Nu ne vom despărți niciodată – Emiko Jean

Nu ne vom despărți niciodată - Emiko Jean

Iar pe Libris, iar cărți noi adăugate în wishlist și aceeași problemă – a timpului insuficient pentru a le bifa pe toate. Cu greu, m-am rezumat la două cărți luna aceasta și pe prima dintre ele v-o prezint astăzi. Este vorba despre Nu ne vom despărți niciodată. Este o apariție din 2019, de la editura Epica, un roman semnat de Emiko Jean. Dacă titlul te duce cu gândul la o carte de dragoste, îți pot spune că te înșeli. Citește mai departe să vezi care-i povestea!

Nu ne vom despărți niciodată – rezumat

Doi tineri fugiți dintr-un spital – Jason și Alice. Un hambar. Un incendiu provocat de sora geamănă a lui Alice, Cellie. Jason moare și Alice este destul de grav rănită. Total distrusă de moartea iubitului ei, Alice este închisă din nou în spitalul de boli mintale. Pe cât de mult a iubit-o pe Cellie, pe atât de mult o urăște acum. Sunt închise în pavilioane separate, dar Alice este hotărâtă să ajungă la ea și să o ucidă, atât ca răzbunare, cât și ca unică soluție pentru a nu deveni ea cea vânată.

Romanul se împarte între povestea din prezent și pagini din jurnalul lui Alice, cu detalii șocante despre trecutul ei și al surorii ei. Un tip nou pe nume Chase este hotărât să o ajute pe Alice să ajungă în pavilionul D, la Cellie. Dar poate avea încredere în el, de vreme ce motivul care l-a adus aici se pare că este o crimă? Plus că pavilionul D ascunde un secret care te va lăsa mască.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Alice și Cellie au rămas în grija bunicului de mici. Apoi bunicul a murit. Au stat mult timp singure în casă cu cadavrul lui. Au fost luate în grijă de o familie din vecini, dar trimise mai departe din cauza comportamentului ciudat al Celliei. S-au mai plimbat prin câteva centre de plasament, dar nu au avut niciodată șansa să fie adoptate. Motivul – tot Cellie. Este piromană. Alice n-a avut niciodată vreo vină, dar a ajuns să fie închisă și ea.

Acum Alice vrea răzbunare și vrea să-și ucidă sora.

Decizia de o ucide pe Cellie nu s-a născut din ură. S-a născut din dragoste. O iubeam. Dar dragostea nu este o linie dreaptă. Este șerpuită și întortocheată, iar uneori este mai bine dacă e tăiată.

Doar așa îl va putea răzbuna pe Jason și-și va oferi sieși o șansă la reabilitare. Dar ce te faci când, treptat, pe măsură ce amintirile revin și le dai voie să iasă la suprafață, realizezi că Jason nu era cum credeai tu, că Cellie poate n-are nicio vină, că ai înțeles totul greșit?

Nu ne vom despărți niciodată – părerea mea

Crezi că ți-am spus totul în rezumatul de mai sus? De fapt nu știi nimic. Și eu am fost în aceeași situație. Am crezut că am înțeles, dar nu înțelesesem nimic. Fiecare capitol vine cu noi provocări din prezent și cu noi secrete dezvăluite din trecut. Îți creezi o imagine și un film pe care finalul le va răsturna în mod magic pentru cititor, dar dramatic pentru Alice.

Deși acțiunea nu e chiar wow, mai ales că mi s-au părut puțin trase de păr evadările succesive dintr-un spital extrem de bine securizat, povestea nu este deloc plictisitoare. Intriga chiar foarte bună. Sunt multe întrebări care te țin cu ochii lipiți de carte. Cum a ajuns Cellie o piromană? De ce a dat foc hambarului și l-a ucis pe Jason? De ce vrea să-i facă rău propriei surori care o iubește atâta și care chiar a luat vina pentru unele fapte asupra ei doar pentru că i-a promis lui Cellie că nu se vor despărți niciodată?

Romanul este catalogat drept thriller psihologic. Elementele de thriller nu lipsesc, dar m-aș fi așteptat la personaje ceva mai bine conturate. Mă refer aici la Chase, pe care din multe puncte de vedere l-am asemănat cu Daemon din Seria LUX. Este un tip carismatic, protector, dar enigmatic până la final.

Povestea este spusă dintr-un singur punct de vedere, cel al lui Alice. Mi-aș fi dorit să știu mai multe despre ea, doar că ea o transformă în personaj principal pe Callie. Personaj principal negativ, desigur.

Nu ne vom despărți niciodată este o carte despre traume și urmările care apar atunci când ele nu sunt tratate. Este o carte despre alegeri și promisiuni care ne trag în jos, despre susținere necondiționată și dezamăgiri profunde. Despre dragoste transformată în ură, despre oameni care nu sunt ce par a fi, despre vindecare prin acceptarea adevărului.

Spune adevărul. Fii punctual. Acceptă-i pe ceilalți așa cum sunt. Respiră. Ascultă. Tolerează.

Da, Alice vrea să se răzbune, vrea să scape de Cellie. Cellie este un om rău, un handicap pentru sora ei. Alice o va găsi până la urmă, dar nu te aștepta la un final fericit de la acest roman. Poate că tocmai asta mi-a plăcut cel mai mult el – faptul că nu se rezolvă toate în 10 pagini și prințul și prințesa pleacă spre palatul unde vor trăi feriți o veșnicie. Viața nu e așa. De unele lucruri nu scapi niciodată. Și nu uita că cele mai mari lupte nu sunt cele dintre tine și restul lumii, ci cele cu tine însuți!

Un singur lucru am de obiectat cărții și anume că este recomandată de editură tinerilor cu vârsta peste 13 ani. Eu aș pune-o la un 16+, având în vedere că vorbim despre piromani, sinucigași, ucigași, bătăuși și agresori de animale.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 21/03/2019
    Răspunde

    O carte place care îmi place.

      • Cristina Dragomir
      • 24/03/2019
      Răspunde

      Ma bucur ca o consideri pe placul tau.

    • Anghelina Irina
    • 21/03/2019
    Răspunde

    Interesanta. Oare a reușit sa ajungă la Cellie sa o ucidă?

      • Cristina Dragomir
      • 24/03/2019
      Răspunde

      Nu veti scoate nimic de la mine. Trebuie citita cartea.

  1. Spune adevărul. Fii punctual. Acceptă-i pe ceilalți așa cum sunt. Respiră. Ascultă. Tolerează. Uneori e atat de greu sa faci asta, sa vezi dincolo de aparente. Subiectul e mai mult decat interesant si cred ca ascunde in spate traume care te transforma, te fac prizoniera trecutului si chiar daca nu ar fi vorba despre un spital de nebuni nu cred ca ar avea scapare.

      • Cristina Dragomir
      • 24/03/2019
      Răspunde

      tare frumos ai spus-o, Mihaela. Si, da, aidreptate!

  2. agresori de animale?:?? zuzo, eu p-astia ii bat! deci nu suport sa citesc, ii mananc cu fulgi cu tot! in rest, cartea chiar parea promitatoare!

      • Cristina Dragomir
      • 24/03/2019
      Răspunde

      Ehe, unele dintre personaje sunt mai rele decat iti imaginezi.

  3. Răspunde

    Hmmm…cum imi strici tu mie iar lista de TO READ :)))) Daca Chase seamana cu Daemon, atunci clar trebuie sa o citesc. Mi-a placut la nebunie seria LUX! Chiar sunt curioasa de intamplari, de finalul cartii…de ce Callie incearca sa ii faca rau surorii ei care o iubeste atat de mult!

      • Cristina Dragomir
      • 24/03/2019
      Răspunde

      Stiu ca iti plac romanele young adult. Iti va placea si asta.

  4. Răspunde

    Daca zici ca nu e o carte plictisitoare atunci e pe gustul meu. Imi plac cartile cu multa actiune chiar daca uneori e mai trasa de par actiunea asta. La urma urmei sunt fictiuni 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 24/03/2019
      Răspunde

      Corect! Unii tot zic de anumite carti ca nu stiu ce detalii nu sunt logice. Really? E fictiune. Orice merge.

    • mihaelanistor
    • 26/03/2019
    Răspunde

    Ai reușit să citești o mulțime de cărți bune în ultimul timp, eu m-am axat mult pe muncă, acum la final de lună, recuperez lecturile, tare mi-a fost dor.

      • Cristina Dragomir
      • 27/03/2019
      Răspunde

      Eu nu pot adormi daca nu citesc 50-100 de pagini.

    • barbierucristina
    • 26/03/2019
    Răspunde

    Chiar credeam ca e poveste de dragoste dupa titlu.
    Dar zau ca povestea mi se pare si mai interesanta acum. Sunt curioasa sa aflu toate detaliile povestii si sa aflu de ce au ajuns cele doua surori in situatia de fata. si mai ales, sa aflu cum se incheie totul.

      • Cristina Dragomir
      • 27/03/2019
      Răspunde

      Prea putina dragoste. Mai mult traume.

    • Ramona Gheorghe
    • 05/04/2019
    Răspunde

    Cartea are si puncte interesante care ma atrag, dar si lucruri despre care nu prea citesc. Per total, eu imi doresc s-o incerc

      • Cristina Dragomir
      • 07/04/2019
      Răspunde

      S-ar putea sa nu fie chiar genul tau, din cum te stiu eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares