Alege corect foliile pentru protejarea acoperisului casei tale

folie-anticondens-argintie-l-m-50-h-m-1-536495380

Odata conturat planul de constructie al casei tale, ai senzatia ca ai scapat de o mare povara. Totusi, mai exista un aspect important, deloc de neglijat, caruia trebuie sa ii acorzi atentie sporita: alegerea foliilor pentru protectia acoperisului.

De ce este important sa protejam acoperisul

Fie ca intentionam sa purcedem la renovarea acoperisului vechi, fie ca vorbim de o casa noua, se impune luarea unor masuri de protectie a acoperisului, aceasta fiind o etapa de care trebuie sa tinem cont. Inchipuiti-va doar ca exista o multitudine de factori care actioneaza in mod direct asupra acoperisului: vant, ploaie, soare, doar pentru a enumera cativa, plus factori de natura interna- variatii ale nivelului de temperatura, vapori de apa etc. De aici rezulta faptul ca, pentru asigurarea si mentinerea unui confort interior de durata, trebuie sa ne asiguram ca atat fatadele casei, cat si acoperisul, au nevoie sa fie etanse.

atelierulfamiliei.ro
  1. Un acoperis etans reduce semnificativ riscurile formarii condensului.
  2. O folie anticondens reprezinta secretul unei termoizolatii eficiente.
  3. Contribuie la realizarea economiei de energie.
  4. Dispozitivele de ventilare vor functiona in parametri optimi.

Iarna este anotimpul in care ne lovim de problema crearii efectului de condens, intrucat exista o probabilitate ridicata ca vaporii sa circule in mod necontrolat. Zonele neetanse sunt primele afectate, in special atunci cand cantitati considerabile de vapori “scapa” spre exterior. Aceasta este principala cauza care poate afecta spatiul interior unde locuim, muncim, ne petrecem o mare parte a timpului. In scopul evitarii acestor situatii care pot dauna calitatii vietii si confortului vietii, se recomanda utilizarea a doua tipuri de membrane, care sa “imbrace” interiorul si exteriorul, iar acestea se intalnesc sub forma barierelor de vapori si a foliilor de protectie anticondens. In acest articol, noi ne vom referi, in speta, la ultima masura preventiva mentionata.

O folie anticondens joaca un rol esential, ea permitand vaporilor vaporilor din stratul termoizolant sa se deplaseze cat mai repede spre exterior, punand o stavila in calea alcatuirii efectelor nedorite ale condensului.

Daca te-ai hotarat sa achizitionezi o folie anticondens, dar nu ai idee care este tipul adecvat pentru proiectul casei tale, trebuie sa intrevezi cateva criterii de baza. Totodata, apeland la compania noastra, specializata in domeniul produselor de inalta calitate pentru acoperisuri, poti beneficia de servicii montaj acoperis, care includ consultanta gratuita.

Ce criterii se impun in alegerea unei folii anticondens:

  • Valoarea Sd – aceasta stabileste permisivitatea la vapori;
  • Modelul de invelitoare utilizat – cauta o folie corespunzatoare, in functie de tipul de tigla din componenta acoperisului: ceramica, de beton, metalica etc.
  • Afla daca acoperisul este cu/fara astereala, daca beneficiaza sau nu de ventilatie.

De asemenea, mai este important daca mansarda sau podul sunt locuite.

O folie anticondens de calitate poate suplini cu succes absenta asterelii (acesta avea in trecut o functie de termoizolatie), folosite in general la noi in tara la casele care au un design mai traditional. In orice caz, oricat de performanta ar fi o folie anticondens, pentru ca produsul sa se bucure de utilizare eficienta, este necesar sa aveti sprijinul unei echipe profesioniste, care sa o monteze conform normelor in vigoare.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Sima Irina
    • 24/02/2016
    Răspunde

    Daca izolam si protejam acoperisul, atunci confortul este sporot. Utile sfaturi pentru cineva care intentioneaza sa-si construiasca o casa.

    • Mara
    • 24/02/2016
    Răspunde

    Asta habar nu aveam. Omul cat traieste invata 🙂

    • Hacman Mariana
    • 25/02/2016
    Răspunde

    Asa este cat trai tot invatam..Trebuie sa facem tutul ca la carte pentru a nu intampina probleme..o izolatie corespunzatoare ne scapa si de mucegai…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares