7 sfaturi pentru a scăpa de iritația de scutec rapid

probleme bebeluși sfaturi pentru a scăpa de iritația de scutec

Se numește iritație sau dermatită de scutec și multă lume crede că scutecul este singurul vinovat de apariția ei. Lucrurile nu stau chiar așa. Da, unele scutece pot crea probleme, dar există mulți alți factori care pot declanșa, susține sau chiar agrava situația. Din câte vei vedea mai jos, contează și calitatea scutecelor folosite, dar și alte lucruri. Haideți să vedem care sunt schimbările recomandate pentru a scăpa de iritația de scutec rapid!

Alege un scutec mai bun

Treaba unui scutec este să nu lase să treacă umezeala, să protejeze patul și hăinuțele, dar, mai presus de toate, să îl protejeze pe bebe. Un scutec care nu curge, dar care este tot timpul umed pe pielea bebelușului nu este unul bun. Dacă la schimbarea scutecului, pielea este udă, fie calitatea scutecului este una slabă, fie nu a fost schimbat la timp.

Folosește doar astfel de scutece, care știi sigur că nu conțin substanțe iritante, care țin lichidul absorbit departe de pielea sugarului, păstrând-o uscată, prevăzute cu indicator de umiditate care să te ajute să îți dai seama când trebuie schimbate! După scaun, schimbă scutecul cât mai repede!

Schimbă mărimea scutecelor

Medicii spun că acolo unde a apărut deja iritația de scutec, ar fi bine ca măcar pentru pentru o perioadă să se folosească scutece cu o măsură mai mari decât de obicei. Probabil că, fiind mai larg, scutecul nu mai stă atât de lipit de piele și o lasă să respire mai bine. Sau poate că se gândesc la posibilitatea ca părintele să nu fi fost suficient de atent să observe că bebe a crescut și a trecut la altă mărime, continuând să folosească un produs care strânge și irită?

Ia pauze de la scutec

Dacă tot am pomenit despre nevoia pielii de a respira, ar fi bine să știți că un funduleț ținut 24/24 de ore în scutece se va vindeca mai greu față de unul căruia i se mai dau și pauze de la scutec. Ar fi bine să lăsăm pielea să respire în voie măcar câte o oră pe zi pentru a scăpa de iritația de scutec cât mai rapid și a preveni reapariția ei. Avem aleze sau huse impermeabile la care putem apela, pe care putem lăsa copilul o jumătate de oră fără scutec, după baie, în timpul unei reprize de somn din timpul zilei sau în alte momente considerate mai potrivite.

Atenția la hrană

Exact cum spuneam: nu doar scutecul se face vinovat de apariția unei astfel de probleme. Ea poate fi cauzată și întreținută și de diverse alergii care se activează odată cu începerea diversificării. Laptele de vacă poate fi unul dintre vinovați. La fel de bine putem vorbi despre alte alimente nepotrivite vârstei copilului. De exemplu, la capitolul cereale, avem atâtea opțiuni, dar nu toate sunt potrivite pentru primele luni de viață. Recomandate până la un an sunt doar aceste cereale pentru bebeluși, din ingrediente ușor de digerat, fără adaosuri nocive.

Nu te baza prea mult pe șervețelele umede

O greșeală pe care mulți părinți sunt tentați să o facă este să igienizeze pielea mai mereu cu șervețele umede. Nu contează că sunt cele mai bune, că sunt 101% apă, nimic nu este mai bun ca spălatul fundulețului. Șervețelele sunt pentru când ieșim la plimbare, când nu avem acces la apă și soluție pentru spălat. Ștersul cu șervețele nu doar că nu este cel mai igienic, dar poate fi și iritant. Să nu uităm că pielea unui sugar nu trebuie nici după băiță ștearsă prin frecare, ci prin tamponare!

Evită supraîncălzirea

Prea multă căldură dăunează pielii bebelușilor. La această vârstă, ei își reglează foarte greu temperatura corpului. Depinde de noi să le-o asigurăm pe cea potrivită în mediul în care trăiesc. Dacă afară este prea cald sau pur și simplu copilul este prea înfofolit, temperatura corpului crește și iritațiile sunt favorizate. Nu mai sunt iernile de altă dată, să ținem copiii cu 3 căciuli și straturi de haine. Iar aerul condiționat, amplasat și setat corect, nu le face rău.

Folosește doar dermatocosmetice

Loțiuni pentru spălare, geluri de duș și creme de duș pentru bebeluși, creme pentru masaj, creme pentru cine mai știe ce, care mai de care cu mirosuri și ambalaje mai îmbietoare, toate recomandate de magazine ca fiind sigure și bune pentru copii. Chiar așa să fie? În general, aș zice că pentru bebeluși ar trebui să ne orientăm doar spre dermatocosmetice, cu atât mai mult când pielea este predispusă la probleme de genul dermatitelor.

Acestea cosmetice sunt mult mai sigure din punct de vedere al ingredientelor și al procesului de fabricație. Nu conțin produse iritante, sunt hipoalergenice, cele mai potrivite pentru o piele sensibilă, ca a unui bebeluș. Ne dorim o piele sănătoasă, nu una parfumată și agresată, nu? Decât 10 produse ieftine și de calitate îndoielnică, mai bine două, dar bune.

Iată, așadar, că pentru a scăpa de iritația de scutec este nevoie de mai mult decât simpla schimbare a brandului sau tipului de scutece folosite. Aceste consumabile indispensabile pentru creșterea bebelușilor pot avea partea lor de vină în apariția unei astfel de dermatite, dar mai sunt și alte cauze care trebuie luate în calcul. O alergie alimentară, un disconfort termic, o cremă pentru bebeluși pe care scrie mare gălbenele și aproape invizibil celelalte ingrediente pot la fel de bine să fie la baza iritației.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • MarioaraGurgu
    • 23/01/2023
    Răspunde

    Mulțumim frumos pentru informații.

    • Valeria Chertes
    • 23/01/2023
    Răspunde

    Informații foarte utile.

    • Asaftei Simona
    • 23/01/2023
    Răspunde

    Mulțumim pentru articol ,chiar eram curioasă să citesc ,eu am probleme cu fetița mai mică ,cu dermatita .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares