Ce poți face cu un storcător electric profesional de citrice?

storcător electric profesional

In calitate de mare consumator de cultură tip Facebook, știți că rar ratez portările interesante de pe rețea. Nu știu dacă asta cu lămâile mai este interesantă (e apărută de ceva timp) dar îndemnul este, cu siguranță, actual. Despre ce vorbesc? Despre postările alea, tip text sau foto, în care suntem îndemnați să valorificăm lămâile, pe care ni le aruncă viața în brațe, făcând o super limonadă care să ne bucure papilele gustative.

Să o zicem pe aia dreaptă: fiecare factură, fiecare oră petrecută la un ghișeu la care nimeni nu are chef de tine, fiecare bârfă de la serviciu, e un fel de lămâie pe care ne-o oferă soarta. Când primești o jignire ceva mai „diplomată”, hai să zicem că ai primit un grepfrut, că nu e chiar așa de acru precum lămâia. Un zâmbet fals, venit din partea cuiva despre care știi sigur că te vorbește pe la spate, e ca o portocală ceva mai acră. Toată ziua ai meniul plin de citrice. Te-ai săturat de ele, de senzația de gură pungă și de gustul acru? Pai nu mai bine îți iei mătăluță un storcător electric profesional de citrice?

Cum ce să faci cu el? Fix ce ziceam mai devreme: iei citricele primite de la unul și de la altul, le storci cu ajutorul jucăriei ăsteia, prepari limonadă sau suc proaspăt de fructe și le vinzi ălora care ți-au dat fructele gratis! Păi de ce să nu scoatem și niște bani de la ei? Așa, ca un fel de daune morale ascunse. Știu eu că ai storcător din ăla din plastic dar nu e bun. De câte ori nu l-am răsturnat eu încercând să storc tot sucul dintr-o lămâie! Dacă uiți să pui lavetă sub el  și îți pui toți mușchii la contribuție, sigur ai să pățești la fel. Când lămâia e prea mică, se rupe direct, când o înfigi pe conul de plastic. Când ai un grepfrut mare, nici o șansă să poți să îl storci.

De-asta zic: e mai bine să folosim un storcător din gama de Produse Profesionale HoReCa. Are baza din fontă, e super greu, față de tentativa aia de storcător din plastic. Cu o greutate de 12 kg, n-are cum să fie altfel decât stabil cât te ocupi de storsul lămâilor. De fapt, se ocupă el: tu nu trebuie decât să le tai, să alegi conul potrivit pentru stoarcere (storcătorul ăsta e prevăzut cu trei conuri de trei mărimi diferite), să pui lămâia pe con, să apeși butonul de pornire și să ții fructul pe poziție cât îl stoarce el, cu cele 1500 rpm ale sale.

De stropit nu stropește faianța pentru că are o acoperitoare laterală din plastic transparent. În câteva secunde ai secat lămâia de toată vlaga și ai obținut sucul proaspăt, ingredientul de bază pe o limonadă sănătoasă! Sănătoasă pentru tine, dacă o bei doar cu apă plată sau, eventual, cu niște miere. Pentru dușmani, o prepari cu mult zahăr sau, și mai bine, cu cel mai periculos îndulcitor. Ca să fii sigur că e răzbunarea completă.

Storcătorul ochit de mine pe Amenajari HoReCa.ro e bun și pentru uz casnic dar și pentru uz industrial. Așa că, dacă ai muuulte citrice, poți chiar să-ți faci o afacere în domeniu, că tot vine vara! Limonada sigur se va vinde bine.storcator electric profesional de citrice

Acum, lăsând gluma la o parte, citricele sunt al naibii de sănătoase și limonada ți sucul natural sunt mai multe decât gustoase. De ce tot dăm noi banii pe sucurile alea magice, pline de vitamine ale căror nume sunt greu de pronunțat și le numim generic E-uri când, dintr-un kilogram de citrice, putem obține și 6 litri de limonadă, în funcție de cât de concentrată ne place? Ai nevoie doar de un astfel de storcător electric și de citrice de calitate. Nu vă imaginați că storcătorul, dacă e greu, e și mare. Nu ocupă deloc mult loc în bucătărie; dimensiunile lui sunt 30 x 20 x 35(H) cm. Se bagă în priză, se excută stoarcerea rapid și simplu, se curăță în câteva secunde și nu te doare capul.

Și, pentru că ați stat cuminți și ați citit articolul până la final, am să vă dau și câteva ponturi pentru a vă ajuta să alegeți fructele cele mai zemoase. Lămâile cele mai bune sunt cele micuțe, cu o culoare plăcută, ferme la prima atingere dar puțin moi la interior. Dacă presați puțin pe lămâie și nu o simțiți modificându-ți forma, sigur e genul de lămâie din care nu veți scoate mai multe de o lingură de suc. La portocale și grepfrut, încercați să vă ghidați după greutate, nu după mărime. Degeaba au diametru de 10 cm dacă, atunci când le „cântărești” în mână, sunt foarte ușoare. E clar că sunt vechi și deshidratate.

Deci, cine se bagă la o limonadă sau la un suc de grepfrut sau portocale?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Daniela Dodoi
    • 13/05/2016
    Răspunde

    Nu prea folosesc storcatorul,sta mai mult de muzeu..prefer sa mănânc fructele întregi.Au mai multe vitamine si sunt mai sănătoase.

      • cristina
      • 13/05/2016
      Răspunde

      nu e rau, nu e rau. Io-s mai mult pe varianta lichida ca e mai prietenoasa cu stomacul.

    • dumitrescu elena
    • 13/05/2016
    Răspunde

    eu personal nu sunt cu sucul,prefer fructul iar fetita nu ii place si nu prefera sucul decat far pulpa asa ca mai mult mananca fructe ,dar a fost necesar atunci cand a fost mai micuta iar acum mi.as dori un storator mai performant daca pot spune asa si cat mai simplu pentru radacinoase in special

      • cristina
      • 18/05/2016
      Răspunde

      foarte bune si sucurile de radacinoase, in special de morcov si sfecla rosie

  1. Răspunde

    Am avut un storcător care stătea ca bibeloul si „l-am măritat”.? Prefer fructele si legumele proaspete,având in vedere ca trebuie să le consum din păcate ,cu moderatie.

    • Tatiana Sorina
    • 13/05/2016
    Răspunde

    Bun bun si eu am acasa unul,e vechi saracul fac ras suc.

  2. Răspunde

    As vrea sa imi iau un storcator profesional pentru ca imi doresc sa consum mai multe sucuri de fructe si legume. Este un local aici, in micul orasel in care locuiesc, unde se fac sucuri de fructe si legume in diferite combinatii. Eu beau mereu de portocale cu morcov. Este foarte bun si, cred, singurul mod in care pot sa ma pacalesc sa consum morcov. Vitamina C din portocala acopera oarecum gustul de morcov, ceea ce ma bucura. Iar eu ma bucur nu doar de vitamina C, ci si de vitamina A. E o chestie win-win. Mi-ar placea sa cumpar legume si fructe si sa fac asta acasa, oricand vreau eu, sa nu mai fie nevoie sa ma duc la terasa.

    • stoica claudia
    • 14/05/2016
    Răspunde

    AM SI EU STORCATOR ,DAR NU PREA LAM FOLOSIT PREFER SA LE MANANC INTREGI

    • barbalata mirela
    • 14/05/2016
    Răspunde

    Este ideal un storcator de fructe in casa mai ales daca esti consumator de suc natural din fructe, mai ales citrice. Eu nu am dar am in schimb un rbot de bucatarie (oricum vechi si el). La mine este problema de spatiu asa ca ….ma adaptez 🙂

    • Nicu
    • 14/05/2016
    Răspunde

    Staţi aşa că vreau şi eu! Şi suc, dar şi un storcător. Să fac puţin suc de lămâie şi să îi dau la ţaţa de la ghişeul cu electricitatea. Are o greaţă în ea….

    • Sima Irina
    • 14/05/2016
    Răspunde

    Eu nu am inca un storcator, dar imi doresc unul pentru a ii face sucuri proaspete baiatului meu. Mai bine ii fac eu un suc natural decat sa ii dau prostiile din comert!

    • Tudorita
    • 15/05/2016
    Răspunde

    Eu am un blender si beau smoothie ca prefer pulpa plina de vitamine si minerale sa nu o arunc.

    • Lamiita P
    • 15/05/2016
    Răspunde

    E ideal un storcator de fructe de calitate. Eu sunt o mare consumatoare de fructe si legume fie in stare cruda, fie preparate si imi place sa le diversific. Pe langa placerea gustului mai sunt si beneficiile acestora. Nu cumpar decat extrem de rar sucuri din comert.

    • Hacman Mariana
    • 15/05/2016
    Răspunde

    Un astfel de aparat e ideal in casa omului…Cu ajutorul lui putem face sucuri naturale, delicioase si sanatoase!

  3. Răspunde

    Mi-am dorit unul foarte mult și l-am primit cadou la cununia civila <3 sunt foarte utile <3

    • Rox
    • 16/05/2016
    Răspunde

    Cand ai pomenit de greutate, primul lucru la care m-am gandit este ca ocupa si mult spatiu, fiind destinat cu precadere bucatariilor restaurantelor sau celor de mari dimensiuni. Dar se prezinta destul de bine. Mi-ar fi de mare ajutor!

    • Anda Florentina
    • 17/05/2016
    Răspunde

    Nu prea folosesc storcătorul… Prefer să mănânc fructele intregi

    • Bratosin Corina Mihaela
    • 18/05/2016
    Răspunde

    Imi place la nebunie sucul natural de citrice.Nu am achizitionat inca un storcator,nu am decat un blender,cu ajutorul caruia fac diferite piureuri i fresh-uri naturale foarte gustoase.

    • ficea adina
    • 20/05/2016
    Răspunde

    Ce tare a fost faza cu cititul pana la final. Chiar mi-ai smuls un zambet 🙂
    Avand doi copii mici incerc sa le fac cat mai multe sucuri sanatoase….
    Am o chestie de pe strada de prin Germania care face praf si pulbere absolut tot…..Deci nu imi fac griji.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares