Un dormitor mai călduros, un somn odihnitor – 5 sfaturi pentru friguroși

dormitor mai călduros

A venit. Sezonul rece. Eu îl așteptam de mult. Eu fiind foarte rea de căldură de fel. De-abia acum pot spune că simt și eu cu adevărat răcoarea lenjeriilor mele din bumbac, că dorm bine, fără să transpir și fără să duc dorul aerului condiționat. Cu siguranță, friguroșii citesc rândurile astea și mi-ar zice ceva… Deh! Cum am suportat eu vara, suportați și voi sezonul rece! Dar, ca să nu ziceți că sunt rea, vin cu niște sfaturi pentru voi, cei care vă doriți ca, după o zi cu ploaie și vânt, să vă pierdeți într-un pat mai călduros, să nu vă vârâți sub o lenjerie de pat rece.

Poziționați patul în fața sursei de căldură

Cu alte cuvinte, dacă aveți patul și caloriferul pe același perete, s-ar putea să vă fie frig peste noapte tocmai din cauza aceasta. De regulă, patul este mai bine încălzit dacă este poziționat pe peretele opus sursei de căldură. În felul acesta, căldura bate direct în pat. Sigur că nu va funcționa la fel în cazul unui dormitor mare, în care distanța dintre pat și calorifer este prea mare. Cel mai bine ar fi să aveți un pat de mijloc pe care să-l poziționați paralel cu sursa de căldură, la distanță nu mai mare de un metru față de aceasta.

Treceți la materiale de iarnă

În principiu, dacă nu sunteți friguroși la extrem, acele lenjerii de pat din bumbac pe care eu le tot recomand fac treabă bună în orice anotimp. În schimb, dacă sunteți genul care se simte bine mai degrabă în cuptor, iarna va părea mai blândă și mai frumoasă dacă va fi înfruntată de sub aceste lenjerii Cocolino.

carturesti.ro

Lenjerii Cocolino sau din finet

Ce înseamnă de fapt lenjerie de pat Cocolino? Este o lenjerie moale, pufoasă, călduroasă, la a cărei fabricare s-a folosit un material numit fleece, un material plușat (microfibră plușată, mai precis), mai mult decât plăcut la atingere. Acest material este perfect pentru sezonul rece.

Pui o lenjerie Cocolino pe pat și simți același confort termic pe care ți-l oferă pătura ta preferată. Iei perna în brațe și adormi la fel de ușor ca atunci când adormeai îmbrățișând un ursuleț de pluș, în copilărie. Nu vă faceți griji că alegerea unei lenjerii Cocolino ar putea înseamna că veți avea așternuturi mai puțin frumoase. Fiind tot mai cerute de public, sunt disponibile destul de multe modele. De exemplu, pe patone.ro, la secțiunea lenjerii de pat, am găsit peste 30 de modele diferite de lenjerii Cocolino, cu imprimeuri superbe. Și sezonul rece abia a debutat!

Nici finetul nu este de ignorat, fiind un material destul de călduros. Vestea bună este că și lenjeriile Cocolino, și cele din finet se pot folosi necălcate.

Pilotă de iarnă

E mai simplu, mai economic (financiar, și ca spațiu) să ai o singură pilotă, all-season, dar nu și foarte eficient dacă ești genul friguros. Pe piață se găsesc acum pilote cu tot felul de umpluturi, unele mai naturale, altele nu, unele mai călduroase, altele așa și așa. Ce-ai zice de una cu umplutură din lână?

Folosiți un topper

Vrei și mai mult confort termic? Ar trebui, probabil, să investești și într-o saltea mai bună. Cele din spumă se pare că sunt mai călduroase. Cine nu-și permite o cheltuială mare, dar vrea totuși o saltea mai călduroasă, poate opta pentru un topper. Cei care aveți saltele cu două fețe, una pentru anotimpul rece și cealaltă pentru anotimpul cald, nu uitați să le întoarceți! Diferențele chiar se simt, indiferent că puneți peste o lenjerie Cocolino sau una din alt material.

Așterneți în straturi

Ce înseamnă asta? Că pe sub lenjeria de pat, indiferent din ce material ar fi ea, trebuie să mai aveți vreo două straturi. Foarte multe persoane pun cearșaful direct pe saltea. Asta nu este de ajuns pentru friguroși. Recomandarea mea ar fi ca prima, peste saltea, sa fie o husă de pat (eu le prefer pentru că se fixează perfect), iar între husă și cearșaful lenjeriei de pat să mai avem o pătură călduroasă. Chiar dacă nu investiți în lenjerii Cocolino și puneți în aplicare acest sfat, veți vedea că patul va fi mult mai călduros.

Trageți draperiile

Deși draperiile din materiale textile sunt tot mai des înlocuite de jaluzele verticale, în dormitor, cel puțin, în mod special iarna, sunt de preferat cele textile, cât mai groase. Motivul este că ele rețin căldura, contribuind la un confort termic sporit. Indiferent cât de bune ar fi ferestrele, ele sunt o sursă de frig și e mai bine să le acoperim cu textile care să oprească sau să reducă schimbul termic.

După o zi rece, de toamnă sau de iarnă, frigurosul din tine sigur caută și apreciază confortul termic. Dacă în casă mai stai cu papuci, cu hanorac tras peste pulover, din dorința de a nu plăti facturi uriași le încălzire, în dormitor trebuie să fie neapărat cald și bine. Altfel, nu vei dormi sau vei dormi prost. Nici nu trebuie să setezi termostatul la 30 de grade pentru asta. Este suficient să vii cu draperii și covoare, să ai grijă să bată căldura spre pat, să folosești un topper călduros, să mizezi pe lenjerii Cocolino sau din finet și să pui mai multe textile suprapuse pe pat.

Vezi aici review și poze cu lenjeria de pat Bliss, bumbac ranforsat, de la Patone.ro!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Oana
    • 29/09/2020
    Răspunde

    Nu pot sa zic ca sunt fan sezon rece, dar nici căldură excesiva nu-mi place?? dar imi place sa ma cuibaresc in pat într-o zi ploioasa, învelită într-o pătură pufoasa, cubo cafea calda, sa ma uit la filme…alldaylong??

      • Valeria Chertes
      • 30/09/2020
      Răspunde

      Mulțumim pentru sfaturi,voi ține cont de ele.

    • Anghelina Irina
    • 30/09/2020
    Răspunde

    Eu chiar sunt friguroasă, ma invelesc și iarna și vara

    1. Ador caldura asa ca toate paturile Cocolino sa vina la mine ?

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 01/10/2020
    Răspunde

    Multumim de sfaturi,nu sunt asa friguroasa dar ceva cald,moale ,o paturica cu care a ma acopar cand e mai racoare in casa folosesc.

  1. Răspunde

    Eu sunt destul de friguroasă, iar faptul că geamul de la cameră este micuț, mă ajută în această perioadă, mai ales că este termopan.
    Deja am trecut la o pătură mai călduroasă, mai ales că aici, la munte, ssis-amțit destul de bine frigul din ultimele zile.

  2. Sora mea ai picat la tanc cu acest articol, sunt sefa la friguroase ??imi place sa colectionez paturi pufoase.

    • Catalina Coman
    • 02/10/2020
    Răspunde

    Si mie imi plac lenjeriile cocolino si paturile pufoase. Parca altfel stai in pat sub o patura sau o pilota pufoasa, iarna. Cat despre cearsaful pus direct pe saltea, niciodata nu am făcut asta. O husa, o patura, ceva sa fie sub el.

  3. eu nu sunt friguroasa deloc, chiar ma bucur ca se mai racoreste! si cand ma gandesc ca vine iarna si am patul exact langa calorifer… o sa dorm fara pilota

  4. Răspunde

    Noi dormim la 18-19 gr deci nu e cazul sa dau sfaturi, dar am auzit colegi ce si-au luat o patura electrica si isi incalzesc patul 15min. inainte de culcare, pt un confort emotional. Ideea mi se pare nemaipomenita iar consumul energetic e nesemnificativ.
    Ce fac serile cand vin plouata: o baie fierbinte in cada, 15min in apa cu sare epsom si sare de muraturi sa imi incalzesc extremitatile. Si o cana cu ceai functioneaza dar apoi tre sa merg la pipi 🙂 . Pe vremuri beam si vin fiert dar am renuntat de tot la alcool (imbatranesc, hahaha)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares