Cazare Iulia Resort, Venus – da sau ba?

Iulia Resort Venus cazare

Nu prea mă pasionează pe mine marea, dar am zis să mergem câteva zile și la mare, pentru soțul meu, un rac care a copilărit în apă și care acum duce adesea dorul balăcelii. Am tot studiat recenzii, căutat unități de cazare, până am renunțat și am lăsat-o pe cumnată să se ocupe de rezervări. Ca cerințe, eu și soțul meu ne doream doar să fie cât mai aproape de plajă și să aibă și piscină. S-a propus Iulia Resort din Venus și am spus imediat DA, după ce am văzut primele poze. Nu am mai stat să verific recenzii și detalii, că… deja era târziu și riscam să nu mai plec deloc.

Am ajuns la cazare la data stabilită, dar cu vreo 3 ore mai devreme decât ora de check-in prevăzută. Am avut noroc de camere libere și oameni care ne-au permis accesul mai devreme. Recepția chiar arată de zile mari, dar, din ce apucasem să mă uit pe internet, vreo 10 minute, mă așteptam și la surprize neplăcute în rest.

Din contră, surprizele chiar au fost plăcute. Să le luăm pe rând! Pozele nu sunt de cea mai bună calitate, dar mai bine poți să îți faci o impresie despre locație din următorul video.

Este foarte aproape de plajă. Cinci minute, de la cameră până la apă.

Am nimerit camere la parter, în corpul B, adică aveam inclus și câte un mic spațiu verde, ca o mică grădină, la camere. Nu era un spațiu prea intim, de vreme ce dincolo de unul dintre garduri era locul de joacă și de grădinile camerelor vecine ne despărțea doar un gard viu insuficient de stufos, dar chiar și așa, ne-a plăcut faptul că puteam sta pe mica terasă, la o cafea sau o bere.

Iulia Resort cameră parter grădină terasă

În ceea ce privește aspectul camerelor Iulia Resort, am fost mulțumiți, în sensul că sunt condiții decente. Aveam emoții în privința curățeniei, în special, și a gradului de confort oferit de pat, saltea, perne, etc. A fost ok. Mai bine decât mă așteptam.

cameră parter corp B Iulia Resort Venus

Pe jos, gresie, cum e în general la mare, la cazările fără pretenții. E mai ușor de curățat și întreținut. Câteva colțulețe de gresie, sparte, dar nimic mega-deranjant. Măcar am găsit-o curată și nu am avut parte de mirosuri neplăcute în cameră sau baie.

Aerul condiționat și frigiderul, disponibile, cum era specificat în ofertă. Frigiderul ne-a fost de mare folos pentru că ne-am luat băuturile de la LIDL. În stațiune, prețurile sunt așa cum sunt și asta ne-a ajutat să facem puțină economie.

Baia era prevăzută cu o cădiță mică de duș, dar am apreciat că avea perdea. Am mai trecut prin locații unde nu aveai nici asta și umpleai baia de apă când făceai un duș. Din păcate, nu am găsit hârtie igienică, dar nici nu am semnalat treaba asta. Ne-am cumpărat și gata. Poate femeia de la curățenia o fi uitat…

În ceea ce privește curățenia, am fost plăcut surprinși să vedem că se face în fiecare zi. Ea implică măturatul, pentru că orice ai face, tot o să ai nisip prin cameră, și spălatul pe jos în cameră și în baie. Dacă respecți codul prosoapelor și le lași jos, în baie, pe cele care trebuie schimbate, vei primi unele curate. Apropo de prosoape: foarte pufoase și albe!

Nu știu la cât timp se schimbă așternuturile pentru cei care stau mai mult la resort. Noi am avut doar două nopți acolo.

Iulia Resort Venus poze

Unul dintre motivele pentru care am ales acest resort este și locul de joacă. Am avut și copii în grup și era nevoie de așa ceva pentru ei. Cele mai multe locuri de cazare pe care le studiasem fie nu aveau loc de joacă, fie aveau unul foarte mic și… sărac. Aici, spațiul este destul de generos și am găsit leagăne, balansoare, tobogane mai mici sau mai mari, două mese de ping-pong, fotolii puf, și alte câteva atracții pentru cei mici. Locul este împrejmuit și are și mese cu băncuțe pentru părinții care se pot relaxa în timp ce-și supraveghează micuții.

Și piscina a reprezentat un plus. Nu este mare, dar este drăguț amenajată, să știți, și cu suficient spațiu pe lângă ea. Spațiu verde, important de menționat. Nu este un simplu ochi de apă înghesuit și înconjurat de beton. Apa spuneau că este încălzită, dar mi s-a părut destul de rece. Poate că și vremea a fost de vină pentru cum s-a resimțit apa, având în vedere că nu era nici foarte cald și a cam bătut și vântul.

Iulia Resort Venus pisicină

Mai mult decât orice, mie mi-a plăcut exteriorul (grădina) la Iulia Resort. Aleile sunt făcute din plăci de piatră, rotunde, de diferite mărimi, colorate. Foarte mulți pomi, arbuști, flori, și în grădină, dar și în ghivece. Toate, îngrijite atent în fiecare dimineață. Și, în aceeași grădină, din loc în loc, amenajate niște mici terase, cu mese și scaune la care oaspeții se pot retrage pentru a citi o carte la umbră, în cursul zilei, sau pentru a se relaxa seara.

Iulia Resort Venus poze

Bilă neagră acord pentru parcarea care nu este deloc amenajată. Este o curte neasfaltată, nici măcar pietruită. NU vreau să-mi imaginez cum ajungi de la/la mașină când plouă. Partea bună este că măcar ai mașina în curtea lor, la loc sigur, monitorizat video, pare-se. Am plătit separat pentru parcare, 15 lei/zi.

Nu mi-a plăcut nici faptul că nu există o cișmea amenajată la intrare, să îți poți spăla picioarele de nisip și praf, înainte de a intra în unitatea de cazare și a merge în cameră. Ar fi tare utilă și ar scuti și doamnele de la curățenie de multă muncă. Accesul de face exclusiv prin zona de recepție, unde se adună murdărie care trebuie frecvent curățată.

Personalul ni s-a părut foarte amabil și politicos, iar mâncarea servită pe terasa Esplanada, cea la care oferta includea un voucher de consumație de 120 RON, foarte bună. Chiar recomand localul. Am și scris aici despre locurile în care am mâncat în Venus, dacă vă interesează.

Per total, mi-a plăcut la Iulia Resort, să știți. Nu e lux, nu e cel mai ieftin, dar e curat și îngrijit. Noi am plătit 588 de lei pe două nopți, la final de iunie, dar aici intră și 120 de lei pentru masa la restaurant Esplanada și taxa de stațiune. După matematica mea, vine vreo 220 de lei/noapte. Se putea și mai bine, dar există și mai rău. Toată lumea mă trimite în Bulgaria, dar parcă tot în România prefer să văd marea. Vă spun și de ce, într-un articol viitor.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Asaftei Simona
    • 07/07/2022
    Răspunde

    Mulțumim pentru articol și informații draga mea .Este frumos și la mare ,dar eu prefer muntele ,la răcoare .Mă satur de căldura asta mare imediat ,nu că nu mi-ar place vara ,dar să nu fie prea cald ,prefer să mai pun ceva pe mine decât să mor de cald .

    • Valeria Chertes
    • 07/07/2022
    Răspunde

    Chiar mi se pare foarte fain.

  1. Răspunde

    Incearca si Hotel Recif din Neptun (ignora recenziile vechi).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares