5 sfaturi pentru a-ți renova dormitorul rapid și cu bani puțini

Te-ai săturat de aspectul actual al dormitorului tău și ai vrea să-i dai un suflu nou? Unii te-ar întreba ce mai aștepți de nu te apuci de treabă. De poze, din care să ne inspirăm, nu ducem deloc lipsă și nici de idei proprii despre cum am vrea să arate la final camera destinată somnului și relaxării. Totuși lipsa banilor și a timpului reprezintă o problemă pentru majoritatea persoanelor care au în plan astfel de proiecte de renovare/reamenajare. Dar, dacă aș veni azi cu niște idei despre cum putem renova dormitorul fără costuri prea mari, în doar câteva zile? Știam că o să-ți placă așa că, iată-le!

1. Inspiră-te din resurse gratuite

Dacă nu ai nici o idee despre cum ai vrea să arate dormitorul la final, probabil că ai nevoie de o sursă de inspirație, de poze și proiecte din care să furi câteva idei care corespund gusturilor și nevoilor tale. Nu este nevoie să investești bani în reviste scumpe de specialitate, este suficient să cauți pe internet și vei găsi sute de fotografii cu dormitoare amenajate în toate stilurile și culorile posibile. De acolo îți vei da seama ce tapet se poartă și care sunt tendințele în materie de mobilă și decorațiuni pentru dormitor.

2. Mizează pe lucrări cât mai simple

Unul din motivele pentru care ne apucă groaza, când vine vorba de renovare, este murdăria și deranjul care însoțesc această activitate. După ce termină meșterii de șlefuit și zugrăvit, practic toată casa este plină de praf și mai pierzi o jumătate de zi pentru a curăța podele, glafuri, tocuri, ferestre și uși sau, mai rău, te poți trezi și cu pete de lavabilă pe mobila din dormitor. În loc să treci prin toate astea, ai putea să optezi pentru finisarea folosind un astfel de fototapet.dormitor-tapet

carturesti.ro

Tapetul arată bine pe perete și chiar se poartă în această perioadă. În plus, sunt atât de multe modele, că este imposibil să nu găsești ceva pe placul tău. Tapetul nu necesită șlefuirea peretelui, mutatul mobilei și nici nu se face mare mizerie în timpul lucrărilor.

3. Ajută-te singur!

Dacă, în cazul zugrăvelii, lucrurile sunt ceva mai complicate și nu te bazezi să o faci singur, dacă alegi să te joci cu tapet, n-ai nevoie de o echipă specială. Dacă citești atent instrucțiunile de aplicare și mai urmărești și un filmuleț demonstrativ pe YouTube, ești deja calificat să pui tapetul singur în dormitor. Asta îți va da și o stare de bine (activitățile de tip Do It Yourself se pricep la asta) și te va ajuta să economisești bănuți pe care altfel i-ai fi dat pe mâna de lucru. Nu mai bine îi investești într-o saltea nouă sau elemente decorative?

4. Jonglează cu piesele de mobilier

Nu există renovare care să nu se lase măcar cu mutatul mobilei prin casă, dacă nu cumva chiar cu recondiționarea sau înlocuirea ei parțială sau totală. De înlocuit, nu o putem înlocui pe toată pentru că am stabilit că nu vrem cheltuieli foarte mari. Dar  cine zice că nu ne putem juca puțin cu piesele de mobilier?

Putem schimba doar o parte din ele (patul, noptierele sau comoda TV) cu alte piese noi. Nu este nevoie de o sumă foarte mare de bani pentru că există și genul acesta de mobilă de dormitor ieftină și foarte modernă. Chiar și prin înlocuirea a două corpuri mici de mobilier imaginea de ansamblu se schimbă foarte mult. Poți să schimbi doar șifonierul, cu unul mai mare și pe altă culoare, și la restul mobilei să înlocuiești doar mânerele.

5. Joacă-te cu materiale și culori

Nu te sfii să fii creativ! O perdea ieftină, o lenjerie de pat și 2-3 perne decorative, asortate cu modelul de pe tapet, pot face mari minuni cu aspectul unui dormitor. Te poți juca puțin și cu fototapetul rămas. Poți lipi o bucată de tapet pe una din ușile șifonierului și alte bucăți mai mici pe ușile comodei. Poți transforma tetiera patului dintr-una din lemn într-una tapițată sau poți schimba tabloul de pe perete cu unul care să facă mai bine legătura între tapet și mobilier. Vei fi uimit de rezultatele obținute.

Ce ziceți? Nu-i așa că nu mai pare imposibilă renovarea dormitorului? Cu puțină îndemânare, un tapet de calitate, cu un șifonier sau un pat schimbat (dacă nu-ți dă mâna să înlocuiești toată mobila din dormitor) și cu multă imaginație, treaba este foarte simplă. În mai puțin de 3 zile poți avea dormitorul la care visezi, fără să fi fost nevoit să faci credit la bancă.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • ghelbere elena
    • 21/09/2016
    Răspunde

    Cred ca la urmatoarea renovare voi pune tapet pe pereti. Dau un aer mai de sarbatoare, mai tineresc.

    • Nicolae Claudia
    • 21/09/2016
    Răspunde

    Eu am renovat toata casa acum 4 ani, cand m-am mutat aici si deocamdata e ok. Recunosc ca acum as da o pata de culoare peretilor, in momentul de fata fiind albi. Dar mai intai voi incepe anul viitor cu camera fetitei.:)

    • Daniela Dodoi
    • 21/09/2016
    Răspunde

    Abia am terminat renovatul si nimic nu ma mai face sa o iau de la început.Urasc renovarea.

    • Elena Leonte
    • 21/09/2016
    Răspunde

    Nu stiu daca as pune tapet in dormitor,parca nu mi se mai pare atat de intim.

    • Tatiana Sorina
    • 21/09/2016
    Răspunde

    Îmi plac taperturile,cand eram copil aveam în toate camerele, a revenit moda taperturilor. Acum sunt mai frumoase,chiar nici nu mai știi care să-l alegi. Mobila mea îmi place,are un dulap mare cu ușile pe sine, cu oglinzi frumoase,un pat mare pe mijlocul camerei cu noptiere si o servanta de Tv.

    • stoica claudia
    • 21/09/2016
    Răspunde

    Ma tenteaza si pe mine sa pun tapet,multumim de sfaturi.

    • Daniela
    • 21/09/2016
    Răspunde

    E suficient sa te duci intr-un hipermarket de bricolaj ca gasesti acolo tot ce ai visat si n-ai visat. Bani sa ai ca idei au angajatii de acolo.

  1. Răspunde

    Multumesc de sfaturi. Dupa buget ma joc si eu cu mobila si o asez diferit de fiecare data cand revopsescperetii. Tapet inca nu am pus, dar am in plan pentru ca imi place si e usor de montat.

    • Kamy camelia
    • 21/09/2016
    Răspunde

    Interesante ideii,iar tapetul de perete a revenit la moda,am vazut state a modele pe net da nici nu siti care sa il alegi

    • Valeria Chertes
    • 21/09/2016
    Răspunde

    Multumim pentru idei, noi suntem aproape de final cu constructia casei si cred ca o camera asa va fi.

    • Lamiita Petre
    • 21/09/2016
    Răspunde

    Ai pus degetul pe rana. ? Cel mai grav este ca m-au lasat puterile( sanatatea) si depind de foarte multi altii care sa faca ce faceam si eu odata.

    • Pusa Raisa
    • 21/09/2016
    Răspunde

    Eu am tapet in toata casa, l-am pus acum 12 ani si ma felicit pentru acest lucru. Nu l-am pus noi ci am apelat la un specialist . Odata la 1-2 ani il curat cu apa si detergent pentru vase, ,de fiecare data revine la culorile initiale si ai impresia ca e ca nou. Nu as mai reveni la pereti dati cu vopsea fie ea lavabila cu teflon sau cu ioni de argint . Si cu sigurantaa acest tapet il voi mai avea inca tot atatia ani ,e drept ca am ales o buna calitate si am apelat la un profesionist pentru punerea lui . Deasemenea tapetul a fost ales ptr a se potrivi fiecarei camere atat ca model cat si culoare . Multumim ptr articol .

  2. Răspunde

    Ei bine da … Astăzi am făcut padul cel mare. Mi-am comandat pat si dulap la bebe in camera. Momentan dormim amândouă di este ca si patul meu. Este atat de alb si frumos de iti vine sa nu il atingi.

    Sa stii ca am căutat pe google cum sa imi aranjez camera pentru ca dimensiunile sunt diferite si actuala aranjare nu se va putea menține! Pana le primesc am timp sa na gandesc

    • Barbalata Mitela
    • 22/09/2016
    Răspunde

    La mine nu este cazul ca stau cu chirie 🙂 . Oricum sfaturile sunt foarte bune si binevenite. Niciodata nu se stie cand ai nevoie de un sfat/ sfaturi 🙂

    • ionela bortofleac
    • 22/09/2016
    Răspunde

    Ma tenteaza si pe mine tapetul doar pe un singur perete in camera copiilor, sa fie cu personaje din desene animate,sa ma hotarasc fiind camera de fetita si baietel e greu sa ma decid

    • Mara
    • 22/09/2016
    Răspunde

    m-ar tenta tapetul dar pe numai un singur perete din cei patru 😉

    • Rox
    • 22/09/2016
    Răspunde

    Cand ma gandesc la renovat, ma iau cu mainile de cap. Tot timpul, o schimbare a cerut o alta si m-am trezit de multe ori cu casa vraiste…:P

    • victorita
    • 22/09/2016
    Răspunde

    Urăsc şantierul când renovez, dar apoi totul este curat, proaspăt…parcă altă viaţă!! Eu de obicei dau o „pată” de culoare, nu suport alb ( parcă aş fi la spital), orice să fie crem, galben pal, numai alb să nu fie, mai arunc şi câteva stickere şi… gata 🙂

  3. Răspunde

    Eu ma pricep la zugravit. Mi-am reparat peretii din doua camere, iar ulterior am dat si cu lavabil. Sunt buna la casa omului ^_^

    • Gheorghe Madalina Georgiana
    • 23/09/2016
    Răspunde

    Adevarat. Eu imi zugravesc singura in casa, unde nu ma pricep am noroc ca am neam mare si majoritatea verilor mei sunt specializati in domeniul constructiei, oricand aud ca am nevoie de ajutor imposibil sa nu vina macar un var ca sa ma ajute. La partea cu mobila iar am noroc ca tatal meu se pricepe si imi face orice am nevoie.

  4. eu mut mereu mobila in dormitor,schim covorul covertura de pat, draperiile… se schimba aspectul dormitorului fara credit la banca.

    • Duru Valentina
    • 25/09/2016
    Răspunde

    Eu am tapet in toata casa si sunt super multumita pentru aspect si pentru ca ramane curat mult timp dupa ce il curat iar curtarea lui este super simpla

    • dumitrescu elena
    • 25/09/2016
    Răspunde

    imi este groaza de mesteri si renovari,intradevar mai este nevoie dar este atat de scump sa faci o renovare a uneori zici lasa anul viitor ca/i mai bine,merge si un pic de culoare data de un covoras ,o pernita ,o coveltura sau poate si un buchet de flori colorate lumineaza camera

    • HOSSU CLAUDIA
    • 25/09/2016
    Răspunde

    AS VREA SA PUN TAPET NU STAU IN CASA MEA CI LA PARINTII ASA CA NU AM VOIE SA BAT NICI UN CUI ASA CA RAMINE SA VISEZ LA CASA MEA CIND O SA AM STIU CE AM DE FACUT

    • Ciobanu anca
    • 29/09/2016
    Răspunde

    Am renovat acum 2 ani, o parte si mai trebuie si alte schimbari ,multa munca si buget.

    • TRICA ILIE
    • 30/09/2016
    Răspunde

    mULTUMIM PENTRU INFORMATII!

    • Vasile Rotaru
    • 30/09/2016
    Răspunde

    Super articol,sfaturi binevenite,chiar nu stiam ce sa fac,la anul intru putin in renovari cu casa si voi pune tapet,e mai usor de intretinut,mai frumos.

    • Catalina Sora
    • 01/10/2016
    Răspunde

    Articolulmi se pare foarte util.Eu chiar am in plan sa pun tapet pe pereti cat de curand caci am vazut un model foarte frumos

  5. Eu când nu pot dormi noaptea, închid ochii și îmi imaginez cum mi-aș renova casa :)) Dacă aș putea, aș face asta periodic.
    Kisses

  6. Chiar ma bate gandul sa aplic un fototapet in dormitor. Este o metoda de efect, la pret accesibil.

  7. Si eu vreau sa-mi reamenajez dormitorul si sa folosesc mici trucuri ca sa scap mai ieftin.

  8. Răspunde

    eu in primavara renovai (nu e prima din viata mea…). Mai intai am acoperit pe jos si ce era tot cu plastic si carton si lipit cu scotch sa fie ermetic. Ok, esenta prafului tot a intrat (ca s-a spart si perete) dar a fost mai usor de curatat decat ma asteptam.
    Apoi am zis nu tapetului. Am dat tapet jos din 2 camere, acum 8 ani. Unul a mers usor, al 2lea a fost lipit cred cu clei de oase ca l-am dat jos cu ciocanul bucata cu bucata. Nu doresc la nimeni asta.
    Dar mi-a placut la vara mea ca si-a pus 2 fasii de tapet inflorit pe peretele alb: 2 coloane de flori de o parte si de alat a patului: minunat!!! Si am mai vazut tot asa, fasii de tapet pe tavan. Fasii diferite! este f. vesel!

    • Marin Theodora
    • 05/10/2016
    Răspunde

    Eu nu eram hotarata dar acum voi aplica si eu tapet atat in dormitor cat si in sufragerie

    • Aluculesei Brindusa
    • 05/10/2016
    Răspunde

    chiar aveam nevoie de cateva sfaturi,as dori sa imi reamenajez un dormitor si mereu nu stiu d eunde sa incep si unde sa termin!

    • Mariana lichi
    • 06/02/2018
    Răspunde

    pe cati pereti se poate pune tapet , de ex. in dormitor, infata patului sau in spatele patului… si la fel si in sufragerie, se pune pe peretele cu tv sau pe cel cu canapea? Multumesc

    1. Buna ziua, din pacate nu sunt specialist si nu va por raspunde eu la aceste intrebari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares