Iubești hainele sport? 5 greșeli de evitat în curățarea lor

femeie în trening

Hainele sport sunt atât de comode! Nu sunt căutate doar de sportivi, de cei care merg la sală sau obișnuiesc să alerge prin parc. Sunt ușoare, confortabile, ne oferă libertate de mișcare. Nu este de mirare că le iubim. Mâna sus cine alege astfel de articole pentru timpul liber petrecut în casă! Eu, cu siguranță, o fac. Sunt genul care merge și la cumpărături în pantaloni sport, hanorac și bocanci Under Armour. O fi bine, o fi rău, după o anumită vârstă a încetat să-mi mai pese de ochii și gurile din jur. Important este cum mă simt eu.

Treaba cu hainele sport este că majoritatea. fiind din poliester sau combinații cu poliester, au nevoie de atenție specială când vine vorba de curățare/spălare. Sunt anumite reguli pe care, dacă nu le respectăm, le deteriorăm sau le modificăm aspectul și devin de nepurtat. Cum mamei mele nu-i plac regulile și face absolut totul după cum crede ea că e mai bine, are interzis la atins hainele de genul ăsta din coșul cu rufe. Care sunt lucrurile de evitat pentru a te bucura cât mai mult de piesele sport din garderoba ta?

Temperatura prea înaltă

Știți de ce are mașina de spălat atâtea programe și setări? Pentru că face treabă diferită în funcție de materiale. Etichetele hainelor spun de obicei ce avem și ce nu avem voie să facem când le curățăm. Pe mai toate hainele sport o sa vezi că este interzis să le speli la peste 30-40 de grade sau să le calci. Prin aplicarea unor temperaturi prea ridicate țesăturile hainelor sport se deteriorează. Imaginează-ți cum ar arăta un astfel de trening Under Armour (brandul preferat al soțului meu), spălat la peste 60 de grade sau călcat!

Spălatul pe față

Adică pe fața materialului. Hainele ar trebui întoarse pe dos înainte de a fi puse la spălat. Nu atât pentru că asta ar reduce procesul de decolorare, potrivit unora, ci pentru că majoritatea hainelor sport au logo-uri care, indiferent că sunt cusute sau lipite, se deteriorează prin frecări repetate. Spălând hainele sport pe dos, le protejăm.

Spălatul la grămadă, cu alte lucruri

Apoi, ar trebui să știe toată lumea că hainele necesită sortare înainte de a fi băgate la spălat. Atât în funcție de culoare, cât și în funcție de material. Nu poți spăla simultan un pulover de lână, o pereche de blugi și un trening. De fapt, poți, dar să nu te aștepți la rezultate bune. La temperatură mare și program de bumbac, speli bine blugii, dar distrugi treningul și puloverul. La program pentru delicate, blugii s-ar putea să iasă murdari.

Folosirea balsamului de rufe

Ce poate să strice puțin balsam de rufe adăugat la spălarea hainelor sport? În primul rând, te întreb de ce l-ai folosi. Scopul lui principal este să înmoaie țesăturile care devin mai aspre după spălare. Nu poate fi cazul unui trening din poliester. Balsamul poate lăsa reziduuri pe el, care se vor vedea urât, mai ales dacă este de culoare închisă. La fel, și dacă folosești o cantitate prea mare de detergent. Dacă vrei un plus de parfum, atunci poți adăuga în caseta pentru balsam puțin parfum pentru rufe.

Uscarea agresivă

Pentru cine are uscător, atenție și la acest capitol! Utilizarea unei temperaturi prea ridicate, din dorința de a usca hainele sport mai repede, le poate deteriora. Materialele se pot deforma sau strânge. Te poți trezi că bluza sau pantalonii de trening, care acum câteva ore îți veneau perfect, devin mulate. Usucă-le la temperatură joasă, cu uscătorul nu foarte plin, pentru a evita asta!

Cam toate sunt greșeli care ar putea fi evitate dacă ne-am uita pe etichetă, am înțelege simbolurile de pe ea și le-am respecta. Și asta nu doar în cazul hainelor sport. Pentru unii, etichetele sunt degeaba. Ei știu că hainele se curăță cel mai bine la peste 60 de grade și că mult detergent înseamnă haine mai curate. Nu fi ca ei!

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares