Primele mele versuri, poezii și cântecele – Corint Junior

Primele mele versuri, poezii și cântecele

Vine nepoata de la grădiniță și începe să-ți spună o poezie pe care o știai și tu cândva, dar pe care ai uitat-o. Asta-s eu. Micuța n-a reținut totul din prima zi și se cam supără când nu o pot ajuta să continue versurile. Dau fuga pe net și găsesc poezia. Pace și veselie. Dar știu că vor urma și alte episoade de genul acesta, pentru că sunt poezii pe care nu le-am auzit sau pe care le-am uitat. Așa că, aleg să aduc acasă cartea Primele mele versuri, poezii și cântecele, găsită pe corintjunior.ro.

Asta era în decembrie. De atunci, am citit toate poeziile din ea și am și învățat vreo două. Cartea asta a devenit omniprezentă în viața noastră. Are 64 de pagini lucioase, groase, prinse bine într-o copertă cartonată. Are format mare (18 x 25,5 cm) și este recomandată copiilor cu vârsta de peste doi ani. O să vă placă. De ce vă recomand să o aduceți în biblioteca pentru copii?

Pentru că celor mici le plac poeziile la nebunie, mai ales dacă sunt rostite cu intonație, interpretate, ca și cum ar fi scene de teatru. Rimele, muzicalitatea, ritmul îi fascinează și îi ajută să rețină mici povești în versuri mult mai ușor. Învățatul poeziilor este o joacă, nu un stres pentru ei. Memoria va fi pusă la încercare și ascuțită în joacă. Nu uitați de mimică și gestică atunci când le citiți!

libris.ro
Oferta zilei la carti


poezia o fetiță cu fundiță se ducea la grădiniță versuri

Pentru că în această cărticică fiecare poezie este însoțită de ilustrații superbe, care atrag ca un magnet, conving copilul să mai zăbovească asupra acelei pagini și îl ajută să învețe mai ușor. Cuvintele din poezie devin realitate, una desenată. Personajele despre care a mai auzit (cățelușul cu părul creț sau pisicuța pis-pis-pis) au și chip. Vor fi iubite și mai tare de acum încolo.

Pentru că găsiți în ea cam toate poeziile pe care educatoarele le predau celor foarte mici. Sunt poezii clasice. Pe majoritatea le știm sau măcar ni le amintim vag din vremea copilăriei. De acum vom ști versurile atunci când cei mici se poticnesc, vom putea repeta cu ei acasă, ba chiar îi putem învăța noi câte una nouă, când sunt în vacanță sau lipsesc de la grădi din diverse motive. Din cuprins, amintesc următoarele poezii și cântecele: Căţeluş cu părul creţ, Zdreanţă, Pisicuţă, pis, pis, pis, Cuţu-cuţu, na, Grivei, Oac, oac, ce petrecere frumoasă, Rică nu ştia să zică, Gândăcelul, Puişorul cafeniu, Gospodina, Căţeluşul şchiop.

cățeluș cu părul creț versuri poezie

Primele mele versuri, poezii și cântecele este o carte deopotrivă distractivă și educativă. Majoritatea poeziilor au ca personaje principale animăluțe despre ale căror vieți și obiceiuri cei mici vor învăța mai multe. Versurile sunt amuzante, de cele mai multe ori, scrise într-un limbaj simplu, pe înțelesul lor. Asta nu înseamnă că nu vor avea ce învăța din ele, chiar și la nivel de vocabular. De exemplu, din poezia Bate vântul frunzele, micuța Maria a învățat ce sunt acelea rindea și surcele.

versuri cântecel bate vântul frunzele

La 2-3 ani, ideea nu este ca părinții să intre într-o competiție de genul al cui copil știe mai multe poezii sau învață mai repede, asta e clar. Recitarea pe de rost a unui număr mare de poezii nu dovedește neapărat că un copil e mai deștept. Unii poate înțeleg mai bine esența versurilor, alții le repetă fără a înțelege 100% despre ce e vorba în ele. În schimb, nu sunt de acord nici cu opinia celor care susțin că memorarea poeziilor nu îi ajută cu nimic pe cei mici. Poezia e un test și în același timp un exercițiu permanent sub formă de joc.

Da, poți găsi versurile unor poezii și cântecele și pe internet, sunt de acord cu tine. Numai că ar lipsi minunatele ilustrații sau, dacă ați oferi acces la ele, riscul ca cel mic să ceară telefonul sau tableta pentru alt tip de activitate online este mare. În plus, contactul direct cu pagina are propria lui magie…

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Niscoveanu Simona
    • 15/01/2020
    Răspunde

    Pare o carte interesanta și captivanta! Corint mereu au avut cărți bune! ?

      • Cristina Dragomir
      • 19/01/2020
      Răspunde

      Mai au si rateuri, dar mai rar. Cel putin din ce am ales eu.

  1. Îmi plac poeziile!

    • Mirabela Matei
    • 15/01/2020
    Răspunde

    Sunt superbe toate poeziile copilărie, sigur o sa luam si noi pentru ca chiar merita investiția si făcând activități împreună cu copii, inclusiv învățand poeziile acestea ne cream super amintiri …
    Multumim frumos pentru recomandare. Pupici dulci ?

      • Cristina Dragomir
      • 19/01/2020
      Răspunde

      Mare adevar ai zis! Cred ca mereu imi voi aduce aminte cum ma maimutaresc sa o ajut sa le invate si cum se balbaie ea…

    • Valeria Chertes
    • 15/01/2020
    Răspunde

    Foarte drăguță cartea .

    • Anghelina Irina
    • 16/01/2020
    Răspunde

    Deci e MiNuNaTa cartea asta!Trebuie sa o iau si eu,nu de alta dar și eu sunt luată la rost ca nu stiu anumite cântecele

      • Cristina Dragomir
      • 19/01/2020
      Răspunde

      versurile le gasesti tu si pe net, dar daca va plac carticelele frumos ilustrate, luati-o!

  2. Din motive bine intemeiate, nu-mi iau angajamentul ca atunci cand voi avea un nepotel/nepotica, ma voi implica total in cresterea lui/ei. Dar, mi-ar placea sa putem petrece cat mai mult timp posibil impreuna. Copiii sunt adorabili, pana la un punct 😀

      • Cristina Dragomir
      • 19/01/2020
      Răspunde

      depinde de copil, crede-ma. EU nu credeam ca as rezista sa stau 6-8 ore cu un copil. Acum stau de drag, dar doar cu Maria. Unii copii te consuma, altii de incarca.

    • Asaftei Simona
    • 17/01/2020
    Răspunde

    Cu ocazia citirii copiilor ,nepoților aceste cărți ,le mai învățăm și noi încă odată ,pe unele uitàndu-le ,iar pe altele care poate nici nu le știam .Foarte frumoase !❤

      • Cristina Dragomir
      • 19/01/2020
      Răspunde

      Clar! Eu nu mai stiam complet multe dintre aceste poezii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares