Câine obez? 7 schimbări care îl vor ajuta să slăbească

sfaturi hrană câine obez

Obezitatea la câini este tot mai des întâlnită. Ca și în cazul oamenilor, pe fondul acestui surplus de kilograme, se pot declanșa o mulțime de boli care impun tratamente costisitoare, afectează calitatea vieții câinilor și chiar o scurtează semnificativ. Dacă ai un câine obez și vrei să te bucuri pentru cât mai mult timp de calitate petrecut în compania lui, trebuie să-l ajuți urgent să slăbească făcând câteva schimbări în stilul lui de viață.

Treceți pe hrană specială

Porții mai mici decât cele recomandate de producători nu e bine să facem pentru că reducem aportul de nutrienți necesari. De aceea, cel mai indicat să schimbăm tipul de hrană pentru a-i putea oferi o cantitate suficientă de mâncare cât să-i țină de foame și să nu îi creeze alte probleme de sănătate, dar mai săracă în calorii și grăsimi.

Al meu nici măcar nu se poate spune că e un câine obez, ci doar puțin mai pufos. Cu toate astea, am trecut deja pe gama Weight Care de la Royal pentru că vrem să prevenim o acumulare mai mare grăsime. O găsiți la secțiunea hrană uscată câini. Mai au și alte branduri hrană light. Alegeți în funcție de vârsta câinelui și rasă, neapărat!

Dă-i mai des hrană umedă

Supele și ciorbele sunt recomandate în dietă pentru că ne umplu stomacul și ne țin de foame cu un aport caloric mai mic decât alte tipuri de mâncăruri gătite. La fel funcționează și această hrană umedă câini care oricum este mai săracă în grăsimi și proteine decât varianta ei uscată. Ea conține și un procent important de apă, având astfel mai puține calorii pe un volum mai mare de hrană. Câinele se satură, are stomacul plin, dar nu a primit la fel de multe grăsimi, proteine și carbohidrați ca dintr-o porție poate și de trei ori mai mică de hrană uscată. Puteți opta pentru alternarea celor două tipuri de hrană. Hrană uscată, dimineața, și hrană umedă, seara.

Cumpără mâncare de calitate

Nu te poți aștepta ca un sac de 10 kg de hrană uscată care costă 30 de lei să fie prea sănătos. O astfel de mâncare poate fi o soluție de compromis în anumite cazuri și nu judecăm asta, dar când vrei un câine sănătos, ai nevoie de hrană de calitate pentru el, nu doar de ceva care să-i umfle stomacul, dar să nu îi țină de foame și să nu îi ofere nutrienții necesari.

Lungește plimbările

Unul dintre motivele pentru care câinii se îngrașă este că sunt sedentari, la fel ca noi. Mănâncă și dorm. Este nevoie de activitate fizică pentru a consuma energie și calorii. Cu cât mai lungi plimbările voastre zilnice, cu atât mai bine. În loc să mergeți până la colț, plimbați-vă o lungime de stradă. În loc să folosiți scurtătura până la locul de joacă pentru câini din parc, ocoliți puțin și faceți pași în plus. Treptat, puteți grăbi și pasul, să mergeți într-un ritm mai alert.

Nu neglijați joaca

Și joaca ajută câinele să slăbească. Nu este suficient să-i cumperi o minge și să te aștepți să alege singur după ea prin curte. Un câine obez trebuie provocat și stimulat să facă mișcare și joaca este cea mai bună metodă. Evident, adaptată vârstei câinelui și problemelor medicale pe care le are. Dacă are 15 ani și probleme cu articulațiile, mai bine rămâneți la plimbări lejere.

Fă diferența dintre cerșetorie și foame

Pentru ca un câine obez să poată slăbi are nevoie de un stăpân conștient și puternic, care nu se lasă șantajat emoțional și nu cedează la prima față rugătoare a câinelui. Se știe că aceste animale de companie pot fi foarte buni cerșetori când vor. Obișnuiți cu recompense, vor veni după ele. Este treaba ta, ca stăpân, să știi dacă, cât și când are voie și nevoie de așa ceva. Nu i le oferi dacă știi că a mâncat suficient. Uneori, câinii cer hrană și când vor atenție, nu neapărat pentru că le este foame. Prin urmare, nu-i mai oferi ceva bun pentru a compensa faptul că a ai lipsit câteva ore. Dă-i, în schimb, atenție, joacă, mângâieri.

Apelează la fructe și legume

Recompensele și snacks-urile speciale pentru câini pot fi foarte bine înlocuite cu fructe și legume care nu au atât de multe calorii, nu conțin deloc grăsimi și sunt foarte sănătoase pentru patrupede. Morcovii, bananele, castraveții, pepenele, ananasul, căpșunele, merele (fără coajă și cotor) sunt doar câteva exemple de gustări sănătoase de oferit unui câine obez.

Bolile de inimă, diabetul, problemele cu articulațiile, rinichii și ficatul sunt doar câteva dintre complicațiile care apar când câinele depășește greutatea normală. Dacă medicul sau cântarul spun că e cazul să luați măsuri, faceți-o cât mai devreme!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 14/07/2022
    Răspunde

    Mulțumim pentru sfaturi .

    • mihaelanistor
    • 18/07/2022
    Răspunde

    Hrana potrivită nevoilor sale în cantitatea necesara in functie de nivelul de miscare ajuta la mentinerea cainelui sanatos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares