Ingrediente de căutat în produsele de îngrijire pentru bebeluși cu dermatită atopică

produsele de îngrijire pentru bebeluși cu dermatită atopică

Dermatita atopică este o problemă care dă tot mai des bătăi de cap proaspetelor mămici. Foarte mulți bebeluși au piele cu tendință atopică, predispusă la înroșire, mâncărime, descuamare, iritație. Despre cauzele dermatitei atopice se tot discută. Unii dau vina pe moștenirea genetică sau alergii, alții pe alimentație, hăinuțe nepotrivite sau transpirație. Încă nu e clar ce o provoacă, dar nimeni nu poate nega că materialele sintetice, expunerea la anumiți alergeni, folosirea unor cosmetice de proastă calitate o pot agrava. Pe de altă parte, niște produse de îngrijire atent alese, potrivite pentru bebeluși cu dermatită atopică, fără compuși periculoși, pot ține problema sub control.

Sunt de preferat produsele blânde, hidratante, fără coloranți, fără săpun, sulfați, parabeni, parfumuri sintetice, formaldehidă, ftalați etc. Pe cât posibil, ne axăm pe produse cosmetice naturale, poate chiar bio. Căutați produse cât mai curate, cu ingrediente calmante, hidratante și protectoare pentru piele. Care ar fi acestea?

Extracte din plante

Plante precum gălbenelele, mușețelul, cimbrul sau aloe vera sunt foarte benefice.

Gălbenelele sunt o minune a naturii. Chiar și adulții folosesc unguentul de gălbenele ca remediu pentru multe probleme ale piele. Ele sunt foarte benefice și pentru dermatita atopică la bebeluși. Extractul de gălbenele are efect calmant și regenerant pentru piele. Recomand, în acest sens, produsele pentru bebeluși Weleda.

Weleda Baby and Child Gel de dus si sampon pentru copii galbenele

Weleda Gel de dus și șampon pentru copii cu gălbelene este un super produs pe care mai toate mămicile îl adoră. Și alte produse de-ale lor au în compoziție această plantă provenită din agricultura organică. Ca produs strict pentru corp, puteți folosi Weleda baie cu gălbenele pentru bebeluși, în a cărui compoziție găsim și extract de cimbru, un antiinflamator și antifungic perfect. Este un produs tare cremos, la fel de blând și eficient.

Weleda spuma de baie cu gălbenele pentru bebeluși

Cu mușețel, puteți încerca deja celebrele produse de la Mustela sau Johnson’s.

Uleiuri naturale

Uleiurile naturale ajută și ele mult la tratarea și ținerea sub control a dermatite atopice la bebeluși. Cele mai eficiente sunt uleiul cocos, uleiul din semințe de susan, uleiul de măsline, untul de shea, uleiul de argan, de migdale, de cătină sau din semințe de in. Tot la Weleda, un brand cu o tradiție de peste 100 de ani, cu produse naturale, foarte bun este Weleda cremă de duș și șampon pentru copii 2 în 1 Kids Cheerful Lime care are, pe lângă extractul de gălbenele, și ulei din semințe de susan, foarte benefic în îngrijirea pielii uscate, descuamate.

Weleda cremă de duș și șampon pentru copii 2 în 1 Kids Cheerful Lime

Toate uleiurile de mai sus sunt calmante, emoliente, reparatoare. Este cu atât mai bine să folosim și creme protectoare, de 1-2 ori pe zi, să nu ne limităm la hidratarea și îngrijirea din timpul băiței. Aceasta, de la Weleda, conține două uleiuri foarte bune: cel de semințe de susan și cel de migdale dulci. Plus deja consacratul extract de gălbenele.

Weleda Baby and Child cremă protectoare pentru bebeluși corp și față

Vitamina E 

Printre cele mai bune ingrediente pe care le poți găsi în produsele destinate pielii cu tendință atopică se numără și vitamina E. Aceasta are efect foarte rapid, reduce mâncărimea, inflamația și iritația. Indiferent că vorbim de un produs pentru baie sau o loțiune sau cremă de corp, Vitamina E este binevenită, foarte eficientă când vine de vorba de hidratarea și calmarea unei pieli iritate. Și revenim, astfel, la uleiuri. Cam toate uleiurile de mai sus conțin vitamina E.

Ovăz coloidal

Acesta nu este nimic mai mult decât o pulbere foarte fină de ovăz, o făină, pe care studiile au indicat-o ca fiind foarte bună în cosmeticele pentru pielea atopică, uscată, cu mâncărimi. Este un ingrediente tot mai folosit în produse, inclusiv în cele destinate pielii delicate a copiilor. Găsiți la Cetaphil, Dove și Eucerin produse pentru copii care au ovăz coloidal în compoziție.

Umectanți

Adică ingrediente care previn uscarea pielii.

Primul, des folosit în cosmeticele pentru bebeluși cu dermatită atopică, este glicerina. Glicerina este un umectant potrivit tuturor tipurilor de piele, fără potențial alergenic și iritant. Ea înmoaie pielea, reducere iritația, protejează și regenerează.

Apoi, bună atât pentru adulți, cât și pentru bebeluși piele atopică, avem alantoina reduce iritația, cicatrizează și repară pielea. Este eficientă inclusiv în caz de iritații provocare de scutec, ameliorează inflamațiile, păstrează pielea hidratată în sezonul rece și îngrijește perfect pielea scalpului afectat de mătreață.

Din aceeași categorie, face parte și urea. În mod natural, pielea umană conține 1% uree, care o menține hidratată și o protejează. Procentul este mult mai scăzut la pielea uscată sau atopică. Un aport de uree din cosmetice este mai mult decât indicat în acest caz. Pielea devine mai hidratată, nu se mai cojește și dispar mâncărimile.

Țineți minte că prezența unuia sau a mai multora dintre aceste ingrediente într-un produs nu îl fac neapărat unul bun. Este important să alegem cosmetice cât mai naturale, cu materie primă provenită pe cât posibil din agricultura bio, să fie produse testate dermatologic, de la branduri de încredere. Și asta nu este tot. Degeaba investești în geluri de duș și șampoane bune, dacă nu iei și extra măsuri. Sunt de evitat hainele din materiale sintetice, temperaturile extreme, aerul prea uscat, detergenții clasici și balsamul de rufe, expunerea excesivă la praf sau polen, băile prea calde sau prea lungi, ștergerea pielii prin frecare și alimentele cu potențial alergen.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Asaftei Simona
    • 25/08/2022
    Răspunde

    Mulțumim pentru informații draga mea ,chiar am probleme cu fetița mai mică ,are dermatită și acuma e puțin mai binișor ,incercăm să folosim produse specifice pentru așa ceva .

  1. Răspunde

    mama de copil de dermatita atopica aici. Partea buna ca am identificat cauzele repede deci nu mai e dermatita atopica ci de contact cu detergenti/ balsamuri /creme etc si de la alimentatia mea (ca alaptam).
    Solutia este zero produse de ingrijire. Adica fara chimicale. O baie scurta doar cu apa (ca doar bebelusii nu se tavalesc inca pe jos sa adune praf si mizerie), fara sampon (la alea 3 fire de par…) , ulei de migdale/masline la cojitele din par si masaj, rufele de bebelusi merg spalate si cu mai putin detergent (si cu zero detergent ) si zero balsam si clatire dubla, si evident disciplina alimentara la mama. Pentru iritatia la fund, spalatul cu apa dupa kk si lasat 1-2 ore cu fundul la aer zilnic, adica fara scutece, dar pe o aleza de protectie, face minuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares