Cele șapte surori. Sora pierdută, Lucinda Riley

Cele șapte surori. Sora pierdută, Lucinda Riley

Cred că v-am înnebunit cu Lucinda Riley, dar îmi place și nu am ce să vă fac. Vă anunț de pe acum că și următoarea recenzie va fi dedicată tot unei cărți de-ale sale! Dar până atunci, haideți să vă povestesc despre cum stau treburile în volumul 7 al seriei Cele șapte surori. Am și o veste pentru voi: povestea nu se încheie aici, deși eu așa credeam. Se pare că vom mai avea parte de un volum opt, intitulat Povestea lui Pa Salt.

Cele șapte surori. Sora pierdută – scurt rezumat

Ar trebui să știți deja povestea cadru, dar o reiau pe scurt: avem de-a face cu șase surori, toate adoptate de un navigator pe nume Pa Salt. Tatăl lor tocmai a murit și, pe lângă bunurile materiale, ele au primit moștenire și indicii și coordonate care să le ajute să-și descopere originile și poveștile familiilor lor. Le-am cunoscut deja pe cele șase. Dar mai există o soră. Una pe care fetele nu o cunosc și pe care acum vor să o găsească pentru a merge toate să aducă un omagiu la locul unde tatăl lor a murit.

Mergând pe urma puținelor indicii primite de la avocatul lui Pa Salt, cele șase surori încep să-și caute sora pierdută, pe Merope. Ajung tocmai în Noua Zeelandă, la fiica adoptivă a unei familii de viticultori. Ea pare a fi posesoarea inelului cu diamant în formă de stea care apare pe desenul indiciu. Din păcate, inelul nu mai este la ea. Mama ei, pornită într-o călătorie mai lungă, l-a luat cu ea.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Pe rând, Cece, Star, Ally, Maia, Electra și Tiggy iau urma acestei femei misterioase care le poate răspunde la întrebările legate de sora lor pierdută. Din păcate, Merry nu e ușor de găsit și făcut să vorbească, mai ales că nu știe de ce este urmărită și este îngrozită la gândul că cineva din trecutul ei a găsit-o și îi va face rău. În Franța, Anglia și Canada, Merry reușește să scape. În Irlanda natală, însă, e vremea să înfrunte totul. Atât pe surorile D’Aplièse, cât și trecutul.

Ce s-a întâmplat cu Merry, de a fost nevoită să fugă din Irlanda cu zeci de ani în urmă și de ce nu a mai avut niciodată curajul să se întoarcă? De ce și de cine se teme? Este sau nu fiica ei adoptivă sora pierdută pe care cele șase fete o caută? Vor fi sau nu toate șapte surorile la evenimentul organizat în memoria tatălui lor?

Te așteaptă o poveste lungă. Poți comanda cartea de pe eMAG.roElefant.ro sau, la cel mai bun preț, direct de pe site-ul Litera.

Cele șapte surori. Sora pierdută – gânduri de după

N-a fost volumul meu preferat din serie, trebuie să recunosc. Mi s-a părut chiar mai lung decât celelalte, deși, ca număr de pagini, nu a fost neapărat. M-a plictisit destul de tare joaca de-a detectivii și urmărirea purtătoarei inelului-indiciu. Am mers mai departe strict din curiozitate, pentru că trebuia să știu dacă cea de-a șaptea fiică a lui Pa Salt a fost într-adevăr găsită și care este povestea ei.

Mă simt dezamăgită. Culmea e că începuse bine, cu o poveste de demult, așa cum ne obișnuise Lucinda Riley, una plasată într-o perioadă mai mult decât tulbure din istoria Irlandei, unde am cunoscut femei care meritau cu adevărat atenție și pagini din carte. Aș fi vrut asta în loc să fiu obligată să asist la dialoguri și întâmplări banale interminabile de la Atlantis. Multă-multă umplutură aiurea.

În plus, mi s-a părut tras foarte tare de păr totul. Cum sa vânezi o femeie așa aiurea, mai ales după ce îți dai seama că e îngrozită de faptul că este urmărită? Ce treabă ar avea o străină, fie ea și fiica pierdută, să fie luată din senin de braț și dusă la o ceremonie de comemorare a unei persoane pe care poate nici nu o cunoaște? Cum, nici acum, după șase volume, surorile nu știu numele adevărat al tatălui lor adoptiv? Cum au trăit atâția ani fără să știe nimic despre trecutul și ocupația lui?

Volumul ăsta m-a plimbat prin Franța, Anglia, Canada, Noua Zeelandă și Irlanda. Mi-a dat la nume, de mă doare capul. Mi-a răspuns la prea puține întrebări. Nici nu mai știu, acum, la aproape trei săptămâni, de la momentul finalizării lecturii, numelor personajelor noi sau legăturile dintre ele. Nu mai știu nici ce grad de rudenie este între femeile războinice de la începutul cărții și femeia sărmană care a adoptat o fetiță abandonată ca să țină locul fetiței moarte la naștere. Te las pe tine să descoperi. Poate ție o să-ți placă mai mult povestea.

Îmi pare rău să-mi exprim dezamăgirea în privința unei cărți de-a Lucindei Riley. Mă simt cumva vinovată. Sunt sigură că boala (care i-a și luat viața) a avut un cuvânt de spus în volumele scrise sub presiunea ei, dar…

Colac peste pupăză, la finalul acestei povești absolut nerealiste, aflu că mai există un volum, Povestea lui Pa Salt. Remarc că încă nu a apărut la noi. Sigur îl voi citi, dar doar pentru că vreau răspunsuri. Sper să mi le ofere și să fie o lectură mai plăcută decât Sora pierdută.

Pentru rezumatele volumelor anterioare, vezi această pagină!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 05/01/2023
    Răspunde

    Mulțumim pentru recenzie!

    • Bojana Tihan
    • 05/01/2023
    Răspunde

    Mulțumim pentru recenzie, super cartea.

    1. Răspunde

      Nu prea mai am răbdare să citesc cărți de genul acesta, dar dacă te cuprinde febra seriilor trebuie să te tratezi, nu?
      Poate următoarea carte din serie va fi mai reușită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares