Bucureșteni, pentru câteva zile, avem și noi Poarta Sărutului!

Poarta Sărutului București Artmark ziua lui Brâncuși 2021

Ce semnifică pentru noi 19 februarie? Data de naștere a lui Constantin Brâncuși, omul și sculptorul al cărui nume este pe buzele tuturor iubitorilor de artă din lume. Cele mai cunoscute opere ale sale, pe care cred și sper că le cunoaște toată lumea, sunt Cumințenia Pământului, Masa Tăcerii, Coloana Infinitului și Poarta Sărutului. Acea Poartă a Sărutului sub care mai multe generații și-au jurat iubire și și-au unit destine. Aceeași pe care o vedem atât de des promovată în luna iubirii, grație altor cupluri care decid să-și unească destinele sub ea.

Se spune despre Poarta Sărutului că simbolizează triumful vieții asupra morții. Arată ca un arc de triumf, atrage ca un magnet turiștii și este insuficient protejată de autoritățile noastre. Teoretic, nu avem voie nici să o atingem. Practic, unii au reușit chiar să scrie sau să scrijelească pe ea. Ce pretenții să avem de la omul de rând, când autoritățile au decis acum câțiva ani să o curețe cu jet de apă cu presiune, lucru care a dus la îngălbenirea ei?
Unii dau zeci de milioane de dolari pe o sculptură de-a lui Brâncuși, alții parcă se chinuie să scape de ele.

Mai sunt totuși, chiar și la noi, și oameni care apreciază arta, o protejează și o promovează, care n-au uitat că se apropie Ziua lui Brâncuși și au decis să o omagieze într-un mod cu totul aparte. Vorbesc despre galeria de artă și casa de licitații Artmark din București, găzduită de Palatul Cesianu-Racoviţă din strada Str. C.A. Rosetti, nr. 5, acolo unde se întâmplă lucruri frumoase zilele acestea, în memoria marelui artist român.

Poarta Sărutului București

Pentru a aduce un omagiu marelui sculptor Constantin Brâncuși, Artmark și-a redecorat poarta, pentru câteva zile, transformând-o într-o Poartă a Sărutului de care se pot bucura toți cei care se află în capitală zilele acestea și fac o vizită la adresa mai sus menționată. S-a muncit și s-a investit ceva, dar rezultatul este pe măsură. Trecătorii se arată plăcut impresionați de ce văd, iar pozele cred că vorbesc de la sine.

Artmark poarta redecorată sub formă de Poarta Sărutului

Pe lângă asta, iubitorii de artă mai trebuie să știe că pot vizita galeria de artă de dincolo de Poarta Sărutului zilnic, în intervalul orar 10:00 – 20:00. Tot cu ocazia zilei de naștere marelui marelui sculptor român Constantin Brâncuși, A10 by Artmark – Galerie și Licitații de Artă a pregătit și un tur virtual și o licitație dedicata marelui artist.

Turul virtual cu siguranță te-a convins că trebuie să vezi toate acele opere de artă pe viu și mai de aproape. Ia-ți jumătatea de mână, mergeți să vă pozați sub Poarta Sărutului improvizată și să petreceți câteva zeci de minute admirând palatul și exponatele din el! Sărbătoriți iubirea, dragostea de frumos și ziua lui Brâncuși, toate în același timp. Ba, mai mult, puteți contribui la ceea ce înseamnă crearea unei noi opere de artă. Cum? Artmark lansează o provocare pentru vizitatori, aceea de a decora poarta cu numele lor, cu desene și mesaje cât mai creative, prin care să exprime ce înseamnă Brâncuși pentru ei.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Oana
    • 20/02/2021
    Răspunde

    Foarte frumos, chiar acum am vazut la TV, am fost la Artmark la cateva evenimente, e superba cladirea 🙂

  1. Sunteti norocosi, eu am fost la Tg Jiu, dar tare mi-ar placea sa ajungem din nou acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares