Pe Bebikut am gasit alimente fara gluten pentru bebelusi

alimentația bebelușului
Auzisem multa lumea vorbind despre produsele fara gluten si credeam ca ele sunt doar un moft. In sinea mea, aveam impresia ca produsele fara gluten sunt un soi de tarate de ovaz pentru Dukan si ca oamenii le cumpara pentru ca sunt mai cu mot si nu se ingrasa. Habar aveam ca exista inclusiv alimente fara gluten pentru bebelusi. Nici nu stiu de unde aparuse ideea asta in mintea mea dar aveam sa aflu ca ma inselasem.
Nepotica mea, pe care o iubesc enorm, a implinit anul acesta un anisor. E un copil foarte vesel si activ, atent si sanatos. Cel putin asa era pana acum cateva luni. Dupa varsta de sase luni, cand a inceput etapa diversificarii in alimentatie, mamica si medicul au observat ca nu mai ia la fel de bine in greutate cum luase pana atunci. Au tinut-o sub observatie cateva saptamani si au remarcat ca avea scaune cand prea tari, cand prea moi si ca avea burtica mereu umflata. I s-au prescris analize de sange care au indicat ca micuta Rania are intoleranta la gluten – boala celiaca. Aici am aflat eu ce e glutenul de fapt. De unde sa stiu ca glutenul e o proteina prezenta in cerealele pe care noi le consuma cel mai des(grau, orz, ovaz, secara) si ca unele organisme nu pot absorbi lipidele daca simt prezenta glutenului in alimentatie? Acum intelegeam eu de ce aveau oamenii atata nevoie de produse care sa nu contina gluten.
Ni s-a explicat ca singurul tratament necesar este dieta stricta in care sa manance doar alimente fara gluten pentru bebelusi, fara alt tip de cereale sau produse pe baza de cereale cu continut de gluten. Ca atata timp cat copilul, adolescentul, adultul consuma gluten desi organismul nu il tolereaza, va avea acele stari de balonare, eventuale greturi sau varsaturi si scaune diareice in care sunt prezente cantitati mari de grasimi. Daca unora asta li se pare putin lucru, ar trebui sa mai stiti si ca boala celiaca netratata prin regim alimentar, duce in timp la cancer de colon sau diabet de tip 1. Toate aceste informatii noi, ne-au speriat si am decis ca Rania nu trebuie sa renunte la cerealele care au rol foarte important in alimentatia celor mici dar va consuma de acum incolo numai alimente fara gluten pentru bebelusi.
La inceput ne-a fost greu sa ne adaptam noului regim mai ales ca nu gaseam peste tot produsele fara pacostea de gluten. Unde avea faina nu avea painica, unde avea painica si faina nu avea covrigi fara gluten si asa mai departe. Intre timp, am gasit un acest magazin online cu produse pentru bebelusi si copii, Bebikut.ro(click sa intri in magazin), cu zeci de produse fara gluten pentru bebelusi: faina de hrisca fara gluten, faina de porumb fara gluten, covrigei si biscuiti fara gluten, painica, paste si sticksuri fara gluten. Dintre toate, cel mai mult ii plac fulgii de porumb fara gluten din care serveste in fiecare dimineata cu pofta, cu laptic. Nu duce lipsa de nimic din alimentatie, avem fidea fara gluten pentru pus in supe, biscuiti dulci deliciosi fara gluten si ei, orice are pofta mananca si totusi burtica e fericita.
A inceput sa in greutate normal, semn ca organismului ii place ca am scos proteina pacatoasa din meniu. Initial, ni s-a parut o povara greu de dus asta cu regimul alimentar insa ne-am dat seama ca suntem norocosi ca a fost doar atat, ca nu e nevoie de medicamente si tratamente scumpe si dureroase. Nu e greu sa ai grija de sanatatea copilului cand gasesti la un loc atatea produse fara gluten pe care Bebikut ti le livreaza acasa. In felul asta, mamicile sunt linistite si burticile fericite.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares