de afecțiuni mai grave precum litiaza.

9. Bergenia lingulata (Paashaanbhed)

La fel de puțin cunoscută ca și ushira și cubebul, este și paashaanbhed. De la ea, indienii folosesc rădăcina bogată în fitonutrienți cu rol benefic în creșterea diurezei și a capacității sistemului urinar de a elimina toxinele, magneziul și oxalații de calciu. Acestea nu mai ajung să se cristalizeze și să formeze pietre sau nisip în vezica urinară.

10. Bauhinia variegata (Kachnar)

Vine tot din India, fiind un remediu ayurvedic care curăță sângele, mușchii și țesut adipos de toxine și ajută la menținerea dimensiunii normale a prostatei prin susținerea producției echilibrate de celule.

Puteți folosi una, două sau chiar mai multe plante combinate pentru a scăpa cât mai repede de problemele chinuitoare. Se pot consuma sub formă de ceai, macerat sau comprimate. Evitați tincturile pentru că ele sunt pe bază de alcool, iar alcoolul în cantitate oricât de mică nu face bine prostatei! Știu că ceaiurile sunt mai greu de făcut pentru că toți stăm prost cu timpul, iar maceratele sunt mai greu de înghițit, dar nu trebuie să ignorăm tratamentele acestea naturiste. Există o mulțime de suplimente naturale în plafare și farmacii și aveți 2 avantaje majore când alegeți varianta aceasta:

  • mai toate au în compoziție extracte din mai multe plante, iar acțiunea lor cumulată dă rezultate foarte rapide.
  • pastiluțele sunt ușor de înghițit oriunde și oricând. Nu trebuie să cari ceaiul după tine, la muncă sau în vacanță.

Prostatosalm produs natural prostata

Un astfel de produs, pe care-l puteți folosi cu încredere, este Prostatosalm de la Ayurmed (Ayurmed este firma producătoare, ca să știți ce cereți la farmacie). Este un amestec 100% natural din plante medicinale românești (dovleac și ienupăr) și indiene (cubeb, paashaanbhed, ushira, kachnar) care funcționează atât ca protector natural al prostatei, cât și ca tratament al problemelor acestei glande.

Acest produs reduce și previne inflamațiile, elimină o bună parte dintre bacterii, susține procesul de detoxifiere și întărește sistemul imunitat. Utilizat pe o perioadă mai îndelungată, Prostatosalm vă poate scăpa de manifestări neplăcute precum senzația de usturime la micțiune, mersul la toaletă din oră în oră, senzația permanentă de golire incompletă a vezicii urinare. Și pe partea de performanțe sexuale veți vedea îmbunătățiri. Detalii despre prețul și modul de administrare al suplimentului Prostatosalm găsiți aici.

produs din plante pentru prostata Prostatosalm

Atenție! Existența acestor produse pe piață și accesul facil la ele nu trebuie să înlocuiască vizitele la medic! Nu pentru că vă fac rău, ci pentru că în cazurile mai grave este posibil să aveți nevoie de un tratament mai puternic.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 09/05/2018
    Răspunde

    Din pacate multi barbati sufera de aceasta boala.

    1. Si chiar mai devreme de 40 de ani.

    • ghelbere elena
    • 09/05/2018
    Răspunde

    De multe plante aflu abia acum. ceaiul de ghimpe este foarte bun si pentru diaree.

    1. Uite ca astanu stiam. Multumesc de pont.

    • ird elena
    • 09/05/2018
    Răspunde

    Minunat! Natura e farmacia care cel Mai mult o ignoram…

    1. Sa vezi cand o sa ne ignore ea pe noi!

    • Lamiita Petre
    • 09/05/2018
    Răspunde

    Chiar daca am avea toate plantele la indemana, mi se pare genial ca acestea sa fie concentrate intr-o singura pilula, mai ales ca acest lucru este facut de specialisti si ei stiu sa dozeze fiecare planta. Intr-adevar, se pare ca din ce in ce maai multi barbati sunt afectati de aceasta boala.

    1. De-asta si eu prefer comprimatele, mai ales ca nu am timp sa fac ceaiuri.

  1. multumim pentru articol :*

    1. Sper sa fie de folos!

    • Gabriela Rosu
    • 11/05/2018
    Răspunde

    Interesant!

  2. Din pacate, barbatii, dupa o anumita varsta incep sa se confrunte cu probleme ale prostatei. Este bine de stiut cu ce se pot ameliora efectele neplacute. Ceaiurile sunt intotdeauna o varianta de bun augur, desi cateodata este nevoie de ceva mai mult decat atat.
    Ca adjuvant, de ce nu, nu au cum sa provoace mai mult rau produse naturiste in genul celui prezentat de tine.

    1. Niciodata nu am sa recomand ceva care sa tina locul vizitei la medic.

  3. O sa-i dau articolul iubitului meu sa-l citeasca, Nu prea imi place sa apelez la suplimente, prefer ceaiurile.

    1. Mda. Trec anii ceva de speriat. Deja si la mine incepe sa scartaie una-alta.

    • Nicolae Claudia
    • 12/05/2018
    Răspunde

    Bunicul meu a avut asemenea probleme

    1. Si bunicul are. Si unchi-miu, care abia facu 50 de ani.

  4. Răspunde

    Eu mă bucur ori de câte ori văd pastile naturiste de dimensiuni mici, chiar dacă în cazul de fațăele nu sunt pentru a le administra eu (fata fiind). Dar mă bucură ideea că tratamentele naturiste devin din ce în ce mai prietenoase și în cazul celor ca mine, care nu pot lua medicamente de dimensiuni mari.
    Also, de multe dintre plantele despre care ai scris eu nici nu auzisem până acum ^^. Mai aflu și eu lucruri noi cu ocazia asta.

    1. Ar fi si mai bine daca ar fi mai concentrate si ne-am putea rezuma la o pastila pe zi.

  5. Răspunde

    Se pot lua fara recomandarea medicului?

    1. Avand in vedere ca romanii iau si antibiotic fara reteta, cred ca ceva din plante chiar nu e o problema.

  6. Socrul meu are probleme cu prostat, îi voi recomanda acest supliment.

    1. Dar e tanar inca. Nu m-as fi asteptat.

  7. Răspunde

    Trebuie sa recunosc ca nu stiam mare lucru despre prostata. Este un subiect nou pentru mine si chiar am aflat o multime de lucruri de la tine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares