6 greșeli de evitat în materie de bijuterii de nuntă(pentru miri)

mire si mireasă, bijuterii de nuntă

Bijuteriile sunt, cu siguranță, accesorii care întregesc ținute dacă sunt alese cum trebuie. Altfel, nu doar că nu aduc niciun beneficiu look-ului, ci chiar îl împing spre zona cu așa nu. Cu atât mai mult trebuie să fim atenți ce bijuterii alegem și cum le purtăm în cea mai importantă zi a vieții noastre, cea a nunții. Sunt câteva greșeli pe care ar fi bine să le eviți dacă vrei o ținută impecabilă la nuntă. Uite care sunt acestea!

Bijuteriile înaintea ținutei

O greșeală pe care mirii o fac foarte des când aleg ce bijuterii de nuntă să-și cumpere este că pun bijuteriile înaintea rochiei/costumului. Este ca și cum ți-ai cumpăra roți înainte să-ți iei bicicleta. De unde știi că se vor potrivi? Este foarte important ca bijuteriile să fie alese după ținută, în funcție de ea. Poate ai în gând un anumit model de rochie, dar șansele de a vedea altceva, mai frumos, și a te răzgândi, sunt foarte mari.

Bijuterii care nu se potrivesc particularităților tale

Totul trebuie să fie în perfect echilibru. Un colier supradimensionat pe un gât prea gros, o brățară prea largă, prea strânsă, prea lată sau prea îngustă pentru încheietura ta, bijuterii care se nu se potrivesc nuanței tenului tău, o pereche de cercei prea mari sau prea lungi, un inel care îți face degetele să pară prea groase – toate sunt greșeli pe care nu vrei să le faci. Este ziua în care degetele tale vor fi în centrul atenției, când preotul vă va pune verighetele. Trebuie să știi exact ce trebuie să porți dacă ai degetele prea subțiri, prea groase, prea noduroase, prea scurte. Uite aici câteva sfaturi care te vor ajuta să faci alegerea corectă.

Bijuterii ieftine, de proastă calitate

Cu toate privirile ațintite asupra ta, să fii sigur că orice greșeală va fi observată și comentată. Ar fi bine ca, în ziua nunții, să fie alese doar bijuterii din materiale prețioase sau semiprețioase. O să-mi spui că sigur nu poartă nimeni cercei de plastic sau inele din inox la ținuta formală, de nuntă. Dar cum rămâne cu butonii? Foarte puțini sunt cei care investesc în butoni de calitate, potriviți ocaziei. Pentru nuntă e nevoie de așa ceva. Dacă nu se poate așa, măcar din argint să fie. O zi prețioasă cere metale prețioase care să arate impecabil și peste ani, când le vei povesti copiilor și nepoților despre nunta ta.

Prea multe bijuterii

Sigur că este ziua în care mirele și mireasa trebuie să se simtă ca prinț și prințesă, dar să nu uităm că, în povești, cele două personaje nu cuceresc și nu își dovedesc valoarea prin numărul mare al bijuteriilor purtate sau prin mărimea acestora. Există o tendință de a exagera cu bijuteriile în ziua nunții. Inele, lănțișoare, brățări, ceasuri, toate aruncat unele peste altele, ca să fie. Este prea mult. Mai ales dacă vorbim de o rochie de mireasă deja încărcată și de niște accesorii de păr care țin loc parțial și de bijuterii. Și nu doar miresele pot face gafe. Și mirii ar trebui să evite să poarte ceas (!), brățări nepotrivite momentului și stilului sau inele voluminoase care să eclipseze verigheta în toate fotografiile.

Moda înaintea stilului

Tot greșit este să alege bijuterii la modă, fără a ține cont de stilul tău. Ideal este să alegi dintre ceea ce este în tendințe doar acele piese care ți se și potrivesc ca personalitate, pentru care să ai atitudinea necesară și care să te facă să te simți în largul tău. Moda vine și trece, iar ceea ce se poartă azi mâine poate deveni ridicol. Nu trebuie să fii copie la indigo a mirilor sau mireselor din cataloagele anului. Trebuie să fii tu și să te recunoști întru totul, când vei privi la poze, peste ani.

All white, asortarea perfectă

Aici mă adresez în special mireselor pentru că ele sunt mai predispuse la greșeala de a asorta totul, până în cele mai mici detalii, la rochia albă. Sandale albe, bijuterii albe, totul alb. Pozele și cataloagele arată clar că nu e nevoie de alb-absolut pentru a străluci. Din contră, puțină culoare poate scoate mai bine în evidență rochia. Monotonia poate fi lesne spartă de niște bijuterii cu pietre prețioase colorate.

Sigur că fericirea și durata unei căsnicii nu depind neapărat de aceste greșeli, mai mari sau mai mici, la capitolul bijuterii de nuntă, dar de ce să le faci dacă știi de ele și le poți evita? Regula lui less is more este valabilă și în cazul bijuteriilor. Dacă ai dubii în privința unui articol, dacă-ți pare prea mult, mai bine renunți la el. Poartă bijuterii de calitate, în stilul tău caracteristic, fără exagerări de vreun fel, și vei avea parte doar de priviri admirative și aprecieri.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares