Film recomandat – Run/Salvează-mă!

film Run 2020

Tot mai greu cu timpul liber. Bănuiesc că la fel simțiți și voi. Rar ne mai facem timp de un film. Preferăm serialele. Un episod are 40 de minute, deci e mai ușor de strecurat în program. Dar din când în când, în weekenduri, ne permitem un răsfăț de peste o oră și jumătate în fața televizorului. Nu ne place la cinema. Mult mai confortabil în pat! Weekendul trecut am ales tot un film de pe Netflix, Run. Sau Salvează-mă, cum a fost tradus la noi. Este un film din 2020, pe care vi-l recomand.

Avem două personaje principale: Diane, o mamă singură, și Chloe, fiica sa. La naștere, Diane nici nu știa dacă fiica ei va supraviețui. Iat-o acum la vârsta la care aplică pentru diverse universități. În vreme ce alți părinți de copii cu probleme sunt îngroziți de ideea că ai lor copii vor pleca de acasă, Diane pare mai mult decât împăcată cu asta.

Chloe pare că a adunat toate problemele din lume. Nu știu să vă enumăr toate diagnosticele ei; vă spun doar că este paralizată și are diabet tip 1. Își monitorizează atent glicemia, ia medicamente la greu, face insulină și nu pleacă decât foarte rar de acasă. Inclusiv școală face acasă, cu mama. Cu toate astea, este o tipă super deșteaptă, responsabilă și dornică să-și ia viața în propriile mâini.

Atunci când Chloe descoperă în sacoșa de cumpărături un tub de pastile pe care scrie clar numele lui Diane, pastile pe care mai apoi mama i le dă ei, apar primele semne de întrebare. De ce nu era rețeta pe numele ei? Trebuie să afle ce sunt acele medicamente. Dar de unde? În mod convenabil, nu mai au acces la internet. Pune mâna pe telefon și apelează farmacia. Numărul este imediat recunoscut de farmacistă și e nevoită să închidă. Știe că ar informa-o pe Diane. Apoi sună la un număr necunoscut și roagă persoana care răspunde să o ajute. Acum știe cum se numește medicamentul, dar încă nu știe pentru ce este indicat.

O ieșire la film și o fugă rapidă până la farmacie, în timpul cât trebuia să fie la baie, și află și asta. E de rău. Până acum, a crezut că Diane este doar ultra-protectoare. Acum înțelege că, de fapt, este criminal de posesivă și că nu Diane este prizoniera unei vieți în care trebuie să-și ajute mereu fiica, ci Chloe a fost prizoniera unei minți nebune în toți acești ani.

Pentru ce sunt acele pastile? Cum a fost Chloe mințită în tot acest timp? Care sunt problemele ei de sănătate reale și ce a fost inventat? Cum poate o mamă să-i facă asta propriului copil și, mai ales, de ce? Cum va reuși Chloe să scape din acest coșmar? Ai 90 de minute să afli tot.

Nouă ne-a plăcut Run. E un film cam de 8. La câte filme s-au făcut în ultimii doi ani, ne mulțumim și cu el. Măcar m-a ținut trează până la final, ceea ce cele mai multe filme nu reușesc. Este un thriller cu momente bune de suspans, un joc de-a șoarecele și pisica între o mamă dezaxată și o fiică dornică să-și câștige libertatea și dreptul la viață. Sarah Paulson (Diane) este o actriță genială al cărei nume vă este cunoscut din Glass, dacă l-ați văzut.

Run te trimite cu gândul la Absolut tot/Everything, Everything? Subiectul e cam același, doar motivațiile și modul de acțiune al mamelor diferă. Din trailer, ai zice că are tentă horror (asta ne-a și făcut să-l evităm pentru o vreme), dar nu merge deloc în direcția asta. Finalul chiar este de thriller.

Se pare că ceea ce noi credem că e doar film, a pornit de fapt de la o poveste adevărată, cea a lui Gypsy Rose Blancharde, copilul bolnav care și-a ucis mama pentru a fi liber. Căutați pe net detaliile! Să fi fost singurul caz real de mamă dornică să-și țină copilul prizonier cu orice chip? Dacă aveți timp o mini-serie care spune mai detaliat povestea acestei tinere, vă recomand The Act, din 2019.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    L-am văzut vinerea trecută, m-a îngrozit nebunia mamei. Iar finalul.. brrrr. Oricum, m-a ținut în tensiune maximă.

      • Cristina Dragomir
      • 12/03/2022
      Răspunde

      Mie mi-a placut mult cum s-a terminat 😀

  2. Mulțumesc pentru recomandare! Nici nu știam de filmul ăsta, a trecut cam multă vreme de când nu m-am mai uitat la vreun film nou. Weekend-ul trecut m-am uitat cu Denisa la „Matilda”, „Charlie și fabrica de ciocolată” și „Vrăjitoarele”.

      • Cristina Dragomir
      • 12/03/2022
      Răspunde

      Va recomand si serialul Annes from Green Gables.

    • mihaelanistor
    • 11/03/2022
    Răspunde

    Vreau sa-l vad si eu, il pun pe lista!

      • Cristina Dragomir
      • 12/03/2022
      Răspunde

      Sigur o sa iti placa, simt asta.

    • Valeria Chertes
    • 12/03/2022
    Răspunde

    Mulțumim pentru recomandare!

      • Cristina Dragomir
      • 20/03/2022
      Răspunde

      Si eu, pentru vizita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares