5 rase de câini potrivite pentru familiile cu copii mici

rase de câini pentru copii

Animalele de companie nu trebuie evitate când în casă avem copii. Beneficiile interacțiunii cu ele sunt multiple. Atâta vreme cât alegem corect un animăluț, îl îngrijim și educăm cum trebuie, el nu ar trebui să fie o problemă, ci un real ajutor în creșterea și dezvoltarea copilului. Câinii și pisicile sunt cel mai des adoptate sau cumpătate în acest sens. Azi vorbim despre câini: care sunt cele mai potrivite rase de câini pentru familiile în care sunt copii mici?

Foarte multe persoane fac greșeala de a-și alege câinele strict în funcție de aspect. Este normal să iubim pufoșeniile mici, precum un bichon maltez, dar asta nu înseamnă că ele vor fi neapărat o companie bună pentru noi. Câinele trebuie ales în funcție de temperament. Un câine foarte activ va fi nefericit și va produce frustrări unei persoane foarte sedentare. Un câine prea gelos și posesiv va accepta greu copiii care intră în casă după venirea lui. Unele rase sunt mai tolerante cu năzbâtiile copiilor, altele nu. De ce nu ar fi potrivit frumosul bichon maltez pentru o familie cu copii mici? Vezi în articolul bichon maltez temperament.

Atunci spre ce rase ar trebui să te orientezi?

Bichon Frisé

Pentru cei cărora le-a rămas gândul la acel bichon maltez pe care înțeleg că nu pot pune bază dacă au copii mici și neastâmpărați, există o alternativă – un Bichon Frisé. Este frumos, vesel și jucăuș, potrivit atât în compania copiilor mai mici, cât și a celor mai mari. Acceptă cu ușurință persoanele noi, este afectuos, tolerează bine zgomote și alergătură în jurul lui și este atent și grijuliu cu familia.

Golden Retriever

Deși de talie mare, Golden Retriever este una dintre cele mai potrivite rase de câini de ținut în compania celor mici. Sunt câini foarte iubitori, loiali, atenți și permisivi. Rar se vor supăra dacă ei vor, de exemplu, să doarmă, iar copiii îi trag la joacă. Au un temperament mai mult decât echilibrat. Sunt calmi, blânzi, deloc agresivi. Tolerează bine chiar și un copil mic care l-ar putea trage de blăniță încercând să-l mângâie. Este cel mai bun pentru aport.

Beagle

Este mai mult decât simpatic, tare prietenos, ușor de educat și potrivit pentru casele în care există copii. Spun case pentru că la curte s-ar simți mult mai bine decât într-un apartament. Fire blândă, Beagle-ul este dornic mereu de joacă și explorare, fix ca un copil. Cum ar putea să nu se înțeleagă bine cu unul?

Collie

Cine nu o știe pe celebra Lassie? Ea este din rasa Collie, una dintre acele rase de câini pentru care nu trebuie să-ți faci griji că ar putea să nu accepte sau chiar să facă rău unui copil. Este o rasă mai mult decât blândă și iubitoare de copii, de familii, în general. În vreme ce altor câini le place liniște unui cămin cu un singur stăpân, un Collie adoră să fie tot timpul înconjurat de oameni de care să se atașeze și cu care să interacționeze.

Malamut de Alaska

Un câine care seamănă și este atât de înrudit cu lupul, că nu ai zice că este potrivit pentru o casă în care sunt copii. Dimpotrivă, Malamutul de Alaska are o inimă mare și generoasă și este mai mult decât sociabil și prietenos. Se înțelege foarte bine cu copii, știe să se joace frumos cu ei, le oferă afecțiune și atenție din plin și le devin rapid prieten loial.

Nu sunt singurele rase de câini care se vor înțelege bine cu cei mici, dar sunt printre cele mai cunoscute pentru blândețea și calmul lor. Da, poate că orice câine, crescut de mic, bine educat, poate deveni o companie potrivită pentru copii, dar dincolo de educație, există un temperament specific rasei și ar trebui să ținem cont de el atunci când alegem un câine. Asta indiferent că avem copii sau nu. În funcție de personalitatea noastră, avem nevoie de câini cu un anumit temperament pentru a construi o relație frumoasă și de lungă durată, în care și câinele, și stăpânul, să se simtă bine.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • GAVRILOVICI Viorica
    • 12/02/2021
    Răspunde

    Foarte interesant este acest articol ! Multumesc frumos pentru informatie !

    1. Bine de stiut

  1. Un labrador tare mult mi-as dori cand vom avea copil, cred ca s-ar intelege de minune.

    • Valeria Chertes
    • 12/02/2021
    Răspunde

    Mulțumim pentru sfaturi.

    • GAVRILOVICI Viorica
    • 12/02/2021
    Răspunde

    Multumesc frumos pentru informatie !

  2. ohohoooo, abia astept sa vad cat de bine se va intelege aki cu un copil :))) cu toata rasa lui de beagle, eu il vad ca fuge cand ii vede pe cei mici :))))

      • Cristina Dragomir
      • 14/03/2021
      Răspunde

      pentru ca nu a avut in preajma si e obisnuit cu un anumit confort, dar sunt sigura ca se va adapta usor cand va veni vremea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares