Merită investit în produse cosmetice scumpe? 5 avantaje de luat în calcul

sfaturi makeup artist

De ce să dau 150 de lei pe un rimel, când genele mele pot arăta aproximativ la fel cu unul de 25 de lei? Ce motive aș avea să investesc 200 de lei într-o cremă de ochi, când și cea la 40 de lei are cam aceleași ingrediente? Merită să investesc în cosmetice scumpe doar pentru că sunt de la anumite branduri pe care lumea le laudă? Ce mi-ar putea oferi ele în plus? Nu cred că sunt singura care și-a pus vreodată aceste întrebări. Între timp, trecându-mi prin mână și astfel de produse (cum ar fi un fond de ten și un ruj Lancome, un rimel Yves Saint Laurent, o paletă Urban Decay sau o cremă Lancome), am obținut și răspunsul, descoperind avantajele acestor produse cosmetice mai scumpe. Care sunt acestea?

Toleranță mai bună în cazul tenurilor sensibile

Un fond de ten și o cremă mai scumpă sunt mai bine tolerate de un ten sensibil pentru că au la bază ingrediente de o mai bună calitate. Produsele drugstore conțin ingrediente sintetice, mai ieftine, obținute 100% în laborator, cu o cheltuială minimă. Cele high-end, cum sunt aceste cosmetice Givenchy, poate au în compoziție un ingrediente cu același nume, dar nu și de aceeași calitate. Un proces de obținere a ingredientelor din surse naturale costă mai mult producătorul. Automat crește și prețul produselor.

Nu spun că orice produs scump este obligatoriu bun sau mai bun, dar în cazul brandurilor consacrate, afirmația este valabilă.

Dacă-mi permiteți o comparație, e ca atunci când faci mămăligă. O poți face cu un mălai la 1 leu sau unul la 4 lei. Tot mămăligă ai la final, tot mălai ai folosit, dar la gust…

Ingrediente cheie în cantitate mai mare

De unde diferența de preț dintre o cremă cu extract de melc de 50 de lei și una de 200 de lei? Posibil și de la cantitatea de extract de melc pe care produsul o conține. Unul poate avea 5 mg, altul 2 g de extract de melc. Este evident că rezultate vizibile, mai rapide, vei obține cu produsul care conține o cantitate mai mare din acel ingredient cheie pentru problemele sau nevoile tenului tău.

Fac din nou o comparație: te bucuri că ai luat Vitamina C la jumătate de preț, față de cât era în prima farmacie, dar ai văzut că produsul cumpărat de tine conține doar 500 mg de vitamina C și celălalt avea 1500 de mg?

Rezultate de durată

Când vorbesc de rezistență mă refer în primul rând la produsele de machiaj. În general, produsele mai scumpe sunt mai bine pigmentate și arată mai bine. Ca aspect imediat, este totuși foarte posibil ca un machiaj realizat cu produse de 200 de lei să semene foarte mult cu unul făcut cu produse pe care s-a cheltuit de cinci ori mai mult. Diferența se vede în timp. Machiajul cu produse drugstore nu rezistă cât te-ai aștepta, fără să fie reîmprospătat. Folosind produse în genul acestor cosmetice Benefit, machiajul va arăta impecabil chiar și după o zi întreagă.

Aplicatoare mai bune

Rămânem în sfera produsele de machiaj, unde trebuie să adaug pe lista cu avantajele de a investi în produse cosmetice mai scumpe și calitatea aplicatoarelor. Fie că vorbim de pensula unui rimel, de burețelul unui ruj lichid, de un burețel de machiaj sau de o pensulă pentru farduri, produsele de la branduri cunoscute sunt de preferat. Nu doar că sunt mai rezistente și fabricate din materiale de mai bună calitate, dar fac și aplicarea mai ușoară și influențează aspectul final al machiajului.

Ambalaje mai rezistente

Ultimul avantaj, poate cel pe care unii îl vor considera cel mai puțin important, este acela al ambalajelor care nu doar că arată mai bine, cum este și normal în cazul unor produse mai scumpe, dar este și mai rezistent. Carcasele paletelor de farduri, tuburile de cremă, capacele borcănelelor sunt de mai bună calitate. Nu riști să spargi ușor capacul unui ruj sau al unei palete. Or fi tot din plastic, ca și în cazul produselor ieftine, dar și plasticul este de mai multe feluri…

Dacă merită sau nu să dai mai mult pe produse cosmetice de top, când există și alternative mai ieftine, asta tu decizi, punând în balanță avantajele de mai sus și resursele tale financiare. Un lucru e sigur: diferența de preț este, în mare parte, justificată. Eu am înțeles asta.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • GAVRILOVICI Viorica
    • 17/02/2021
    Răspunde

    Asa si asa !
    Foarte interesant este acest articol !
    Multumesc frumos pentru informatie !

    • Valeria Chertes
    • 17/02/2021
    Răspunde

    Mulțumim pentru informații.

  1. Companiile care vand cosmetice de brand investesc foarte mult in testare si eu am mare incredere in ele. Am folosit drugstore, dar cu timpul mi-am permis branduri mai scumpe, de lux si am vazut singura diferenta pe pielea mea.
    Calitatea isi spune cuvantul, eu consider ca merita produsele cosmetice scumpe.

  2. Unele produse scumpe se merita altele nu am testat multe

    • Anghelina Irina
    • 18/02/2021
    Răspunde

    În mare parte sunt de acord.Nu pot spune ca am cumpărat sau incercat vreodata cosmetice foarte scumpe ,nu de alta,dar ma doare sufletul sa dau 200 de lei pe un fond de ten,dar de exemplu,am cumpărat un rimel de la Kiko Milano și după câteva ore ziceai ca sunt bătută, așa ma murdaream fara a atinge ochii.În schimb,am descoperit de curând unul de la Farmasi,de nici 20 de lei care rezistă foaaaarte bine și are un aplicator care mie imi place tare mult

  3. Răspunde

    Este bine de stiut, multumesc mult pentru sfaturi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares