5 parfumuri din anii 2000, de la Avon și Oriflame, care încă îmi plac

parfumuri din anii 2000 de la Avon si Oriflame

Vă povesteam în articolul precedent că am momente când mă simt bătrână. La fel mă simt și când realizez că parfumurile pe care le purtam eu pe sfârșit de liceu și în facultate și-au sărbătorit deja majoratul sau se apropie de el. Apoi, îmi dau seama că încă le folosesc. Că sunt vechi din punct de vedere al momentului lansării, dar deloc depășite. Combinațiile bune de arome nu se pierd în timp. La fel cum nici sufletul bun nu îmbătrânește. Și parfumurile, și eu am îmbătrânit, dar asta nu e neapărat rău. Contează că am supraviețuit testului timpului. Cu fiecare an, am acumulat noi experiențe și noi impresii de la generațiile mai noi. Am mers mai departe pentru că încă mai avem multe de făcut și de spus. Și eu, și ele…

Care sunt parfumurile pe care le foloseam în anii 2000?

Eram în clasa a 8-a, în 1998, când au început să apară primele cataloage AVON. Uneori, le aducea mama acasă, de la colegele ei. Alteori, chiar câte o colegă de-ale mele, de la școală. Nu-mi mai amintesc dacă pe atunci cataloagele aveau și pagini parfumate. Ce știu sigur este că multă vreme am tânjit să pot purta și eu parfumurile despre care câteva dintre colegele mele tot vorbeau și pe care le menționau în oracolele care erau la mare modă pe atunci. Cei mai mulți dintre noi nu trecuserăm dincolo de Impulse și Malizia. La acestea aveam să rămân pentru alți câțiva ani. Ce să mai vorbim despre parfumuri de la branduri precum Armani sau Givenchy! Abia în liceu am trecut de la spray-urile ieftine (care azi nu mai sunt la fel de ieftine), la parfumurile de la Avon.

parfum Pur Blanca Avon

Pur Blanca

Primul parfum pe care le-am avut pe atunci a fost Pur Blanca de la Avon. A fost lansat în 2003. A fost și este o minune de parfum. Cred că cel mai mult îmi place de el în etapa în care își aruncă notele de bujor și frezie, dar și după ce așază miroase bine. Pe piele, ține puțin. Pe haine, mult și bine. Emană bună dispoziție și și-a păstrat prețul accesibil. Nu doar nostalgica din mine îl apreciază, să știți! Și generațiile mai noi îl descoperă cu bucurie.

parfum Rare Pearls Avon

Rare Pearls

Următorul descoperit din lista de parfumuri din anii 2000 a fost Rare Pearls (lansat în 2004). Tot Avon. Rare Pearls este un parfum ceva mai sofisticat decât Pur Blanca și care mi se pare mie că merge mai bine pe sezonul rece. Maturitate, senzualitate, feminitate, încredere – cam asta transmite. A fost parfumul meu de suflet din facultate. Fiind apă de parfum (nu de toaletă, precum Pur Blanca), rezistă mai mult și pe piele.

parfum Today Tomorrow Always

Today Tomorrow Always

Atât de longeviv și atât de iubit! Un nume mai bine ales nici să se putea pentru acest parfum. Tot un floral, că asta se pare că mă prinde pe mine mai bine. Rare sunt persoanele care pot cataloga mirosul lui Today Tomorrow Always ca fiind ieftin. Și este totuși un parfum accesibil, un clasic perfect echilibrat care poate concura cu parfumuri mult mai scumpe. Este unul dintre cele mai complimentate parfumuri pe care le-am purtat vreodată.

parfum Little Black Dress

Little Black Dress

Continuăm lista de parfumuri din anii 2000 care încă sunt pe piață și se bucură de aprecieri cu unul care îmi place, dar pe care nu simt că îl pot purta foarte des. Little Black Dress este un parfum ceva mai elegant, mai dulce și mai lemnos decât cele de mai sus. Eu rar îmi scot la înaintare latura elegantă. Așa se face că sticluța pe care o am acum are mai bine de doi ani și nu am consumat nici jumătate din ea. Dacă la primul puf s-ar putea să fii tentată să spui că nu îți place, dă-i câteva minute și îți vei schimba părerea!

Parfum Elvie Oriflame

Elvie

Parfumurile de la Oriflame le-am descoperit mai târziu. Nu prea aveam reprezentanți printre prieteni. Nu le puteai comanda ca acum, de pe internet. Elvie de la Oriflame a fost parfumul care nu doar mi-a plăcut pentru că mă făcuseră alții să-l iubesc. Nu-mi vorbise nimeni despre el. L-am descoperit pentru că l-am vrut eu. Am simțit că mă descrie și mi se potrivește perfect. O simfonie de flori și fructe, perfectă pentru romantica din mine. Un miros care înseamnă la visare și stimulează imaginația. Eu așa îl găsesc. Un miros curat, nu foarte puternic, dar destul de persistent, chiar și pe piele.

parfum Summer White Avon

Este adevărat că între timp am descoperit alte și alte parfumuri care m-au cucerit, dar nu am renunțat niciodată complet la primele mele iubiri în domeniu. Iar Avon și Oriflame rămân branduri de suflet cumva. De la Avon cel mai des am luat parfumuri. Îmi mai plac mult Summer White și Cherish. De la Oriflame, aveam să descopăr produsele de machiaj care mi-au acoperit imperfecțiunile și m-au ajutat să-mi conturez ochii pe timpul facultății. La capitolul parfumuri mai noi Oriflame, îl am și îl apreciez pe Eclat Amour.

Tu ce produse preferate ai avut/ai de la Avon și Oriflame? Ce alte parfumuri din anii 2000 ți-au rămas în minte?

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Corina Cosa
    • 17/08/2023
    Răspunde

    Little Black Dress l-am tot folosit si eu ani de-a randul !! ????

      • Cristina Dragomir
      • 17/08/2023
      Răspunde

      Acum nu il mai folosesti?

  1. Am folosit și eu multe parfumuri Avon și Oriflame și ma bag și acum în campaniile Avon când e vorba de un parfum nou. Primele parfumuri de firma mi le-a adus o mătușa din Canada și le pastram în vitrina ca erau prea frumoase ca să ma dau cu ele. Ce vremuri faine!

      • Cristina Dragomir
      • 17/08/2023
      Răspunde

      parfumuri din astea de firma am avut abia dupa 2007 incoace

  2. Răspunde

    Se pare că ne plac cam aceleași parfumuri de la Avon.
    Eu am fost reprezentant Avon mulți ani, eram în liceu când am început, iar de vreun an am reluat colaborarea cu ei.
    Today rămâne preferatul meu. Îți recomand și Wonder (tot din gama TTA).

      • Cristina Dragomir
      • 17/08/2023
      Răspunde

      Am si eu cont si comand pentru mine, mai rar, ce-i drept.

    • Valeria Chertes
    • 17/08/2023
    Răspunde

    Am folosit multe parfumuri de la Avon și Oriflame.

      • Cristina Dragomir
      • 17/08/2023
      Răspunde

      toate le-am folosit <3

  3. Pingback: Mai merită să te înscrii ca reprezentant AVON? - Caietul Cristinei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares