Origin – cartea a patra din Seria LUX de Jennifer L. Armentrout

origin seria lux-

Iată-ne ajunși și la patra a patra din seria LUX, o carte pe care am terminat-o de citit în 2017!

În volumul 3, Opal, vă povesteam aici ce s-a întâmplat. La finalul său, Katy rămâne captivă la Daedalus, în vreme ce sufletul lui Daemon este sfâșiat dincolo de zidul care se ridică între ei. Cartea se încheie cu vorbele lui: Te iubesc, Katy. Te-am iubit mereu. Te voi iubi mereu, a spus el, cu vocea îngroşată şi răguşită de frică. O să vin după tine. O să…

Scurt rezumat Origin

Cum era de așteptat, în Origin, Daemon se ține de cuvânt. După o perioadă în care el este ținut captiv de bătrânii luxeni (pentru a-l împiedica să se întoarcă după Katy), iar Katty trece prin momente foarte grele la Daedalus, Daemon pleacă după ea. Practic, e sinucidere curată să te predai unei grupări care mai colaborează și cu arumii (ei fuseseră cei care atacaseră la finele lui Opal), dar dragostea este mai puternică decât orice.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Kitten este supusă la tot felul de teste. Este unul dintre puținii hibrizi stabili pe care au avut vreodată șansa să-i testeze. Se pare că cei mai mulți hibrizi se autodistrug la un moment dat. Daedalus nici nu-l vrusese vreodată pe Daemon, ci pe ea. La început Katy încearcă să reziste, să nu lupte cu alți hibrizi care-i sunt aduși pentru a se antrena, dar toată durerea și dorința de răzbunare sunt eliberate atunci când îl primește drept adversar pe Blake, cel care îi trădase de atâtea ori, și-l ucide.

După spusele lor, intențiile celor de la Daedalus sunt bune. Se pare că studiază și experimentează tratamente capabile să vindece boli grave precum cancerul și urmăresc să formeze o armată de hibrizi care să apere Pământul de atacul luxenilor. Greu de crezut pentru Katy, care a întâlnit până acum doar luxeni care i-au vrut binele, că există și luxeni care vor să invadeze planeta și să distrugă omenirea. Asta i se spune și, pentru moment, apare o urmă de îndoială în inima ei, când este întrebată dacă Daemon ar alege-o pe ea în locul speciei sale.

Lui Daemon nu-i mai pasă decât de iubita lui. Caută o cale să intre în baza Daedalus și să și iasă de acolo împreună cu ea. Se întoarce la Luc, adolescentul informatician care îi ajutase în Opal. Luc îi promite că, dacă îi face rost de un ser preparat de Daedalus, el îi va ajuta să iasă de acolo.

Odată cu venirea lui Daemon, Katy crede că viața va deveni mai suportabilă în captivitate, doar că nu va fi deloc așa. Ea va fi de mai multe ori rănită în mod intenționat pentru ca Daemon să o vindece și ei să facă teste peste teste din care să-și dea seama cum funcționează treaba asta cu vindecatul și transferul de puteri. În decursul acestei perioade cei doi află și lucruri noi: luxenii și hibrizii nu sunt singurele specii care au fost și sunt ținute captive de către Daedalus. Mai sunt și originii. Originii sunt copii rezultați în urma împreunării unui luxen cu un hibrid.

Care sunt planurile guvernului cu originii? Oare este adevărat că se apropie o invaxie a luxenilor? Va reuși Daemon să pună mâna pe serul pe care îl vrea Luc? Se va ține acesta de cuvânt și îi va scoate de acolo? Ajutorul va veni de unde nici nu gândiți.

Origin seria LUX Jennifer L. Armentrout

Părerea mea despre Origin

Este volumul cel mai intens de până acum. Povestea este spusă la persoana I, când din perspectiva lui Katy, când din cea a lui Daemon, ceea ce face ca nu doar acțiunea, ci și încărcătura emoțională, să crească în acest volum. Am trăit alături de Katy clipele de coșmar din perioada pe care a petrecut-o singură la Daedalus. M-am temut și m-am revoltat odată cu ea. Am avut aceleași îndoieli ca și ea, când i s-a spus povestea cu luxenii răi care vor să cucerească planeta. Am plâns cu ea și am aplaudat-o când l-a ucis pe Blake. Spre deosebire de ea, eu n-am avut regrete.

Daemon este mai iubitor și protector decât în Opal, unde oricum se transformase destul de frumos. Prea puține replici acide în această carte. Dragostea, durerea, disperarea de a nu putea salva omul iubit, dorința de a se răzbuna pe cei care i-au făcut rău îi conturează o nouă față pe care nu am cunoscut-o până acum.

Sunt doi curajoși frumoși, doi luptători care se iubesc mai mult ca oricând.

Unde e baza Daedalus? În celebra Area 51. Informația asta, completată de toată detaliile pe care le primim despre activitatea Daedalus și jocul lor de-a reinventarea evoluției și a unor specii noi, care să se transforme în armata perfectă, te fac să-ți pui multe semne de întrebare.

Nu există liniște în Origin, perioadă de relaxare. Nici măcar atunci când au reușit deja să se elibereze. Tot timpul te aștepți să se întâmple ceva și așteptările nu-ți sunt înșelate.

Trădările continuă și chiar sunt mai rele ca niciodată pentru că de data asta sunt vânduți de cineva la care chiar nu te-ai aștepta. Și ajutorul vine tot de unde nici nu ai fi îndrăznit să speri. Finalul nu e nici de data asta fericit și liniștit. N-ai cum să nu vrei să citești și Opoziție, ultima carte din serie.

Citat preferat din Origin O să dau foc lumii întregi ca s-o salvez. (pag. 23)

 

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Barbalata Mirela
    • 07/01/2018
    Răspunde

    Se pare că ai devorat seria!!! 😉 😉

    1. Chiar am devorat-o.

    • Popa Oana-Gabriela
    • 07/01/2018
    Răspunde

    In acest an mi.am propus sa citesc si eu aceasta serie de carti, sper sa ma pot tine de cuvant. ??

    1. Sper sa iti placa.

  1. Răspunde

    Tensiunea creste cu fiecare volum am seriei asa ca, maximul, dupa mine a fost volumul 5. Un merit al autoarei zic eu.
    Unii se pierd pe drum si celalalte volume nu mai sunt interesate dar ea a stiut sa faca totul foarte atractiv pana la final.
    Ma crezi ca parca as fi vrut sa fie si un vol 6 chiar daca nu sunt adepta seriilor lungi? :))

    1. 4 a fost cel mai bun de pana acum. Ajungem imediat si la 6 🙂

    • Valeria Chertes
    • 07/01/2018
    Răspunde

    Se pare ca este o carte buna.

    1. Da. Mie mi-a placut.

  2. Răspunde

    La aceasta m-am blocat, pe primele le-am devorat, nu le-am putut lasa din mana, dar pe aceasta nu am reusit sa o termin. O am in lista cartilor de citit, abia astept sa ii vina randul.

    1. sa o citesti! O sa iti placa mai mult decat restul.

  3. Si eu am zis ca o reiau pe asta cu cititul, ca prea m-am „virtualizat” :-)) mi-e dor de cititul pe hartie.
    Vad ca nu te opresti cu Opal, de unde inteleg ca te-a cam prins povestea :-).

  4. Interesanta serie. Am citit atatea pareri bune incat imi doresc mult sa o citesc si eu. Poate in acest an am sa fiu mai harnica si ma apuc de citit.

  5. Răspunde

    Nu am reusit nici acum sa iau prima carte din serie..dar in curand o cumpar sigur, sunt foarte curioasa sa incep sa citesc…Ai scris atat de frumos despre ele, incat abia astept sa ma conving si eu de ele.

    1. Sper sa iti placa si sa nu ma bati pe mine daca nu sunt pe placul tau.

    • Nicolae Claudia
    • 08/01/2018
    Răspunde

    A fost o serie pe gustul tau..bravoo

    1. Chiar ma bucur ca am citit-o.

    • ghelbere elena
    • 08/01/2018
    Răspunde

    Desi nu-mi plac SF-urile mai facut sa-mi doresc si eu aceasta serie. Ai scris foarte frumos despre toate cartile din serie.

    1. Mi-a placut mult seria, de-asta am pus suflet in articole.

  6. Răspunde

    Foarte interesanta recenzia. Pe mine nu m-a prins seria asta. N-am citit cartea

    1. Mai am un volum si scapati de mine.

  7. Am citit despre aceasta serie la tine, ma tot gandesc daca sa ma apuc de o serie.

    1. Tu stii cel mai bine ce te prinde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares