Investești în aparate frigorifice și-ți crești vânzările pe timp de vară

apa rece vitrina frigorifica magazine crești vânzările pe timp de vară

Vara a  fost desul de plăcută până acum pentru cei ca mine, care suportă greu canicula. De săptămâna trecută, însă, temperaturile au început să crească. Eu sunt genul de om care își ia mereu sticluța cu apă de acasă. Problema e că, pe măsură ce crește nivelul mercurului din termometre, apa din sticluță nu mai este suficientă. Fie ai nevoie de un volum mai mare de lichide(și nu poți plimba sticla de 2 litri după tine), fie apa se încălzește și nu mai are efectul pe care îl dorești.

Atunci cauți un magazin să-ți cumperi ceva răcoritor. Bucureștiul face parte dintre capitalele în care nu găsești surse de apă gratis prea des, că doar românii au bani!

Până la urmă, o sticlă de apă la 1 litru nu costă mult și nici o înghețată. Mai greu este însă să le găsești. Săptămâna trecută am rămas de 2 ori fără apă în apropierea unor supermarketuri. În niciunul nu am găsit apă plată rece. Au foarte puține frigidere (de fapt au doar acele mini-lăzi frigorifice din zona caselor de marcat) în care țin mai mult sucuri și băuturi energizante.

Am mai mers o jumătate de stație de autobuz pe jos și am ajuns la un magazin de cartier unde am reușit să-mi potolesc setea și pofta de apă plată rece.

Cu băuturile reci din vitrina frigorifică crești vânzările pe timp de vară

Din punctul meu de vedere, patronii de mici magazine fac cea mai mare greșeală dacă nu profită de sezonul cald pentru a crește vânzările la apă, sucuri, înghețată sau alte produse răcoritoare. Da, vorbim de o investiție, de banii pe care îi dai pe un aparat frigorific și de o mică majorare a facturii la energie electrică, cauzată de consumul acelui aparat, dar o astfel de vitrina frigorifica plina cu băuturi și amplasată strategic, la intrare, în dreptul geamului magazinului sau chiar în fața lui, va atrage clienții ca un magnet. Important este să alegi o vitrină luminată, ca să asiguri vizibilitate maximă produselor din ea.

apa rece vitrina frigorifica magazine crești vânzările pe timp de varăȘi dacă vinzi o sticlă cu apă, tot e ceva, dar în majoritatea cazurilor, oamenii intră în magazine după un lucru și își aduc aminte că mai au nevoie și de altele. Vor cere o apă apoi vor constata că nu mai au șervețele și gumă de mestecat.

Uite așa îți crești vânzările pe timp de vară! Băuturile reci nu doar se vând, ci și vând.

Anul trecut aveam un magazin lângă casă în care țineau pepeni la rece într-o vitrină frigorifică orizontală și aveau mare succes. Toți vecinii care veneau de la muncă se opreau acolo să-și cumpere un pepene, chit că era mai scump decât în altă parte.

Combina frigorifică poate fi folosită și în spații comerciale

Nu ai spațiu pentru un frigider sau o vitrină frigorifică mare în magazin? Pune una mai mică, de prezentare, lasă 2-3 sticle din fiecare sortiment de băuturi la vedere și amplasează un frigider sau o combină frigorifică normală ca acestea, în spate, în depozitul de marfă. Cu rafturile poți jongla cum vrei, ca să ai spațiu pentru sticle, iar congelatorul îl poți folosi pentru a stoca în el carnea de mici, pieptul de pui sau ce alte produse congelate mai vinzi.

Ideea este că se poate folosi și combina, mai ales dacă ea există deja și nu vrei să investești într-alt produs. Altfel, vitrina rămâne cea mai bună variantă, mai ales că prețurile celor două produse sunt asemănătoare.

Expoziție de înghețată

Alt produs care se bucură de mare succes la public pe timp de vară este înghețata. Cu cât amplasezi mai la vedere o vitrină sau o ladă frigorifică plină cu înghețată și prevăzută cu geam pentru a ispiti, cu atât va fi mai mare fluxul de clienți.  Mari sau mici, femei sau bărbați toți vor fi atrași de înghețata care le face cu ochiul de la rece. Important e să vii cu sortimente diverse și să așezi marfa în așa fel încât să fie vizibil fiecare tip de înghețată.

E clar de ce vinde mai mult cel care a investit în aparate frigorifice pentru magazin, nu? Așa cum iarna se caută ceaiul sau cafeaua fierbinte, gogoșile calde și pateurile proaspăt scoase din cuptor, vara cel mai bine se vând și vând produsele reci. Ele te pot ajuta să-ți crești vânzările pe timp de vară.

Nu e de mirare că până și la aprozarul unde merg să-mi cumpăr legume au montat vitrină frigorifică săptămâna trecută. Dacă tot merg după varză sau cartofi și soarele mă arde cât le aleg, există șanse mari să vreau un suc sau o apă rece, să mai zăbovesc în magazin până le iau, să poftesc și la niște cireșe sau la caise, nu?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 20/06/2017
    Răspunde

    Este foarte util intr-un magazin vitrina frigorifica.

  1. Răspunde

    Da, sunt bune vitrinele frigorifice. Si cine le are sigur are si vanzari mai mari. Eu nu prea bea apa sau suc de la frigider dar nu toti sunt ca mine. Ca daca ar fi… nu ar mai creste vanzarile :)))

    1. si bei apa calda vara? Eu nu o suport. Beau 2 litri si tot mi-e sete.

    • ghelbere elena
    • 21/06/2017
    Răspunde

    Am un market de unde imi cumpar painea care are vitrine frigorifice cu apa si sucrece dar si lazi cu sortimente de inghetata.

    1. asa ar trebui sa se pregateasca toate magazinele de vara.

  2. Răspunde

    Am avut si eu 2 ani la rand o terasa deschisa si cel mai bine se vindeau sucurile, inghetata si berea :)) bineinteles toate reci de la frigider;)

    1. pai si nu o mai deschideti? 😀

  3. Răspunde

    Eu sunt abonata la frigiderele cu inghetata si oride cate ori trec pe langa ele nu pot rezista tentatiei.

    1. tu esti si o norocoasa ca nu pui pe tine. Iti permiti sa mananci inghetata de 3 ori pe zi.

  4. Pe mine mă enervează că iarna nu pornesc frigiderele, iar vara destul de târziu le pornesc și nu înțeleg de ce.
    Factura lor de curent este mai importantă decât satisfacția clientului.

    1. da, am dat si peste din astia carea avea bauturile puse in frigidere si ma duceam intinsa sa ma racoresc si ziceau ca nu functioneaza jucaria si au doar apa calda.

  5. Răspunde

    Ieri am oprit la un magazinas de pe soseaua Alexandriei si am ramas impresionata pentru ca isi construisera o camera frigorifica. Nu m-as fi asteptat la acest lucru cu atat mai mult cu cat mai sunt inca doua magazine mai mari o idee si cu aparent mai multi clienti, dar uite ca oamenii s-au orientat bine ca sa poata tine la rece inghetata si sucurile/berea.

    1. uite ca la camera frigorifica eu nu m-am gandit. Ai nevoie de ceva spatiu pentru ea, dar daca e magazinul tau si nu e un spatiu inchiriat, e chiar o idee buna.

    • Dincolo de nori
    • 21/06/2017
    Răspunde

    În vara lui ’90, ’91-92, student în Regie fiind, mi-ar fi prins de minune o asemenea vitrină frigorifică pentru minunata BRRC! 🙂 Ne descurcam cu calupuri de gheaţă aduse cu mari eforturi fizice de la fabrica de gheaţă aflată pe locul unde acum este restaurantul Shorley.

    1. dar pun pariu ca tot mai buna era berea de atunci, Radu.

  6. Răspunde

    Ce ne-am face fara aparate frigorifice pe canicula asta? Eu mai iau apa la mine cand ies in oras. Dar daca stau mai mult si umblu prin soare se incinge apa si nu o mai pot consuma. Atunci cumpar apa de la chioscuri, magazine sau de unde nimeresc. Rece sa fie!

    1. daca ar avea si eticheta cu Carla’s Dream, ai cumpara si mai multa :))

  7. Răspunde

    Stiu perfect ce zici. Si mie mi-e greu uneori sa gasesc apa plata la rece cand sunt plecata de acasa. In plus, cu inghetata din magazine e cu totul alta poveste. Nu suport cand sunt 30 de sortimente ingramadite intr-un congelator mic. Nu inteleg nimic din dezordinea de acolo, ma enervez si plec fara inghetata. Mai bine o iau de la supermarket, unde fiecare are locul ei bine stabilit si gasesc usor ceea ce caut.

    1. la inghetata si mie mi s-a intamplat acelasi lucru si nu-mi place nici sa ma puna pe mine sa caut, nici sa astept 5 minute sa o gaseasca vanzatoarea pe cea cu fructe. La fel ca tine, evit magazinele astea in care organizarea lipseste.

  8. mare dreptate ai! mie mi-e urat de mor in lidl, de exemplu, sau in alte magazine mari, unde chiar n-au frigidere. sau, daca le au, nu sunt aprovizionate.imi vine sa mor…

    • Iacob Elena
    • 23/06/2017
    Răspunde

    Eu una daca nu gasesc intr-un magazin apa ori suc rece il sar din start! Next…

  9. Răspunde

    Sa stii ca ar fi nevoie de mai multe aparate frigorifice car sa raceasca si sa fie oferta mai diversificata. Ar fi interesant sa poti gasi apa gratis, macar cate un pahar atunci cand simti ca ai nevoie. Din pacate nimeni nu poate oferi nimic gratuit.
    Vitrinele frigorifice de la Artic sunt printre cele mai bune. Am si eu acasa si sunt multumita de ea

    1. ha, pai romanii nu ar oferi gratuit nici apa de ploaie! Prea multe vrei si tu, zau!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares