Am cerut liniste si am primit termopane PlusConfort

termopane

Acum cativa ani, locuiam in casa veche e bunicilor, cu tavanele boltite si fara nici o imbunatatire. Dupa ce ne-am mutat impreuna, eu si sotul meu am inceput sa investim incet-incet in confortul si bunastarea casei noastre micute. In toata treaba asta, eu eram capul rautatilor si ziceam ca vreau aia si aia si sotului meu ii revenea sarcina sa caute, sa monteze sau sa fabrice piesa care sa puna in practica ideea. Era un fel de „Cristina a zis sa fie spatiu si Daniel a cumparat dulapuri cu usi glisante si oglinzi, Cristina a zis sa fie lumina si Daniel a cumparat modelele de corpuri de iluminat cerute”.

Eram pe punctul de a cheltui bani pe niste prostii, cand mi-am dat seama ca nu discutaseram deloc despre problema usilor si ferestrelor pentru casa. Dupa cateva luni in care zgomotele din strada si cele provocate de vecini fusesera dublate de galagia facuta de atatea scule necesare renovarii, imi era clar ca dincolo de dorinta de a-mi pune perdele si de a sta comod intr-un fotoliu, pentru mine conta mai mult linistea din casa mea. Sunt genul care se concentreaza pe ce are de facut, chiar daca e zgomot, dar asta imi da o stare de nervi, ma oboseste psihic. Prin urmare, am pus din nou piciorul in prag si m-am dus la el:

– Stii ce? Eu vreau sa fie liniste in casa asta, Nu vreau sa aud nimic din ce nu ma intereseaza si nu ma intereseaza nimic din ce e in afara casei asteaia.

– Pai la noi e o zona linistita, oricum!

– Lasa, ca stiu eu mai bine. Stau in casa asta de cand aveam cinci ani. Cand latra cainii nici nu poti sa dormi, in fiecare vara un vecin se gandeste sa isi schimbe tabla de pe casa si, in fiecare dimineata, de cinci ani, de cand si-a luat Dacia asta mai batrana decat mine, vecinul o ambaleaza de parca ar vrea sa isi ia zborul. Nici n-ai idee cat de stresante sunt zgomotele astea cand tu ai un proiect de predat a doua zi sau trebuie sa scrii ceva.

– Pai punem termopane, draga!

– De care? D-alea de si-a pus si sor-ta Tanta de zici ca trece zapada prin ele, asa de frig tin si se aud si mustele cand bazaie in dreptul geamului? Decat d-alea, mai bine punem niste folie si o lipim cu scotch.

sigPLC (1)– Adica tu ma compari pe mine cu Gicu? Ce, Gicu stie sa aleaga termopane bune? De unde sa stie? El e cu It-u’ lui. Nici eu nu stiu dar macar stiu la cine sa apelez. Ma duc la PlusConfort sa imi faca termopane bune din PVC extrudat si gata, rezolvam problema!

– Si, te pomenesti ca le-oi monta tu?

– Nu, draga. Tot ei le monteaza. Facem ferestre din tamplarie PVC Gealan, fix pe dimensiunile si culorile de care avem nevoie. Oamenii astia se ocupa de termopane de atata timp, ca banuiesc ca ar putea sa taie profilele si sa monteze ferestrele si cu ochii inchisi. Treaba e simpla: tu alegi solutia, eu o comand si ei o construiesc si o monteaza.

Asa am facut. Am comandat ferestre cu tamplarie PVC si usi din acelasi material. Au trecut mai bine de doi ani de cand ne bucuram de termopanele noastre si ma declar mmultumita: din punct de vedere al izolarii termice, nici nu se compara cu ferestrele Tantei: sunt bine etansate, nu simti rece cand treci prin dreptul lor si ajuta la o buna mentinerea a caldurii in camere. Dar, ceea ce e cu adevarat magic e ca, daca unchiul meu(care locuieste in aceeasi curte) vine sa vorbeasca in dreptul ferestrei mele, eu nu-l aud. Inainte, il auzeam si daca era la poarta. Diferenta de design si de aspect, intre vechile ferestre cu tocarie din lemn pe care trebuia sa il vopsesc periodic si noile ferestre din PVC, o puteti sesiza singuri.

Despre capacitatea lor de izolare fonica, va puteti convinge doar montandu-le in casa voastra. Eu va spun doar atat: valoarea maxima de zgomot care sa fie nederanjant pentru creierul nostru sau al copiilor care trebuie sa se concentreze la teme, este de 65 dB iar ferestrele din PVC Gealan au indicele de atenuare fonica de pana la 45dB. E de bine! Sunt doar eu cu gandurile mele, fara zgomote de ciocane, masini care gonesc pe strada sau caini care latra la stele.

Acum cateva saptamani, am ramas insa socata: o prietena de-a mea, care a optat pentru acelasi tip de profil PVC, tot cu cinci camere, aceleasi geamuri e nemultumita de cum se comporta ferestrele ei in ceea ce priveste protejarea interiorului casei de zgomotele de afara. L-am intrebat pe al meu sot de ce si mi-a spus ca degeaba sunt componentele la fel. Cica daca facem si eu si el o ciorba din acelasi ingrediente de ce nu iese la fel?.

Cam are dreptate. Am inteles ca dincolo de calitatea materialelor este meritul firmei care le prelucreaza si le monteaza pentru ca o imbinare imperfecta si un montaj de mantuiala dau cale libera zgomotului sa intre. Prin urmare, Plus Confort isi merita numele.

Pentru mine, confortul creierului meu linistit e mai important decat confortul unui fund care sta pe un fotoliu din nu stiu ce piele scumpa, umplut cu fulgi de struto-camila. In cazul in care nu stiti, chiar si cei care nu sunt deranjati de nivelul poluarii fonice, pot ajunge sa se imbolnaveasca din cauza stresului la care mintea lor e supusa. Am cerut liniste si am primit termopane. Acum scriu linistita, dorm linistita. Iubesc linistea: ma inspira, ma face fericita, imi umple viata. Ferestrele de la PlusConfort mi-au transformat casa intr-o oaza de relaxare si liniste perfecta.

Etichete: , , , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Superb articolul ❗ Un pic haios 😀 Intradevar daca nu sunt de calitate,montate foarte bine degeaba ne laudam ca avem termopane…. :mrgreen: Cunosc foarte multe persoane care sufera din cauza alegerilor gresite… 😥 Acest articol este ca o lectie ce trebuie invatata,un ajutor pentru cei ce vor sa-si cumpere geamuri de termopan si nu stiu ce sa aleaga 🙄 Frumoasa prezentarea facuta de tine ❗

    • Balaban Violeta
    • 23/11/2014
    Răspunde

    metoda care majoritatea dintre noi o folosesc,fie ele colorate (albe ,maro si alte culori) ,sotul meu lucreaza in domeniul asta si chiar stie ce e bun si ce nu…

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 23/11/2014
    Răspunde

    Frumos articol, de luat aminte,e bine de vazut calitatea,nu tot ceea ce e super frumos e si bun,un ajutor si un sfat bun ,multumim.

    • Fairytale
    • 23/11/2014
    Răspunde

    Ai dreptate, termopanele izoleaza foarte bine, si poti sta linistita in casa ta.Pupici!

    • Fedeles Liliana
    • 23/11/2014
    Răspunde

    Frumos articolul tau! Ai facut o prezentare interesanta la termopanul PlusConfort si ai facut o alegere inspirata! Te poti bucura de un camin linistit!

    • STINGACIU DANIELA
    • 24/11/2014
    Răspunde

    Deci ai cerut liniste si asta ai si primit ;))) Intradevar ferestrele fac diferenta mai ales daca stai la oras si forfota incepe cu noaptea in cap iar tu vrei sa mai dormi un piculet in liniste deplina. Din cate vad ai facut o alegere buna:)

    • Yonela Mihaela
    • 24/11/2014
    Răspunde

    Si eu trebuie sa-mi iau unele cat de curand pentru ca daca mai au o singura cearta de a vecinilor de vizavi innebunsc.

    • Alexandra Ioana
    • 25/11/2014
    Răspunde

    Sincer mi se par cea mai buna inventia a… lumii moderne! 😆 Nu stiu cum am putut trai atatia ani fara ele. La fel ca si plasele de la geamuri. Imi intrau tot felul de muste, fluturi, sau carabusi de faceam pe mine de frica vara 😆 😆 😆

  2. Răspunde

    Foarte frumos articol!! Si noi am prospectat piata inainte de a ne decide de und epunem termopanele..nu am ales solutia cea mai ieftina..am ales una nemteasca. Montajul a fost facut dupa indicatiile sotului..cu banda de compresie si nu cu spuma poliuretanica…ceea ce la noi nu se face. Au invatat si baietii tehnica de montare 😛 . Avand in vedere ca vis-a-vis de noi va fi patinoar si putin mai incolo e o sala de sport e primordial sa am liniste in casa 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares