Cercei handmade cu pietre semipretioase

Cercei handmade

Daca v-a captat atentia cuvantul „cercei” dar aveti de gand sa imi spuneti ca voi va cumparati bijuteriile din magazine, eu zic sa mai zaboviti putin. In magazine, bijuteriile din pietre semipretioase nu sunt deloc ieftine si nu ne ajuta deloc sa fim unice. Se vand zilnic zeci de mii de perechi de cercei identici cu ai nostri. Nu-i asa ca e frumos sa dai 100 de lei pe un colier cu pietre de ametist, sa te duci mandra cu el la petrecere si sa te trezesti ca o prietena are colier la fel? Asta am patit eu adesea. M-am suparat si mi-am spus ca, desi la lucru manual as fi fost in stare sa chiulesc cand eram in scoala genereala, de data asta o sa imi fac singurica cele mai frumoase bijuterii.

Nu spun ca e usor pentru cine nu are experienta dar, cu putina vointa si cu ajutorul tutorialelor pe care le-am gasit pe bunul meu prieten Youtube, voi avea cercei, coliere si bratari handmade, unicat, care sa ma reprezinte. De ce varianta handmade a bijuteriilor margelite?

    • Pentru ca e mai ieftin asa – un colier mai de Doamne-ajuta, pe care sa nu il gasesti in orice magazin, poate costa mult. Asa, imi cumpar o singura data accesorii si unelte pentru margelit apoi, la nevoie, diverse pietre, margele, snururi si sarma pentru bijuterii
    • Pentru ca e mai sigur asa ca vei avea doar tu cercei si colier modelul acela la un party. Sunt facute de tine, dupa imaginatia ta si nu cred ca se mai poate gandi cineva sa combine pietre si pietricele si sa puna inchizatorile in acelasi loc ca si tine.
  • Pentru ca e un mod placut si creativ de a petrece timpul liber.

Credeti ca e greu sa ne facem singure bijuterii din pietrele  care ne plac? Va inselati. haideti sa privim filmuletul de mai jos, un tutorial pentru realizarea unuia dintre cele mai simple modele de cercei:

Acum, haideti sa vedem de ce am avea nevoie pentru a ne realiza niste cercei asemanatori. Am spus asemanatori pentru ca, mie una, nu mi-ar placea cerceii acestia cu margelute din sticla si as prefera in locul lor niste pietre cu aspect mai cald si natural. Imi aleg din categoria pietre semipretioase un sirag de margele cu pietre de onix si unul su perle imitatie de sidef. Nu e vorba de siraguri de-a gata, ci siraguri fara inchizatoare, din care pasionatii de bijuterii hand-made pot desface margelute pe care sa le includa in creatiile lor. Voi pune in fiecare cercel doua perle sidefate albe si o margea de onix. Ca sa nu ne lungim, pentru a ma apuca de lucru, mai am nevoie de:

    • un cleste cu varf rotund(sa ma ajute sa fac buclele acelor pe care voi monta pietrele),
    • un cleste pentru taiat sarma si acele,
    • patru perle de cu diametru de 8 mm,
    • doua pietre de onix cu diametru de 8mm,
    • doua tortite de cercei din argint cu biluta si arc(made in Romania),
    • 2 ace cu cap drept de 30mm
    • 4 ace din argint, cu bucla de 2 cm
    • cateva minute libere
    • putina rabdare
  • ceva pasiune

Fiti atente cat de simplu e! O sa vreau la fiecare cercel doua perle, una sus si una jos, si onixul in mijloc. Urmariti inca o data filmuletul ca sa va fie mai usor! Pe un ac cu bucla, introducem o perla. Tipa din filmulet taie ceva mai mult din ac pentru ca al ei este de 1 inch. Noi vom taia mai putin sau deloc. Apoi, folosind crestele cu varf rotund, rasucim si indoim acul pentru a forma o bucla. Vom proceda la fel cu o alta perla si cu cele doua pietre de onix. A treia si a patra perla vor fi asezate pe cate un ac cu capul drept din care vom taia cam un cm si le vom forma si lor o bucla de inchidere. Acum vom incepe sa legam partile cerceilor intre ele. De perlele care au cate doua bucle, prindem de una din bucle tortita pentru cercei. De cea de-a doua bucla a ei, vom prinde una din buclele unei margele de onix, iar de a doua bucla a pietrei de onix, prindem ultima perla, cea montata pe acul cu capul drept. Pentru prinderea a doua bucle intre ele, folositi clestele cu varf rotund pentru a deschide putin inchiderea buclei, apoi o strangeti la loc ca sa nu pierdem pietrele semipretioase din cercei. Ca sa va fie mai usor, urmariti in paralel textul de aici si filmuletul de mai sus. Sunt sigura ca va va iesi ceea ce va doriti. Puteri alege ce pietre doriti voi, in orice combinatii.

Nu e greu si nu necesita mult timp sa ne facem singure bijuterii din pietrele pe care le adoram, combinate in forma si cromatica pe care o vrem noi. Ca pret, o pereche de cercei ca cei pe care vi-i propun, ies poate de zece ori mai ieftin decat in magazin. Daca alegeti sa faceti cumparaturile pentru ei chiar astazi, vor fi chiarm mai ieftini de atat pentru ca si pe GemSale.ro se sarbatoreste Black Friday (25% reducere la articole precum pietre semipretioase, bijuterii, margele, accesorii bijuterii, ambalaje, suporturi etc. si 15% reducere la FIMO, accesorii argint, carti). Acum ceva timp, o pasarica mi-a soptit „Pune bani deoparte pana de Black Friday, www.gemsale.ro promite cele mai mari reduceri dintre site-urile de profil!” si eu am ascultat-o. Acum mi-am cumparat un set complet de clesti pentru margelit si inchizatori si sarma din argint ca sa ma apuc si de coliere si bratari.

Sunt sigura ca, la fel ca mine, dupa ce veti prinde gustul margelitului, al cerceilor handmade facuti de voi, pe care toata lumea ii va admira si va intreba de unde i-ati cumparat, nu va veti opri aici! Veti continua cu alte tipuri de bijuterii.

Etichete: , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Minunat articolul!Si fiica mea isi face singura margele,bratari,cercei,lanturi,coliere….i-am cumparat un set cu diverse forme si modele pt. a-si crea singura accesorii,bijuterii…mi-a facut si mie o pereche de cercei,foarte frumosi, 😛 sincera sa fiu m-a tentat si pe mine 😛 daca avem rabdare,indemanare si putina inspiratie putem realiza multe lucruri frumoase!Interesant site-ul Gemsale!Multumim Cristina ca ne-ai impartasit si noua de existenta lui! 😛

    • Fairytale
    • 21/11/2014
    Răspunde

    Foarte interesanta prezentarea ta.Mi-as dori si eu sa am timp sa fac asemenea minunatii.

    • Balaban Violeta
    • 22/11/2014
    Răspunde

    ce minunate sunt si ”eu imi creez bijuteriile”

    • Yonela Mihaela
    • 22/11/2014
    Răspunde

    Super si asa reusim sa economisim multi bani si este si o minunata petrecere a timpului liber. 😀 Sper sa inpartasesti cu noi si minunatiile create 😛

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 22/11/2014
    Răspunde

    Frumos si interesant articol,am mai invatat ceva,un lucru frumos din lumea bijuteriilor.

    • Sora Catalina
    • 23/11/2014
    Răspunde

    Interesant articol,mi-ar placea sa fac asemenea minunatii dar nu cred ca as avea rabdare sa migalesc 🙂

    • STINGACIU DANIELA
    • 23/11/2014
    Răspunde

    Cumnata mea,nepoata si eu ne facem singure bijuteriile:P quilling,crosetate etc si mereu suntem in centrul atentiilor cu aceste bijuterii unicat :d ne place,doar ca la ceva un pic mai fain iti trebuie mai mult timp si dexteritate:)

    • moscalu laura
    • 23/11/2014
    Răspunde

    Frumos articol!!!!Imi plac bijuteriile unicat,dar eu sunt certata cu rabdarea,iar la indemnare stau la fel de rau,,,,in schimb admir femeile cu dexteritate,rabdare,adevarate artiste!!!
    😛

    • Fedeles Liliana
    • 23/11/2014
    Răspunde

    Mi-as dori sa reusesc sa port intr-o zi o bijuterie creata si facuta de mine. As f i foarte mandra de opera mea.
    Felicitari si admiratie pentru toate persoanele care reusesc sa faca aceste bijuterii minunate!

  2. Răspunde

    Interesant articol de DYO 🙂 dar la lenea mea prefer sa le cumpar si fiind o persoana ccareia nu ii place risipa nu imi place sa dau bani pe gablonturi care dupa ce le cumperi isi pierd 80% din valoare. Prefer sa ,investesc in bijuterii valoroase, chiar daca mai putine, dar stiu ca daca Doamne-fereste ajung sa nu mai am bani le pot valorifica intr-un fel, ceea ce nu pot spune despre tinichele 😀

    • Andreea Grecu
    • 11/10/2015
    Răspunde

    Doamne arată minunat
    . sunt frumoase în totalitate în schimb. Nu pe jumătate 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares