5 motive să alegi ferestre și uși din lemn stratificat

ferestre si uși din lemn stratificat

Ai terminat de ridicat casa și te pregătești să montezi uși și ferestre? Poate că e vorba de recondiționarea ei, a unui spațiu de birouri sau a unui restaurant? În oricare din situații te-ai afla, când vine vorba de montat uși și ferestre, întrebarea este aceeași: pentru ce să optez: tâmplărie PVC sau lemn stratificat? Lemnul clasic a ieșit de mult de pe lista opțiunilor, din mai multe motive pentru care nu are sens să le înșir aici. Majoritatea am trecut la PVC, pe care l-am crezut perfect. Cu timpul, ne-am dat seama că nu am pierdut doar pe partea de aspect (lemnul dând o înfățișare aparte), ci și la rezistență. Între timp, mulți au început să se orienteze spre ferestre și uși din lemn stratificat. De ce? Din cel puțin 5 motive.

Ai aspect deosebit

Nicio tâmplărie PVC, oricât de scumpă, nu poate arăta ca lemnul stratificat. De la distanță, poate. De aproape, lemnul arată altfel, mai elegant, chiar mai luxos. Dacă ceea ce vrei este o casă confortabilă și primitoare, atunci lemnul stratificat este soluția. Este natural și transmite o anumită căldură, contribuind la frumusețea unei case, atâta vreme cât tâmplăria a fost atent aleasă, în forme, mărimi și culori care să corespundă și dorințelor familiei, dar și arhitecturii construcției. Paleta de culori pe care o poți aborda este una foarte largă.

Cu atât mai mult atunci când este vorba de reabilitarea unei case mai vechi, a cărei arhitectură o vrei păstrată, lemnul este soluția. PVC-ul strică. Cea mai bună variantă este apelezi la un producător de tâmplărie din lemn stratificat care îți poate face la comandă orice model de ferestre sau uși. Numai privește poza cu această casă veche, din centrul Bucureștiului, reabilitată de curând și imaginează-ți cum ar fi arătat dacă i s-ar fi pus ferestre din PVC și ușă metalică!

carturesti.ro
reabilitare casă București

Așa arată acum, dotată cu uși și ferestre din lemn stratificat realizate de Holze. Ele sporesc frumusețea și implicit valoarea unei case.

ferestre-din-lemn-stratificat-cu-arcada-imagine-15-holze-unique

Sunt rezistente

Cum să fie lemnul mai rezistent decât PVC-ul? Poate nu ai tâmplăria din PVC montată de suficient timp, cât să observi că unele profile pot rugini. Și nu uita că vorbim despre lemn stratificat, un lemn atent prelucrat, cu tehnologii mereu în dezvoltare, tratat, capabil să facă față multor provocări! Ploaia sau soarele nu reprezintă o problemă pentru el. Nu se umflă, nu se curbează în timp, nu mucegăiește și nu este atacat de carii. Rezistă bine și la zgârieturi.

E drept că lemnul necesită lucrări de întreținere, o dată la câțiva ani, dar, corect îngrijit, el va arăta la fel de bine și peste 60 de ani.

Contribuie la confortul termic

Lemnul stratificat este un bun izolator termic. Menține iarna cald și vara răcoare, fix așa cum trebuie, pentru a-ți asigura confortul termic ție și familiei tale. Ba, mai mult decât atât, conform specialiștilor, lemnul ajută și la reglarea nivelului umidității din locuință. Fiind un material natural, el permite casei să „respire”, dacă îmi permiteți exprimarea. Alege ferestre și uși din lemn stratificat, în special pentru camerele în care este umiditate mai mare (bucătărie, baie)!

Izolează bine fonic

Unul din principalele motive pentru care mulți și-au întors fața spre tâmplăria PVC a fost dorința de a-și izola fonic locuințele. Ei bine, și o fereastră de lemn stratificat poate ține la fel de bine zgomotul în afara casei. Lemnul absoarbe zgomotul și nu-l lasă să pătrundă în dormitorul sau în sufrageria ta. Montezi geamuri termopan în tâmplăria de lemn stratificat și ai liniștea asigurată.

Ești prietenos cu mediul

Trăim vremuri în care natura trimite semnale clare și tot mai dese că i-am distrus echilibrul, așa că ar cam fi cazul să căutăm soluții cât mai eco în toate domeniile, inclusiv în construcții și amenajări. Cu toată prelucrarea la care este supus, lemnul rămâne lemn și este cu siguranță un material ecologic, ceea nu se poate spune despre PVC. Uite încă un motiv să alegi tâmplăria din lemn stratificat! Nepoții tăi vor avea ferestrele montate de tine de azi, grație rezistenței lor, dar și un aer respirabil, pentru că ai luat în calcul și factorul mediu.

Mizând pe ferestre și uși din lemn stratificat, clădirea (ca să nu zic neapărat casa, pentru că poate fi vorba și de spații destinate altor activități decât locuitul!) va beneficia de un design unic. Lemnul este foarte versatil. Deși am fi tentați să credem că el se potrivește doar clădirilor cu un aer clasic sau rustic, lucrurile nu stau deloc așa. Tâmplăria din lemn stratificat poate lua atâtea forme și culori, că se încadrează perfect în orice stil, fie că vorbim de reabilitarea unei clădiri vechi, care trebuie să-și păstreze arhitectura, proporțiile și farmecul aparte, sau de construcția uneia noi, perfect moderne, dar primitoare, calde, cu aspect diferit de al caselor din jur. Nu sunt de ignorat nici capacitatea izolatoare a acestui material, nici rezistența și durabilitatea lui.

Vrei să beneficiezi de aceste avantaje? Nu-ți rămâne decât să apelezi la profesioniști cum sunt cei de la Holze.ro. Indiferent de stilul clădirii! Ușile și ferestrele se fac pe comandă, fiind adaptate stilului clădirii și cerințelor tale. Împreună veți decide ce și cum este mai bine.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 14/01/2020
    Răspunde

    Foarte frumos arata cu lemn stratificat ,mie îmi pare rău că nu mi-am pus așa la casa.

  1. Răspunde

    arata foarte bine!
    Noi vrem sa schimbam geamurile. Intrebarea mea este cum rezista in timp, peste 5-10-20 ani?

      • Monea Simona
      • 14/01/2020
      Răspunde

      Mersi pentru sfaturi… Bune de luat în calcul

        • Lucica Lazar
        • 19/01/2020
        Răspunde

        Arata foarte bine si sunt sigura ca sunt mai de calitate ca PVC- ul.
        Multumim de sfaturi! ??

          • Cristina Dragomir
          • 19/01/2020
          Răspunde

          depinde de buget, de gust, de stil, etc…

    • Mirabela Matei
    • 14/01/2020
    Răspunde

    Nu am avut suficienti bani sa facem usile si ferestrele din lemn, am ales Pvc ca era mai ieftin, cu siguranță pe viitor daca se vor strânge bani le vom schimba… rămâne de văzut.
    Multumim frumos pentru informatii ! Pupici dulci

      • Asaftei Simona
      • 14/01/2020
      Răspunde

      Mulțumim pentru recomandări draga mea ,arată foarte frumos din lemn ,aș vrea și eu așa ceva peste vre-un an .??

      1. Bune sfaturi de luat în calcul la o noua renovare!

          • Cristina Dragomir
          • 19/01/2020
          Răspunde

          Dupa buget!

    • Anghelina Irina
    • 14/01/2020
    Răspunde

    Tocmai ce am cumpărat geamurile pentru parter,dar am ales pvc,mi se pare mai durabil,chiar dacă cele din lemn arată mai bine

      • Tatiana Sorina
      • 14/01/2020
      Răspunde

      Sunt superbe de lemn, îmi plac enorm. Am făcut greșeală și am pus de termopan acum trei ani.
      Bun articol. Pupicii!

        • Cristina Dragomir
        • 19/01/2020
        Răspunde

        si eu tot PVC, dar… asta e. Daca voi castiga la loto, am sa le schimb.

  2. Serios? nu am stiut ca sunt economice, însă aspectul stiu ca e unul wow. Oricum, avem si noi în plan sa le schimbam într-un an, doi.

  3. Si noi tot asa am ales…este putin mai scump dar eu zic ca a meritat banutii!

      • Cristina Dragomir
      • 19/01/2020
      Răspunde

      de meritat, merita sigur. Numai sa ii ai!

    • Nicolae Claudia
    • 15/01/2020
    Răspunde

    Clar tamplaria din lemn arata mult mai bine si e mult mai buna. Dar de cele mai multe ori, e mai scumpa ca cea din PVC si atunci majoritatea o aleg. Eu as alege varianta din lemn..e mult mai frumoasa la o casa

      • Cristina Dragomir
      • 19/01/2020
      Răspunde

      Mai scumpa este, nu am nimic de obiectat.

    • Niscoveanu Simona
    • 15/01/2020
    Răspunde

    Într-adevăr, arată foarte bine și este mai rezistent, dar câteodată ne limităm la banii care ii avem! ?

      • Cristina Dragomir
      • 19/01/2020
      Răspunde

      Intotdeauna trebuie sa tinem cont de buget, nu neg asta si nu sfatuiesc sa se faca altfel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares