Ai tenul deschis? Iată ce nuanțe de păr ți se potrivesc!

nuanțe de păr pentru ten deschis

Vopsitul părului nu mai este de mult un truc la care apelează doar persoanele care au de-a face cu fire albe de păr. Apelăm la vopseaua de păr pentru că vrem nuanțe mai strălucitoare ale culorii naturale, pentru că suntem în căutarea unei culori care să ne pună mai bine în valoare trăsăturile. Fie că vrem doar un mic retuș sau o schimbare majoră de look, vopseaua de păr trebuie aleasă cu atenție. În primul rând, trebuie să înțelegem că nu este suficient să ne uităm la raft, să vedem o nuanță care arată senzațional pe cutie și să o luăm pe aceea. O culoare care nu se potrivește tenului nostru, culorii ochilor, poate chiar personalității noastre, ne poate face să arătăm ciudat.

La o primă clasificare, avem tenuri mai deschise la culoare și tenuri mai închise. Azi, vorbim despre tenurile deschise. Iată cum se alege corect nuanța potrivită de vopsea pentru ele!

Ai tenul deschis? Uite ce culori sunt pentru tine!

În primul rând, fii conștientă că o culoare greșit aleasă te poate îmbătrâni, te poate face să arăți mai palidă decât ești de fapt (sau chiar veșnic obosită), te poate determina să faci exces de machiaj. Nu sunt pentru tine nuanțele de negru sau șaten foarte închis. Nici blondul prea alb. Acestea fac un contrast prea puternic cu tenul. Cele mai potrivite pentru tine sunt aceste nuanțe de blond închis.

Paleta de culori din care poți alege când vine vorba de păr blond este una tare bogată. Pornim de la blondul cenușiu și blondul platinat, foarte la modă anul acesta, continuăm cu blondul căpșună (nuanțele 10.22 de la LONCOLOR Ultra sau LONCOLOR EXPERT HEMPstyle), blondul miere (LONCOLOR Ultra 8.9 sau 9.3 LONCOLOR Expert HempStyle) sau nuanțele pastelate cu tentă de piersică sau lila și ajungem la culori precum bronde, blond caramel, nuanțe de blond mediu (LONCOLOR EXPERT Oil Fusion 7.0), blond închis sau castaniu deschis.

blond mediu - LONCOLOR EXPERT Oil Fusion 7.0

Ține cont și de subtonul pielii!

Nu e chiar așa de simplu cum credeai. Nu e suficient să te uiți în oglindă și să stabilești dacă nuanța tenului tău tinde spre cea a Albei ca Zăpada sau mai degrabă spre cea a prințesei Jasmine a lui Aladdin. Pentru a-ți alege corect nuanța potrivită de păr e nevoie să știi și care este subtonul pielii tale. Acesta se stabilește analizându-ne încheietura mâinii.

Dacă venele care văd sunt albastru-violet, tenul tău are un subton rece și i se vor potrivi nuanțe reci precum blondurile pastelate cu nuanțe de bleu, lila, roz. În cazul unor vene verzui, ai un subton cald al pielii care va fi perfect complimentat de nuanțe calde de vopsea de păr (blond caramel cum este nuanța 8.44 de la LONCOLOR Ultra, arămiu – în genul nuanțelor 7.44 LONCOLOR Ultra sau 6.4 de la LONCOLOR Expert Oil Fusion, auriu – LONCOLOR EXPERT HEMPstyle 9.3).

LONCOLOR Ultra 7.44 aramiu intens

Nu-ți dai seama exact de culoarea venelor? Ești un caz fericit. Ai subton neutru și poți alege cam ce nuanță de blond vrei tu, fără riscul de a părea palidă sau bolnăvicioasă. Chiar și blondul acela aproape alb, ca al lui Daenerys Targaryen.

Deja devine mai simplu să-ți alegi nuanța potrivită de vopsea nu?

Contează și culoarea ochilor

Nu ne complicăm deloc dacă ținem cont și de acest aspect în alegerea culorii vopselei pentru păr. Lucrurile sunt foarte simple.

La un ten deschis cu subton rece și ochi deschiși la culoare, merg foarte bine nuanțele de blond deschis, Pentru ochii albaștri, puteți merge spre bej și cenușiu. Blondul platinat este o alegere perfectă. Poți folosi LONCOLOR Ultra 11.12, LONCOLOR Expert Hempstyle 11.10,  LONCOLOR Natura – 11.1 și 10.21. Ochilor verzi li se potrivesc bine nuanțele de blond cu tonuri de roșcat.

Unei ten deschis cu subton rece și ochi închiși la culoare îi vor veni bine nuanțe de blond castaniu, dar mai deschise. Un ombre ar arăta perfect.

Dacă avem de-a face cu o piele cu subton cald și ochi albaștri sau verzi, putem opta pentru blonduri deschise, dar calde, cum este cel miere. În schimb, ochilor negri sau căprui, li se vor potrivi mai bine nuanțe de blond închis, spre maroniu.

LONCOLOR EXPERT HEMPstyle 9.3 blond deschis auriu

Este simplu să identifici nuanța potrivită de vopsea. Ochi deschiși la culoare, nuanțe mai reci. Ochi de culoare închisă, culori mai calde de vopsea de păr!

Nu te îndepărta prea mult de nuanța naturală a părului tău!

Cel puțin, nu dacă ai de gând să te vopsești acasă.

Natura are legile ei după care ne croiește pe toți. Poate că nu ne face perfecți, dar rar dă greș când vine vorba de potrivit culori. Nu prea avem Albe ca Zăpada de la natură (fete cu tenul alb ca laptele și părul negru ca abanosul, contrast perfect pentru desene animate, dar prea puternic pentru viața reală). Aceeași natură știe exact ce culoare de păr se potrivește cel mai bine cuiva cu ochii negri sau cu pistrui. E bine să nu ne îndepărtam prea mult de ce-a creat ea. Măcar, nu brusc, și nu acasă!

Putem jongla liniștiți cu culorile, dacă nu ne îndepărtăm prea mult de nuanța naturală a părului. Dacă mergem cu două-trei nuanțe mai spre deschis sau mai spre deschis, nu avem cum să dăm greș.

În plus, așa te asiguri că nu vei fi nici dezamăgită de rezultat. Orice vopsea de păr, oricât de bună ar fi, nu va scoate blondul de pe cutie, dintr-un păr șaten mult mai închis, care nu a fost decolorat în prealabil.

Pentru schimbări radicale la capitolul culoarea părului, trebuie apelat la un stilist priceput. El vă va ajuta să găsiți nuanța potrivită de vopsea, poate și tunsoarea, cele care să vă completeze și să vă complimenteze cel mai bine fizionomia.

Un truc pentru tine!

Greu să jonglezi prin atâtea variabile în căutarea culorii potrivite de păr? Poți face altceva, mai simplu! Alege-ți o vedetă al cărei păr își place și căreia ți se pare că-i semeni, ca și culoare a tenului și a ochilor, și vopsește-te la fel! Cu mențiunea că ar trebui să cauți poze cât mai naturale și în care respectiva vedetă să fie cât mai puțin machiată. Machiajul schimbă multe. La fel, și filtrele folosite pe Instagram.

De ce nu, ai putea folosi și o aplicație care schimbă culoarea părului, pentru a vedea dacă nuanța care ți-a plăcut cum se vedea pe cutie ți se potrivește și ție.

Culoarea părului nu trebuie să fie una anume pentru că așa impun standardele sau tendințele. Este necesar să fie placul tău și potrivită ție, să scoată ce-i mai bun din tine, cum s-ar spune. Nu este greu de găsit, dar trebuie puțină atenție și ceva informație în căutarea ei. Odată obținută culoarea aceea de păr care întoarce priviri și lansează des întrebarea cu ce te-ai vopsit, nu-ți mai rămâne decât să ai grijă cum trebuie de ea. Despre cum se îngrijește corect părul vopsit în nuanțe de blond vom vorbi într-un articol viitor.

PS: Dacă-ți plac produsele LONCOLOR, te poți înscrie și AICI, în Club LONCOLOR, acolo unde poți acumula puncte pe care să le transformi în premii sau vouchere. Folosește codul de influencer CAIETULCRISTINEI și ai din start reducere 10% pe site-ul papillon.ro, locul de unde îți poți comanda online orice vopsea de păr de la Loncolor, orice nuanță din cele disponibile pe piață, dar și produse de îngrijire a părului de la același brand.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 26/08/2022
    Răspunde

    Mulțumim pentru sfaturi.

    • Monea Simona
    • 26/08/2022
    Răspunde

    Unde găsesc o astfel de aplicație ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares