La școală în pandemie. Cum ne pregătim?

trusa_de_acasa-pregatiri de scoala 2020

Anul școlar 2020 – 2021 va fi cu siguranță unul atipic. Pandemia ne-a dat tuturor viețile peste cap. Doar nu scăpau copiii! Părinții care în alți ani erau terorizați de lista de rechizite, acum sunt de-a dreptul îngroziți de scenarii și reguli pe care copiii vor trebui să le respecte. Domnește haosul. Nimeni nu știe ce va fi luni la școală, ce se va întâmpla exact cu o clasă în care va apărea un caz de Covid sau cum îi va putea convinge cineva pe copii să țină măștile și să respecte distanțarea fizică. Cred că nici măcar copiilor nu li se mai pare greu să se întoarcă la școală, ci faptul că trebuie să meargă la școală în pandemie, în condiții speciale.

Câteva lucruri sunt sigure totuși. Primul ar fi că nu ne putem pe baza pe școală sau pe autorități. Trebuie să le asigurăm copiilor necesarul și în ceea ce privește măsurile de protecție pe timp de pandemie. Pe lângă penarul cu personaje din desene animate, caiete, instrumente de scris, manuale, anul acesta mai trebuie să cumperi câteva lucruri de pus în ghiozdanul copilului.

Măşti de protecţie. Măștile sunt obligatorii, chiar și la copii. Unii spun că e bine, alții huiduie directiva. Cert este că tu trebuie să îi cumperi măști copilului. Trebuie să fie măști speciale pentru copii, preferabil de unică folosință. Din nefericire, măștile cu filtru, de unică folosință sunt destul de scumpe, așa că poți merge și pe varianta măștii textile spălate și sterilizate zilnic. Important este să te asiguri că măștile stau fix pe nas. Cel mai bine este să îi dai celui mic 2-3 măști la el, deoarece specialiștii spun că acestea oferă protecție maximum 4 ore. Plus că cei mici sunt mereu predispuși la accidente, iar o mască udă nu protejează cum trebuie.

Soluţie de iginienizare a mâinilor fără clătire. Cum accesul la grupurile sanitare nu va fi posibil imediat în caz de atingere a unui obiect străin, copilul va trebui să aibă la el și o soluție de igienizare a mâinilor fără clătire. Ideal ar fi să fie una potrivită pielii sensibile a copilului. Știu că multe persoane folosesc spirtul pentru așa ceva, fiind mai ieftin, dar țineți cont că specialiștii nu recomandă spirtul în cazul celor care nu au atins vârsta adolescenței.

Un dezinfectant portabil. Un dezinfectat pentru suprafețe este și el necesar la școală în pandemie. Chiar dacă autoritățile se bat cu pumnii în piept că școlile vor asigura așa ceva, nu vă lăsați în baza unui sistem de învățământ care nu mai asigură nici manuale de mult timp! Tu, ca părinte, ești primul responsabil de siguranța și sănătatea copilului tău. Pune-i în ghiozdan și un dezinfectant de buzunar, cu care să poată șterge banca, scaunul sau obiectele pe care le atinge des.

Atenţie la dezinfectante pentru că unele sunt toxice. Trebuie ales unul care să poată fi folosit în siguranță într-un mediu în care stau copiii. Un exemplu de astfel de produs este Asevi Gerpostar Plus, un dezinfectant care, în ciuda mirosului plăcut, reușește să elimine bacteriile, ciupercile și virușii, nefiind toxic pentru copii sau animale de companie. Chiar dacă el nu este disponibil în recipiente mai mici, poți pune tu o cantitate mai mică într-un recipient din acela de călătorie pentru cosmetice. Nu va atârna greu în ghiozdan și vei face și economie pentru că ai ieși mai scump cumpărând mai multe produse în variante mai mici de ambalaj.

Gerpostar Plus dezinfectant suprafete Asevi

Gata! În ghiozdan am pus ce trebuie. Acum să ne gândim ce ne trebuie pentru dezinfectarea temeinică de acasă, de după școală! Poate sunt produse pe care le folosești deja, dar mai bine să le trecem în revistă. Vorbim despre:

Un detergent de rufe eficient. Așa cum spuneam, copiii sunt predispuși la accidente de tot felul, așa că hainele lor se vor păta adesea. Și de nu ar fi așa, în contextul actual, sunt sigură că orice părinte va dispune schimbarea zilnică a hainelor. Adio purtat aceeași pereche de pantaloni sau fustă 2-3 zile la rând. Un ajutor de nădejde, alături de mașina de spălat, îți va fi detergentul Asevi Max Actif. Curăță bine și elimină mirosurile neplăcute. Îl poți folosi cu încredere pentru hainele copilului deoarece are o formulă testată dermatologic.

O soluție de curățat podelele care curăţă și igienizează. Când vine de la școală, copilul ar trebui să știe că pantofii se scot imediat ce a intrat în casă, nu circulat cu ei prin casă. Uneori se mai întâmplă și așa. În astfel de cazuri, e bine să ai la îndemână o soluție igienizantă de curățat podelele. Nu ceva care doar ia murdăria, ci ceva care să și dezinfecteze. Ceva în genul lui Asevi Cian – detergent pentru pardoseli. Se poate folosi pe orice suprafață și miroase chiar frumos.

detergen Asevi Max si solutie Asevi pentru pete

Să-ți duci copilul la școală în pandemie este cu siguranță o provocare. Educația este totuși necesară și trebuie să ne supunem regulilor. Ia-ți măsurile necesare de protecție și pentru ca noul an școlar să nu aducă probleme!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anghelina Irina
    • 11/09/2020
    Răspunde

    Sincer mie mi-e groază sa ma gandesc la ce se va întâmpla de luni inainte

      • Cristina Dragomir
      • 16/09/2020
      Răspunde

      Am si eu nepoata la gradinita si claie peste gramada.

    • Simona Asaftei
    • 11/09/2020
    Răspunde

    Nu știu cum va fi de luni ,dar eu una nu aș putea rezista să stau cu masca aia atâtea ore ,îmi este groază cànd o văd ,de dus cu transportul nu se mai duce ,trebuie să-i ducem noi până la poarta școlii ptr.că în transport este f.periculos ,nu se păstrează distanțarea ,de adus de la școală iarăși la fel ,măcar când este școala în sat este altfel ; va fi greu ,dar nici online nu aș vrea ptr.că nu învață mai nimic așa !

      • Cristina Dragomir
      • 16/09/2020
      Răspunde

      online nici eu nu cred ca se poate invata ceva…

    • Valeria Chertes
    • 11/09/2020
    Răspunde

    Nu va fi ușor deloc dar sa speram că vom trece și peste hopul acesta.

      • Stoica. Viorica
      • 11/09/2020
      Răspunde

      Daaa sunt o mie de motive si la fel de multe intrebari despre tot ce se intampla , singura chestie care ma face sa nu ma alarmez f f mult este ca stam intr un sat in care suntem o comunitate care ne cunoastem si nu suntem f multi , copii oricum se intalnesc dupa la un loc de joaca deci nu pot fi controlati mereu daca poarta masca sau nu , sa speram ca o sa fie bine !

        • Cristina Dragomir
        • 16/09/2020
        Răspunde

        comunitatile mici sunt mai sigure, e clar!

      • Cristina Dragomir
      • 16/09/2020
      Răspunde

      Si eu sper, dar numai Dumnezeu stie cand si cum.

  1. Total diferit va fi!

      • Cristina Dragomir
      • 16/09/2020
      Răspunde

      Bine ca nu sunt elev in vremurile astea!

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 12/09/2020
    Răspunde

    Nu va fi usor,nici pentru parinti nici pentru copii,dar asta e acum trebuie sa ne invatam sa traim si asa un timp,poate scapam de virus si va fi altfel.

      • Cristina Dragomir
      • 16/09/2020
      Răspunde

      Eu ma indoiesc ca vom scapa de el. Cred ca trebuie sa invatam sa traim cu el, cei care vom mai trai…

  2. Răspunde

    Util articolul tau si foarte bine-venit pentru parintii care isi vor duce copiii la scoala. Noi am optat sa nu mearga la scoala, probabil va face online. Inca este o ceata totala cand vine vorba de scoala, cu toate ca mai sunt 2 zile pana incepe. Nu se stie ce va fi, cum va fi. Eu nu am fost de acord sa o supun terorii, pentru ca mie exact asta mi se pare ca va fi scoala. Cel putin la noi, programul va fi de 2 ore jumate, fara pauza, cu masca pe fata non-stop.

      • Cristina Dragomir
      • 16/09/2020
      Răspunde

      si dupa ce pleaca de la scoala ce fac? Nu se duc in parc? Nu se joaca la colt toti? E o mare…

  3. Intr-adevar, e bine sa avem noi grija de copiii nostri decat sa stam in baza altora… musai sa fie macar chestiile de baza, dezinfectantul si mastile, ca in rest… ne descurcam fiecare cum putem!

      • Cristina Dragomir
      • 16/09/2020
      Răspunde

      am primit si comentarii in care imi vorbea o doamna despre o scoala care are de toate. Aia Da!

  4. Răspunde

    fata mea deja a inceput scoala, si la toti peste 12 ani aici e masca obligatorie. Pe dreacu tin copiii distantza, ca deja sunt cazuri de paduchi in 2 sapt de scoala. Na.
    Sterilizarea mastii e inutila. Desi toate mastile ce le-am cusut au fost sa fie calcate la temp de peste 100gr – dupa ce discutai cu medici, am itnes ca rolul mastii e de DOAR oprit stropii din saliva si daca medicul stranuta/vorbeste cu precipitatii sa reduca distribuirea.
    Dezifectanntul de maini e rahat. Mare. S-au apucat studentii la facultatea de medicina langa unde stam si de care sunt o gramada in bloc la noi si unii sunt asa tinerei si frumusei de …deci s-au apucat astia sa analizeze ce distruge dezinfectantul: prea putine. Apa cu sapun e baza, dar de unde sapun in unele scoli?? . Dermatologii au luat-o razna la ce maini arse au (ale mele de asemenea, dar nici la piatza nu pot trece de intrare fara sa ma dezinfectez, asa ca o sa merg de acu’ cu manushi).
    Ce am pus accent e pe dormit bine (toata familia in pat devreme), miscare, si evident cat mai multe legume si fructe. Repet familiei ca nu am racit nimeni de 10 ani, sa nu puna dreacu’ careva din ei sa nu respecte ce am zis si sa raceasca taman acu’ ca imi strica recordul, feng-shui-ul si zenul si jar mananca.

      • Cristina Dragomir
      • 16/09/2020
      Răspunde

      hai ca ultima fraza m-a amuzat grozav. Sa dea Dumnezeu sa nu aveti probleme de niciun fel. Produsele dezinfectante, eu nu ma pricep, nu sunt medic, nici chimist, m-am liat dupa ce promoveaza astia si am luat tot ca solutie pentru cand nu e acces la apa si sapun.

    • Oana
    • 14/09/2020
    Răspunde

    E chiar greu pentru cei mici sa stea cu masca, sa nu se tina de mana cu o prietena. Ne trebuie multe produse potrivite pentru perioada asta.

      • Cristina Dragomir
      • 16/09/2020
      Răspunde

      Si nervi de fier, mai ales.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares