O minciună perfectă – Peter Swanson

Peter Swanson O minciuna perfectă ebook PDF

O copertă care nu-mi spunea nimic, dar un titlu care mă atrăgea. O poveste cu bune și cu rele, nu printre cele mai bune, dar nici de ignorat. Cam așa aș descrie, în două fraze, romanul O minciună perfectă, apărut în 2019, la editura Litera, în colecția Buzz Books. Cu siguranță, este mai slab decât ce-am mai citit până acum din această colecție.

O minciună perfectă – rezumat

Harry tocmai a terminat facultatea și se pregătește de ceremonia de absolvire, când primește un telefon care îl anunță că tată lui a murit. Nu avuseseră cea mai strânsă legătură, dar nici nu avea prea multe să-i reproșeze. Mama murise de mult, tatăl se recăsătorise cu o femeie mai tânără, Alice, și fiecare își văzuse de drum: Harry de studii și tatăl de căsnicia lui și de anticariatul la care ținea cel mai mult. Iar acum, tatăl e mort. Aparent, un accident.

Harry lasă totul baltă și merge acasă, acolo unde îl așteaptă o mamă vitregă îndurerată și dornică să fie consolată. Consolată în toate modurile posibile. Poliția cercetează, dar nu sunt prea multe indicii care să ducă la concluzia că ar fi fost altceva decât un accident. Însă, după înmormântare, Harry decide să mai rămână puțin în zonă pentru a pune lucrurile în ordine. Așa ajunge să afle lucruri pe care nici nu le bănuia despre ultimii ani din viața tatălui său. Un secret iese la iveală. Să fi fost e motivul pentru care tatăl său a murit?

libris.ro
Oferta zilei la carti


Alice ascunde și mai multe. Un trecut cât se poate de bizar. Atracția față de fiul vitreg nu a fost prima ei tendință bolnăvicioasă. Este o femeie cât se poate de periculoasă, o mincinoasă. Ea este cheia în ceea ce se va dovedi a fi fost o crimă, nu un accident. Dacă ea a comis-o sau nu, rămâne de văzut. Cert este că femeia are probleme psihice și că a mai ucis în trecut.

Poți comanda O minciună perfectă online de aici, cu transport gratuit la comenzi mai mari de 90 de lei sau o poți citi online, în format PDF sau TXT, pe Scribd. Abonamentul lunar costă 8,99 dolari. Dacă te înscrii pe acest link, primești două luni gratuite de abonament. Vei fi taxat abia începând cu a treia lună.

O minciună perfectă – câteva gânduri de după

Este o carte așa și așa, cum s-ar spune. Are momente când te plictisește, momente când te intrigă, momente în care te dezgustă. Nu e genul acela de carte clasică a genului crime, nu te aștepta la asta! Este un thriller acceptabil, dar nu grozav, dedicat unui personaje central eminamente negativ. Alice nu are nimic bun ea în ea.

Te vei plimba într-un montagne russe care te duce rapid înapoi, în trecutul acestei femei, apoi te readuce în prezent, fără a reuși să te prinzi prea curând care este adevăratul deznodământ. Pedofilia este cuvântul cheie în această poveste. De aici dezgustul meu. Nu-ți dau mai multe detalii.

Partea bună este că finalul a fost o surpriză totală pentru mine. Asta a mai ridicat scorul cărții. Altfel, nu e vreo capodoperă despre care să simți nevoia să vorbești cu cei din jurul tău, cum se întâmplă în cazul altor cărți din colecția BuzzBooks.

Ce înveți dintr-un roman ca acesta? Ceva ce eu știam deja: este o prostie să nu ne intereseze trecutul oamenilor din jurul nostru. Trecutul definește pe oricine. Cunoaște-l pe al tuturor! Nu îi judeca prin prisma lui, dar păstrează-l în vedere pentru că de prea puține ori oamenii reușesc să se rupă total de el. Trecutul lui Alice l-a ucis pe tatăl lui Harry…

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Viorica Stoica
    • 16/02/2021
    Răspunde

    Destul de interesanta cartea , eu citind ideile principale date de tine , cum ai zis si tu citind mota mo cred ca ar fi fost pe etape , eu ma bucur cand iti citesc recenziile , ma ajuti sa incep o carte apoi raman cu gustul ca nu ne ai spus si sfarsitul !??te pup zi frumoasa

    • Valeria Chertes
    • 16/02/2021
    Răspunde

    O carte interesanta,mulțumim pentru recomandare!

    • Anghelina Irina
    • 17/02/2021
    Răspunde

    Imi place povestea și cu siguranță mi-as dori sa stiu mai multe despre trecutul lui Alice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares