Unde am mâncat în Venus

Unde am mâncat în Venus

După câteva zile de vacanță, era cazul să mai scriu și eu ceva, nu?

Prima idee de articol, câteva impresii din locurile în care am mâncat în Venus. Poate mai ajungeți și alții pe acolo și vă ajută gândurile mele să scutiți niște bani și să alegeți mai ușor unde să luați masa.

Eu am testat mâncarea de la trei din unitățile acestei stațiuni (două autoserviri și o terasă-restaurant).

Autoservirea La Foișoare a fost prima la care am mâncat. Aici am luat o cină. Au destul de multe feluri de mâncare din care poți alege, dar prețurile sunt cam măricele pentru sfârșit de iunie și ce se oferă. Eu mi-am luat un bulz cu brânzeturi și o bucată de novac cu mujdei. Bulzul, super! Pestele, prea uscat. Mujdeiul, dulce. Dar dulce-dulce. Oricâtă sare am pus, tot dulce a rămas. Pizza am înțeles că e bună (se face pe vatră, pe comandă). A luat cineva din grup. Tigaia picantă nu era nici picantă, nici gustoasă, iar fripturile s-au dovedit a fi cam uscate, după spusele celor care și-a luat așa ceva la masă. Dacă vă vine poftă și de ceva dulce, prăjiturile nu vi le recomand. Nu sunt ce trebuie. Am scăpat cu vreo 90 de lei cheltuiți în doi.

terasa La foișoare Venus

Autoservirea Larisa a fost a doua testată. Aici mi-a plăcut în mod deosebit priveliștea. Dacă mergi în spate de tot, poți lua masa cu vedere la mare. Per total, mâncarea a fost ceva mai bună decât cea de la Foișoare, dar și puțin mai scumpă. Evident că nu a fost totul perfect. Oamenii nu prea știu ce vând. Aveau ruladă de pui, am întrebat cu ce e și nu se știa. Mi-am luat o porție de pește. La vitrină, scria hamsie. La casă, a intrat șprot. Cine știe ce-oi fi mâncat! Cei care au ales carne de porc în diferite combinații s-au declarat mulțumiți. Și legumele au fost bune. Rulada mea, cam uscată și lipsită de gust. La final, toți am ales baclava pentru desert. Dezamăgire totală. Nu cred că avea nucă deloc. Cam 100 de lei/2 persoane ne-a costat masa.

Terasa Larisa Venus

A treia locație în care am luat masa în Venus a fost Terasa Esplanada. La prânz au meniul zilei, la prețuri mai mult decât ok. Seara, meniu a la carte. Poate nu am fi ajuns aici dacă nu am fi avut inclus la cazare și 120 de lei pe card, utilizabili pe terasa aceasta. Prețurile sunt ceva mai mari decât la autoservire, dar nu cu foarte mult. În schimb, calitatea mâncării este mult mai bună și meniul mult mai bogat. Ai de unde alege. Aici am fost de acord cu toții că măcar merită să îți lași banii. Chiar nu am ce să le reproșez. Mi-au plăcut până și micii, și eu chiar nu sunt fan mici. Surpriza cea mai mare a fost la desert. Au niște clătite și niște papanași, jos pălăria!

terasa Esplanada Venus

În fiecare seară, au program de muzică live, de vreo trei ore, între 20 și 23, aproximativ. Este o atmosferă tare faină. Și, în spate, la fel ca la autoservirea Larisa, sunt câteva mese care oferă priveliște minunată spre mare. Nota de plată pentru un platou în doi, doua chifle, un desert împărțit, o apă plată și o Cola a fost de 150 de lei. Bilă albă primesc și pentru servire. Am avut parte de doi tineri tare drăguți, atenți, politicoși și deschiși. Ne-a plăcut totul.

frappe terasa esplanada Venus vedere mare

Acestea sunt locurile în care am mâncat în Venus în scurta noastră ieșire la mare. Plănuisem să mergem și la cherhanaua Venus, dar nu am mai ajuns. Poate data viitoare.

Concluzia? Dacă mergi la mare în Venus și ți se face foame, evită autoservirile! Cel puțin, pe cele două despre care ți-am povestit, că or mai fi și altele! Sincer, acum doi ani, în Jupiter, mâncarea mi s-a părut mult mai bună. Tot de la autoservire.

Prețurile la mâncare mi se par mari în general, nu doar la mare. Având în vedere că eu gătesc de mai multe ori pe săptămână și știu cât mă costă o pizza făcută în casă, mă cam feresc de la a comanda mâncare. În vacanță, nu ai ce face. Nu poți să pleci cu ciorba și roșiile după tine. Te conformezi și plătești cât se cere. Mi s-a dovedit încă o dată că nu merită să mergi unde este mai ieftin. Faci economie de bani, dar pleci dezamăgit. Mai bine alegi un loc puțin mai scump, dar măcar ai parte de o experiență plăcută. Oricum, Venus nu e printre stațiunile scumpe. E drept că ieși mai bine cu all-inclusive la bulgari, dar nu s-a putut de data asta. Din păcate, eu poze cam uit să fac, deci… nu prea am.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 29/06/2022
    Răspunde

    Multumim pentru recomandari.

    • Asaftei Simona
    • 29/06/2022
    Răspunde

    Mulțumim pentru recomandări draga mea ,din trei locuri măcar una a fost mai bună ,chiar dacă a fost ceva mai scump dar s-a meritat .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares