Dieta echilibrata – secretul sanatatii animalului tau de companie

Tartrul la câine

Regimul alimentar este unul din cele mai importante aspecte care stau la baza sanatatii nu doar a animalelor de companie ci si in cazul oamenilor. Acesta este si motivul pentru care am ales s-a scriu despre acest subiect in cadrul acestui articol. Desi, informatiile prezentate in cadrul acestui articol sunt utile pentru majoritatea animalelor de companie, eu ma voi referi strict la pisici. De ce pisici? Deoarece am ajuns la concluzia ca foarte putini posesori de pisici acorda o atentie pe masura nevoilor pisicii. Cea mai importanta nevoie pe care o are pisica se refera la o dieta echilibrata.

Acest lucru este posibil prin achizitionarea de mancare pisici, mancare in compozitia careia cele cinci grupe principale de nutrienti trebuie s-a se regaseasca intr-un echilibru perfect. In momentul de fata trebuie s-a fim foarte atenti la ce tip de mancare achizitionam pentru animalul nostru de companie. Aceasta atentie sporita pe care trebuie s-a o acordam atunci cand achizitionam mancarea pentru animalul de companie, are la baza varietatea de tipuri de hrana care se regaseste in momentul de fata pe piata de profil. Atunci cand vine vorba despre mancare pisici si nu numai pentru pisici, din punctul meu de vedere cel mai bun tip de hrana este acana.

Reintorcandu-ne la titlul acestui articol, cum ne dam seama ca tipul de mancare pe care l-am cumparat pentru pisica noastra este cel mai bun? Asa cum scriam mai sus cea mai adecvata hrana pentru pisici este hrana care prezinta un echilibru intre cele cinci clase principale de nutrienti. Insa care sunt aceste clase de nutrienti? Pentru cei care nu stiu raspunsul la aceasta intrebare, dati-mi voie s-a enumar cele cinci clase principale de nutrienti. Acestea sunt:

atelierulfamiliei.ro
  • Proteine;
  • Grasimi si uleiuri;
  • Vitamine;
  • Minerale;
  • Carbohidrati;

O dieta echilibrata intre aceste clase principale de nutrienti va asigura pisicii tale o viata sanatoasa, fericita si activa.

Pe langa aceasta dieta si vizitele la medicul veterinar sunt esentiale pentru o viata sanatoasa a animalului nostru de companie. Fie ca ne ducem la medicul veterinar pentru un proces de deparazitare caini, sau doar pentru un consult preventiv cu pisica, este foarte important ca aceste vizite s-a se realizeze periodic.

Etichete: , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Hacman Mariana
    • 31/03/2015
    Răspunde

    Ai dreptate Cris .. Trebuie sa acordam atentie si animalutelor, sa tinem cont si de nevoile lor..daca noi oamenii avem de multe ori stari ciudate…de rau…de la diverse alimente…la fel este si in lumea animalutelor….

    • Mihaica Iuliana
    • 31/03/2015
    Răspunde

    Eu nu am inca o pisucuta, insa din intamplare chiar astazi i-am zis sotului sa imi ia una, deoarece imi doresc foarte mult. Deci o sa tin minte sfaturile tale si o sa am grija de ea intocmai cum recomanzi tu….am incredere in dieta ta echilibrata pt aceste minunate pufoase.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 01/04/2015
    Răspunde

    Multumim de informatii ,o sa-i spun nepoatei cum e cu mancarea cateilor si pisicilor,are un pechinez si ii da orice de mancare si dulciuri ,i-am spus ca nu e bine dar o sa-i arat articolul tau sa se convinga ca nu trebuie sa-i dea orice.

    • Mariana Cioranu
    • 02/04/2015
    Răspunde

    Pisica am avut mai demult si-i cumparam minca re pentru pisici.Recunosc la doctor nu am fost cu ea dar din pacate am pierdut-o ,a iesit afara si a plecat .Acum am un catel si tot asa maninca mincare cumparata de la farmacia veterinara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares