Cele șapte surori. Atlas. Povestea lui Pa Salt – Lucinda Riley și Harry Whittaker

Cele sapte surori. Atlas. Povestea lui Pa Salt, Lucinda-Riley

Doamne, cât am așteptat cartea asta! N-am început seria Cele șapte surori până nu am avut în mână toate cele șapte volume. Pentru mine este un chin să încep o serie sau un serial și să aștept cu săptămânile sau cu lunile continuarea. Când aproape le terminasem de citit pe toate, aveam să aflu că mai am totuși de așteptat. Că finalul nu este acolo, la povestea ultimei fiice, cea pierdută, că avea să mai vină un volum, unul dedicat lui Pa Salt, unul pe care nu aveam cum să-l ratez, având în vedere ce personaj misterios s-a dovedit a fi tatăl celor șapte surori. Iată-mă acum la finalul finalului, cu ultima pagină dată din acest ultim volum și gata să vă povestesc și despre el.

Vezi aici rezumatele volumelor anterioare!

Cele șapte surori. Atlas. Povestea lui Pa Salt – scurt rezumat

Gata, cele șapte surori sunt împreună acum. Grație indiciilor și coordonatelor primite de la tatăl lor, primele șase au reușit să-și descopere originile și poveștile de viață ale părinților, bunicilor și străbunicilor lor, dar și circumstanțele în care au ajuns pe lume și implicit să fie adoptate de acest bogătaș misterios, Pa Salt. Apoi, cele 6 au dat de urma fiicei pierdute, singura fiică biologică a lui Pa Salt. Acum se reunesc pe vasul Titan, în drum spre locul unde Pa Salt s-a stins, pentru a-l comemora. Nici nu bănuiesc ce aventură le așteaptă!

libris.ro
Oferta zilei la carti


Merry a primit moștenire jurnalul lui Pa Salt. Odată cu ea aflăm și noi începutul poveștii acestui personaj învăluit în mister până acum. Era în Siberia, cu un alt băiat. Căutau lemne. Atât. Apoi n-a mai fost. După un drum lung, aproape imposibil de parcurs de către un băiat de doar câțiva anișori, se trezește mai mult mort decât viu, cules dintr-o grădină pariziană. Nimeni nu știe cine e sau de unde vine. Băiatul refuză multă vreme să spună vreun cuvânt. Târziu, le dezvălui doar prenumele – Atlas. Nimic mai mult despre el. E prea speriat să vorbească. Fuge de cineva. Se teme tare de ceva din trecutul lui. Cineva care vrea lucrul acela pe care el poartă la gât. Nimeni altcineva decât băiatul alături de care strângea lemne în Siberia.

Ce s-a întâmplat cu Atlas în următorii 80 de ani? Este magie curată. Pornește din Franța, unde ia lecții de violoncel și unde își găsește marea iubire. Lucrurile par a merge bine pentru un timp, numai că, într-un moment de rătăcire, Atlas vorbește și spune mai multe decât ar trebui. De acum nu mai este în siguranță aici. Ajutat de câțiva oameni de bine reușește să fugă în Germania, cu tot cu iubita lui. Și aici i se ia urma și sunt nevoiți să fugă din nou. Tot fug, se tot ascund și o duc greu, până când, peste ani buni, iese la iveală faptul că Atlas este moștenitorul unei mari averi în Elveția. Parcă totul va fi mai bine de acum. Din păcate, durează prea mult să primească cetățenia și să intre în posesia moștenirii și li s-a luat urma din nou. Hotărăsc să fugă în Australia și să se căsătorească pe vapor. Numai că… Elle dispare. Pentru totdeauna.

Pentru tot restul vieții lui, Atlas o caută. În timp ce fuge de același călău mereu pe urmele sale. Din toate drumurile astea prin lume, rezultă șase adopții. Elle nu e de găsit. Nici fiica pe care el prea târziu află că au avut-o împreună.

Dar iată că fiicele adoptive i-au dat de urmă fiicei biologice care împarte jurnalul lui Pa Salt cu ele. Este momentul marilor dezvăluiri. Cine a fost Pa Salt și de ce a fugit toată viața lui? De unde numele lor și obsesia lui pentru Pleiade? Ce-a făcut-o pe Elle să-și părăsească marea iubire? Ce s-a întâmplat în Siberia de a trebuit să fugă și cine este cel care-l vânează vreme de atâtea decenii? De ce atâta mister în privința morții sale și a acelui miliardar grec? De ce Pa Salt a fost îngropat înainte ca ele să știe măcar că a murit?

Neapărat trebuie să citești acest volum. Îl găsești la cele mai bune prețuri pe litera.ro, Libris.ro. elefant.ro sau eMAG.ro.

Cele șapte surori. Atlas. Povestea lui Pa Salt – gânduri de după

Ce pot să-și spun despre acest volum? Este cel mai lung din serie, cel mai plin de acțiune, cel mai emoționant. Și cât m-am temut că fiul Lucindei Riley ar putea strica farmecul acestei serii! Pentru cine nu știe încă, Lucinda Riley a murit în 2021, lăsând doar schițată această ultimă carte din serie. Lui Harry Whittaker, fiul ei, i-a revenit sarcina de a-l dezvolta și a-l scoate la lumina zilei. Nu știu cât e Luncinda și cât e Harry în această carte, dar știu sigur că este genială.

Atât de multe locuri, atâtea personaje, atâtea secrete, atâta mister și atât de bine păstrat, mai rar sau chiar deloc am întâlnit. Cartea este ca un puzzle cu 1000 de piese, la care ai nevoie de multă răbdare. Fiecare piesă pusă la locul este motiv de bucurie dar începutul unei noi căutări pentru următoarea. Câtă satisfacție la final! Nu e gata într-o zi. E prea complex. La final, simți și o ușurare că l-ai pus la punct, dar și un mare regret. A fost cel mai mișto puzzle făcut până acum.

Povestea lui Pa Salt mi s-a părut emoționantă de la un capăt la altul. N-am mai citit de mult un roman la care să mi se facă pielea de găină de atâtea ori. N-aș vrea să-ți spun mai mult pentru că în niciun caz nu este o carte care să merite spoilere.

Finalul a fost senzațional. Mă așteptam, speram cumva să fie în direcția în care a fost. S-a dovedit peste așteptările mele. Dacă pe Maia, Ally, Star, Cece, Tiggy, Electra și Merry cel mai probabil le voi uita în câteva luni, Pa Salt cu siguranță este genul de personaj pe care nu ai cum să-l dai uitării. Atâta durere, dar atâta bunătate într-un singur om! Atâtea căutare, atâta drum alergat pentru a te feri din țeava puștii pentru ca, la final, să afli că tu ar fi trebuit să fi cel cu mâna pe trăgaci și că lucrul pe care au zis că l-ai furat îți fusese furat ție cu mult timp înainte… Sper că n-am zis prea mult.

Te las să te bucuri de lectură. Vei descoperi un roman plin de aventură, mistere și emoții. Povestea lui Pa Salt este una complexă, despre durere, pierderi, speranță, bunătate, prietenie, din care avem atât de multe de învățat. Una dintre puținele cărți care chiar reușește să răspundă la toate întrebările. Una din și mai puținele la care am plâns.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Pingback: Cele șapte surori. Sora pierdută, Lucinda Riley - Caietul Cristinei

  2. Pingback: Cele șapte surori. Povestea Electrei, Lucinda Riley - Caietul Cristinei

  3. Pingback: Cele șapte surori. Povestea lui Tiggy, Lucinda Riley - Caietul Cristinei

  4. Pingback: Cele șapte surori. Povestea lui Cece, Lucinda Riley - Caietul Cristinei

  5. Pingback: Cele șapte surori. Povestea lui Star, Lucinda Riley - Caietul Cristinei

  6. Pingback: Cele șapte surori. Povestea lui Ally, Lucinda Riley - Caietul Cristinei

  7. Pingback: Cele șapte surori. Povestea Maiei, Lucinda Riley - Caietul Cristinei

    • MarioaraGurgu
    • 13/10/2023
    Răspunde

    Mulțumim pentru recenzie, foarte interesanta.

  8. Răspunde

    Nu am citit nicio carte a autoarei, dar mi-ai stârnit curiozitatea. Atât de frumos și convingător ai scris despre cartea asta, încât îmi doresc să citesc și eu seria. Interesantă faza cu fiul ei, care a scris cartea în baza schiței lăsate de autoare. Nu cred că am știut că a murit, cum nu am citit-o, probabil nu am acordat prea multă atenție știrii, dacă mi-a căzut sub ochi.

      • Bojana Tihan
      • 13/10/2023
      Răspunde

      Mulțumim pentru recenziie

    • Valeria Chertes
    • 13/10/2023
    Răspunde

    O carte foarte interesanta , mulțumim pentru recenzie.

    • Ionela Simona Monea
    • 13/10/2023
    Răspunde

    Awww…trebuie sa o citesc neapărat…mai am 2 de citit…dar îmi trebuie neapărat si finalul…chiar super din recenzia ta… La noapte nu mai dorm… ????…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares