Mi-am vândut telefonul pe Flip

cum mi-am vândut telefonul pe Flip

Ai auzi până acum de Flip? Vorbim de flip.ro, un site, un marketplace care se ocupă cu vânzări-cumpărări de telefoane mobile second hand. Și eu mi-am vândut telefonul pe Flip de curând și azi îți povestesc cum am procedat și cum mi s-a părut experiența.

Eu tot auzisem vorbindu-se despre ei, dar nu știam exact ce și cum. Apoi, când am fost în căutare de telefon, am dat iar peste Flip. Atunci m-am prins ce fac ei mai exact. Mi-a plăcut ideea. Mi-au plăcut și prețurile la telefoane. Este mai mult decât ok să cumperi un telefon second hand care știi că a fost verificat și evaluat , la care primești și garanție. În general, ezit să iau lucruri la mâna a doua de pe diverse site-uri de anunțuri pentru că mă tem de țepe. Flip tocmai asta te ajută să eviți.

Recunosc că nu mi-am luat cumpărat telefonul actual de la ei, deși luasem în calcul ideea. Fiind ziua mea de naștere, am avut surpriza să primesc cadou un model mai nou decât cel vizat de mine, ba chiar în culoarea pe care mi-o dorisem, așa că Flip a rămas doar un bookmark salvat în browser.

Apoi, mi-am dat seama că rămăsesem cu un telefon perfect funcțional, cu aspect chiar bun după doi ani de utilizare și că mai am alte 4-5 telefoane mai vechi care acum nu mai valorează nimic. Am zis că pe Huawei P40 Pro nu-l mai țin în casă în ideea că poate vom avea vreodată nevoie de el și că mai bine îl dau. Făcut poze, pus anunț pe OLX. Au început să curgă mesaje și telefoane cu oferte de schimb sau cereri negocieri ireale. Până mi-am adus aminte de Flip.

Este atât de simplu de folosit! Doar intri AICI și răspunzi la câteva întrebări despre telefonul pe care-l ai de vândut. Se calculează automat un preț estimativ pentru el. Dacă-ți place, mergi mai departe și trimiți telefonul la ei. Transportul este gratuit. La fel și verificarea lui. După ce telefonul este verificat, ești contactat pentru a ți se confirma sau infirma că starea telefonului este cea declarată de tine și prețul lui a rămas același cu cel estimat inițial sau s-a schimbat.

Aviz cumpărătorilor, să știți că telefoanele sunt verificate chiar atent. Nu se uită doar la zgârieturi. Testează componente și software cu un program special, astfel încât să nu ia nici ei țeapă, nici viitorii cumpărători. Dacă un telefon necesită reparație, piesele folosite sunt noi, certificate. Sunt atât de multe detalii de verificat la un telefon, că nu ai cum să faci asta tu, ca simplu cumpărător, în cadrul unei întâlniri la colț de stradă cu un vânzător de pe un site de anunțuri! Dai banii pe el și te trezești că mai trebuie investite câteva sute de lei în reparații. Au fost și cazuri în care oamenii au cumpărat telefoane cu garanție de pe site-uri de anunțuri, dar s-au trezit că acea garanție nu mai era valabilă pentru că la service s-a constatat că telefonul căzuse sau făcuse vreo baie.

Prețul telefonului meu a mai scăzut puțin pentru că bateria era uzată în proporție de 30% și necesita înlocuire. Toate bateriile al căror nivel de sănătate scade sub 85% sunt schimbate. În funcție de cât se sinceri sunteți în etapa de pre-evaluare a telefonului, suma finală de vânzare poate scădea mai mult, mai puțin sau deloc. Și nu te obligă nimeni să-l dai dacă nu-ți convine prețul. Telefonul poate ajunge înapoi la tine fără probleme.

În cazul în care suma ți se pare ok și vrei să mergi mai departe cu vânzarea, trebuie să selectezi dacă vrei vânzare instant sau vânzare normală. La varianta vânzare normală, telefonul tău va fi listat pe site și tu vei primi banii pe al atunci când se va vinde, dar nu mai târziu de 30 de zile. Dacă nu se vinde într-o lună, îți dă Flip banii pe el și păstrează telefonul la vânzare. Vânzarea instant înseamnă că nu mai aștepți. Primești banii în 2-3 zile, direct de la ei. În acest caz, suma câștigată va fi puțin mai mică, dar merită dacă ai nevoie de bani rapid.

Mi-am vândut telefonul pe Flip, prin opțiunea vânzare instant, și am primit 850 de lei pe el. Pe OLX îl aveam pus cu 900. Sunt mai mult decât mulțumită, având în vedere că am scăpat de stresul apelurilor și grija că trebuie să mă întâlnesc cu X sau Y ca să-l dau.

Din punctul meu de vedere, dacă ai un iPhone, un Samsung, un Huawei sau un Xiaomi second hand de vânzare, acest site este intermediarul perfect. Bine, doar dacă ești om corect. Dacă vrei să vinzi un telefon praf ca fiind doar puțin folosit, rămâi la anunțurile tale!

După ce mi-am vândut telefonul pe Flip, am văzut tot procesul ăsta, am mai multă încredere în Flip și ca posibil cumpărător, nu doar vânzător. Adică nu văd de ce ai opta pentru un telefon vândut de un necunoscut, despre care nu știi nimic și pe care nu-l poți verifica amănunțit, când ai locul ăsta din care poți achiziționa un produs care știi că a fost verificat și funcționează bine, la care ai 30 de zile drept de retur și un an garanție. Acolo unde alții îți vor spune aspect impecabil, Flip este sincer și precizează pe pagina fiecărui produs care sunt defectele vizibile. Funcționalitatea perfectă este garantată la toate produsele. Vezi AICI toate modelele disponibile în acest moment!

Cine o mai vinde sau cumpăra mărcile astea pe/de pe site-uri de anunțuri când există Flip?

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Pingback: Rochie cu imprimeu floral de pe SHEIN - Caietul Cristinei

    • Valeria Chertes
    • 19/08/2023
    Răspunde

    Nu știam de ei.

      • Cristina Dragomir
      • 20/08/2023
      Răspunde

      Poate iti va fi de folos site-ul candva.

  2. Si eu am vandut telefonul sotului anul trecut si am rămas cu o experiență super pozitivă!

  3. Răspunde

    E ok site-ul, dar prefer telefoanele noi, chiar daca sunt ieftine

      • Cristina Dragomir
      • 21/08/2023
      Răspunde

      Si eu le prefer de noi, dar ca alternativa pentru cine ceva aproape nou merita luat in calcul.

      • Nabarjoiu Raluca
      • 24/08/2023
      Răspunde

      O experienta palcuta am avut si eu cu Flip, am achizitionat un Samsung S9 plus acum 2 ani de zile, era cotat ca excelent, nu am avut probleme nicio secunda cu el, cu toate ca tot second hand a fost telefonul. Am fost foarte incanata cand l-am scos din cutie, ca o bijiterie mi se parea, finut, arata foarte bine, sincer, nu ma asteptam, nemaiavand anterior experiente de genu’ cu cei de la Flip. Livrare prompta, atenti la detltalii, chiar sunt seriosi, treaba ce ma bucura mult. Deja ma gandesc ca in curand va trebui sa imi iau altul , si clar tot asa voi proceda, mi-au castigat increderea.

        • Cristina Dragomir
        • 24/08/2023
        Răspunde

        Eu nu pot decat sa ma bucur ca ati avut experiente placute cu ei. Eu nu am niciun fel de colaborare cu flip. As vrea eu! Sunt si nemultumiti. De exemplu, cumnatul meu a trimis un telefon la ei si fusese evaluat initial la vreo 1100 si a primit pe el doar 650, dar asta pentru ca bateria era varza si tefonul codat (asta nu stia nici el). Mie oamenii imi par destul de corecti pana acum. Daca ma vor dezamagi, nu voi ezita sa ii pun la zid, asa cum am facut si cu altii…

    • Alexandru Oana
    • 01/09/2023
    Răspunde

    Am și eu un telefon de vânzare, intru îndată sa vad ce și cum

      • Cristina Dragomir
      • 19/09/2023
      Răspunde

      Musai sa il faci bani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares