Scrisoarea de dragoste, Lucinda Riley

Scrisoarea de dragoste, Lucinda Riley

V-am avertizat de data trecută că tot Lucinda Riley vă servesc și mă țin de cuvânt. Puțin dezamăgită de seria Cele șapte surori, rămân totuși fan al autoarei. Consider că stilul ei se apropie de al lui Kate Morton, preferata mea. Prin urmare, nu puteam trece cu vederea o carte care aștepta deja de ceva timp în bibliotecă, Scrisoarea de dragoste.

Scrisoarea de dragoste – scurt rezumat

James Harrison, un actor celebru, moare la vârsta de 95 de ani, lăsând în urmă o mare avere, doi nepoți, multe filme și un mare secret. Joanna, ziaristă, este trimisă la înmormântare pentru a scrie un articol despre eveniment. La aceeași înmormântare apare și o bătrână misterioasă căreia i se face rău și pe care Joanna o însoțește până acasă pentru a se asigura că e bine. La scurt timp, bătrâna moare și toate lucrurile ei dispar fără urmă. Nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu trupul ei, dacă s-a ocupat cineva de înmormântare și cine anume. Joannei îi rămân câteva lucruri trimise de bătrână și multe semne de întrebare în ceea ce-l privește pe actorul proaspăt decedat.

O scrisoare veche trebuie analizată pentru a primi câteva răspunsuri. Un vechi și bun prieten de-al Joannei se oferă să apeleze la niște cunoștințe pentru asta dar, surpriză: scrisoarea dispare din peisaj. Asta nu o oprește pe Joanna, care scormonește cât de adânc se poate trecutul lui Sir James. Asta o aduce mai aproape de nepoata lui, actriță la rândul ei, Zoe, și de nepotul său, un mare cuceritor și cheltuitor, Marcus. Cu Marcus începe o relație care pare să le facă bine amândurora. Sau se folosesc unul de celălalt? Despre Zoe află lucruri pe care până acum nu le-a știut nimeni. Ca și bunicul ei, are un mare secret. Unul care o pune în pericol. Oare Joanna chiar îi este prietenă sau îi va trăda secretul?

libris.ro
Oferta zilei la carti


Un alt actor, prieten de-o viață cu Sir James, care ar fi putut răspunde multor întrebări despre trecutul acestuia, moare. Joanna e sigură că a fost ucis pentru că e clar că cineva face tot posibilul să păstreze niște secrete bine ascunde de ani de zile. Ea știe sigur că Sir James nu s-a numit mereu așa, că bătrâna n-a avut un atac de panică, ci s-a speriat teribil la vederea unui bărbat în scaun cu rotile, că nu este întâmplător că și-a găsit apartamentul vandalizat și că ziarul la care lucra a mutat-o la altă rubrică și multe altele.

Toți sunt în pericol și totul are legătură cu Casa Regală și serviciile secrete britanice. Vă las pe voi să descoperiți cine a scris scrisoarea de dragoste și pentru cine, cine a fost cu adevărat Sir James, ce ascunde Zoe, cine era bătrâna de la înmormântare și cum se va sfârși această poveste încurcată.

Poți comanda cartea de pe elefant.ro, Libris.ro și chiar de pe eMAG.ro.

Scrisoarea de dragoste – gânduri de după

Încurcate or fi căile Domnului, dar mai încurcate sunt poveștile Lucindei Riley! Scrisoarea de dragoste nu face excepție de la regulă. Este un roman care te duce și te întoarce, te sucește și te răsucește, te îmbie cu o intrigă bună, te cucerește cu secrete vechi care, odată ieșite la iveală, ar zgudui o țară, îți menține atenția și își păstrează misterele până la final.

Despre el ar trebui să știți că a fost scris mai pe la începutul carierei autoarei și că n-a fost prea bine primită de public la vremea respectivă, fiind considerat un afront la adresa regalității britanice. Interesant, nu? Mai ales în contextul discuțiilor actuale pe tema prinți, regi, regine. Abia ani mai târziu, când devenise deja cunoscută și de încredere, autoarea l-a scos de la naftalină și l-a readus în atenția publicului care l-a apreciat la adevărata valoare.

E Lucinda Riley, dar altfel. Tot cu o poveste complexă, dar spusă într-o manieră diferită. În primul rând, nu mai avem două povești paralele, din trecut și prezent, cum ne-a obișnuit. Totul se întâmplă pe un singur plan temporal. Apoi, de menționat elementele de thriller pe care le-am apreciat maxim, fiind o iubitoare a genului. Nu în ultimul rând, avem o ieșire din genul ficțiune istorică.

Ca puncte slabe aș menționa faptul că unele descrieri și dialoguri se cam repetă și parcă tinde prea mult spre un film cu James Bond, față de celelalte cărți ale Lucindei (am citit destule, slavă Domnului!). Pe alocuri, povestea încetinește și parcă se lungește, dar, dacă ai răbdare cu ea, își ia din nou elan cu elemente noi. Nu e mereu plauzibilă, dar… e ficțiune. Surprinde plăcut și destul de des, deci merită. Mai ales că, din punctul meu de vedere, lucrurile nu sunt deloc previzibile. Cu atât mai puțin finalul!

Este o poveste bună. Are de toate: acțiune, dramă, dragoste, aventură. Ar ieși un film bun pe baza ei. Chiar un thriller grozav, având în vedere finalul! Oamenii mor, prietenii trădează, pereții au ochi și urechi, căutările nu încetează, totul pentru un adevăr pe care MI5 luptă cu toate armele să-l mențină ascuns sub preș. Este o lectură care merită.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Monea Simona
    • 25/01/2023
    Răspunde

    Mmmm…. Ce tare este… Si ce curioasa m-ai făcut… Felicitări pentru recenzie… Impecabila… Ai un talent aparte… Sper să-mi pice in mâna, vreodată, chiar merită citita ?

    • Valeria Chertes
    • 25/01/2023
    Răspunde

    Mulțumim pentru recenzie!

    • Marioara Gurgu
    • 25/01/2023
    Răspunde

    Mulțumim pentru recenzie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares