Cele șapte surori. Povestea lui Ally, Lucinda Riley

Cele șapte surori. Povestea lui Ally, Lucinda Riley

Greu de tot, cu cititul, vara asta! Dar nu îmi pare neapărat rău. Stau mai mult pe afară, am tot felul de activități de care la iarnă îmi va fi dor. Totuși, merg mai departe, cu viteza melcului, prin volumele seriei Cele șapte surori, semnate de Lucina Riley. Data trecută, am aflat povestea Maiei. Azi, a venit rândul celei de-a doua surori, Ally, navigatoarea.

Ar trebui să știți deja povestea cadru, dar o reiau pe scurt: avem de-a face cu șase surori, toate adoptate de un navigator pe nume Pa Salt. Tatăl lor tocmai a murit și, pe lângă bunurile materiale, ele au primit moștenire și indicii și coordonate care să le ajute să-și descopere originile și poveștile familiilor lor.

Cele șapte surori. Povestea lui Ally, scurt rezumat

Ally este navigatoare, la fel ca Pa Salt. Participă la concursuri și este foarte fericită cu ceea ce face. Pasiunea și meseria ei o ajută să-și găsească și sufletul pereche. Din păcate, fericirea ei va fi scurtă. Iubitul ei moare într-o furtună pe mare și viața ei este dată peste cap pentru a doua oară în doar câteva săptămâni. Nu-și mai găsește liniștea, își pierde curajul și bucuria de a naviga și decide să plece în căutarea răspunsurilor la întrebări pe care până atunci nici nu și le pusese.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Înainte să iubească ambarcațiunile, Ally iubise muzica. Nici nu e mirare, având în vedere că toate indiciile primite de la Pa Salt o duc spre strămoși cu aceeași pasiune. Norvegia este țara în care străbunica și străbunicul lui Ally au făcut senzație pe scene cu peste un secol în urmă. Unul, cu vocea, iar celălalt, cu vioara. S-au iubit, au fugit împreună, s-au despărțit, s-au împăcat. Poveste lungă. Foarte lungă și întortocheată. De fapt, asta este povestea principală. Povestea Annei, nu a lui Ally. Aceeași rețetă, din Povestea Maiei.

Peste încă două generații, se naște Ally, dar nu singură. Se pare că mai are un frate geamăn. Mama lor nu mai trăiește, dar tatăl este în viață. De ce s-au despărțit părinții lor? De ce mama a ales să-și crească doar fiul și să-și dea fiica spre adopție? Va rămâne și Ally, la fel ca Maia, în țara ei de origine sau se va întoarce în Elveția?

Cele șapte surori. Povestea lui Ally, gânduri de după

Un roman simpatic, lung, care îți stârnește curiozitatea și îți menține atenția, dar a cărui acțiune este greu de redat în rezumat, fiind prea amplă, sucită și răsucită. La două săptămâni de când am terminat-o de citit (cam atâta am întârziat cu articolul), abia dacă-ți mai amintești ce, cine și cum. Și nu, nu cred că am o memorie proastă. Pur și simplu, te pierzi printre detalii.

Introducerea m-a plictisit teribil. Adică fix povestea lui Ally. Toată relația ei cu Theo, minunata prietenie legată în timp așa de scurt cu mama acestuia, toată vorbăria din prima sută de pagini mai că m-a făcut să opresc lectura.

Când în peisaj a apărut Anna, o femeie mult mai completă și reală, lucrurile s-au schimbat. Am îndrăgit-o, am susținut-o și urmărit-o destul de atent. Este o fată simplă, inocentă și lipsită de experiență, care plânge când e nevoită să-și lase vaca în urmă atunci când un străin, care îi promite că va face din ea o cântăreață, o duce departe de familie și de tot ce iubea. Ea va cuceri marile scene ale Europei. Evoluția ei este superbă.

Cred că sunt 300 de pagini cu povestea Annei, apoi, în mai puțin de 50, pe repede-înainte, povestea altor două generații peste care se putea lesne sări. Finalul vine și el abrupt și greu de digerat pentru mine, la fel ca cel al Maiei. O fi Norvegia țara ei natală și locul unde își găsește fratele geamăn despre care nici nu știa, dar mie mi-e greu să înțeleg decizia mult prea rapidă de a abandona tot ce ai fost și ai iubit până atunci, de a te muta într-un loc pe care îl cunoști de doar câteva zile… Înțeleg nevoia de un nou început, dar…

Nota finală pentru Povestea lui Ally? 7. Ar fi putut fi o carte mult mai scurtă. Este o poveste în poveste, ca toate volumele din această serie, dar mi-aș fi dorit să pună ceva mai mult accentul pe creionarea spațiului norvegian și să am parte de o acțiune mai puțin previzibilă. După ce ai citit primul volum din serie și vezi cum începe al doilea, deja știi cum se va sfârși. Nu ai parte de prea multe sau prea mari surprize.

Ce te ține în joc și te poartă spre următoarele volume? Curiozitatea care a ucis pisica, aș zice. Vrei să cunoști mai bine toate cele șase surori pe care le-ai urmărit la întâlnirea de după moartea tatălui adoptiv și să le înțelegi comportamentele și deciziile de acolo. Vrei să descoperi, cât se poate, și povestea lui Pa Salt. Până acum, nu prea s-a făcut lumină în ceea ce-l privește. Vrei să afli cine este a șaptea soră. Își plac poveștile de familie și modul în care Lucinda Riley te face să uiți, pentru câteva ore, de problemele tale.

Următorul volum este Povestea lui Star. Am scris despre el aici.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 11/07/2022
    Răspunde

    Mulțumim pentru recomandare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares