Cum alegem un ceas cadou pentru o femeie – 4 sfaturi utile

cum alegi un ceas cadou pentru ea-min

Se apropie aniversarea, ziua ei de naștere sau ziua unei prietene și nu știi ce să-i faci cadou? Toate lucrurile la care te-ai gândit până acum îți dau bătăi de cap: la haine e greu să nu o dai în bară cu măsura, la parfumuri nu poți risca să-i cumperi ce-ți place ție, la pantofi nu știi cât de lat are piciorul și așa mai departe. Probabil să te-ai gândit și la varianta unui ceas cadou, dar nici aici lucrurile nu sunt mai simple. Ce să alegi? Sunt atâtea modele frumoase de ceasuri! Oare ce culoare i se potrivește? Ce brand ar încânta-o mai mult? Sper să te ajute micul ghid de cumpărături pe care l-am pregătit pentru astăzi, cu sfaturi privind achiziția unui ceas cadou.

Ține cont de stil

Primul pas ar fi să definim stilul în care trebuie să se înscrie alegerea noastră.

Dacă avem de-a face cu o doamnă sau domnișoară adeptă a stilului casual, un ceas simplu, cu o curea din piele, este cea mai bună alegere.

ceas casual

Pentru o femeie elegantă putem păstra cureaua din piele, cu mențiunea că trebuie să fie mai discretă, subțirică și cu un design aparte, sau ne putem orienta spre ceasuri damă cu brățară metalică sau accesorizate cu pietre.

ceas de damă elegant cu curea subțire

Pentru o fashionistă vom miza pe ceasuri cu design special. Cele mai potrivite sunt ceasurile cu pietre sau cele care arată mai degrabă a brățări decât a ceasuri.

ceas fossil fashion

Femeia adeptă a stilului sport va prefera un ceas sport. De obicei vorbim despre ceasuri cu brățară din piele sau silicon, cât mai simple ca aspect, dar dotate cu multe funcții necesare (timer, GPS, afișaj digital, etc).

ceas sport

Optează pentru o culoare potrivită

De ce mi se pare important să fim atenți la culoare? Pentru că mie nu mi-ar plăcea, de exemplu, să primesc în dar un ceas roz sau verde. Nu prea aș avea ce face cu el. Vestimentația mea înclină mai mereu spre negru, gri, bleumarin, kaki, maro – culori închise. Știu că avem nevoie de o pată de culoare, doar că nu sunt eu omul culorilor și nu m-aș simți bine cu un ceas roz sau verde la mână.

Înainte de a achiziționa un ceas, ar fi bine să ne gândim la ce culori poartă de obicei persoana la care va ajunge cadoul nostru. Dacă nu te poți hotărî asupra unei culori, te poți orienta spre modele de ceasuri cu brățări/curele interschimbabile. Sunt foarte versatile.

Atenție la proporții

Mărimea contează când e vorba de ceasuri. Nu poți oferi un ceas minuscul unei femei înalte și voluptoase, la fel cum ar arăta ciudat un ceas cu carcasa uriașă și curea foarte lată, un model aproape bărbătesc, pe mâna unei tipe mici de statură și slăbuțe.

La orice brand care se respectă trebuie să găsești ceasuri de stiluri și dimensiuni diferite. De pildă, printre aceste ceasuri Fossil găsim foarte multe modele: avem ceasuri metalice, ceasuri cu brățări din piele, ceasuri în culori diverse, unele mai mici, alte mai mari, cu pietre sau fără pietre, cu curea lată sau curea subțire, finuță – ai de unde alege.

Alege calitatea

Mai importantă decât stilul, culoarea sau mărimea unui ceas, este calitatea acestuia. Orice cadou trebuie, înainte de toate, să fie de calitate. Decât să cumperi un ceas ieftin pentru că nu ai avut bani de unul bun, mai bine îi cumperi doar o floare și o felicitare. Calitatea obiectului oferit drept cadou vorbește despre respectul nostru față de destinatar.

Ce înseamnă calitate când vorbim de ceasuri? Înseamnă finisaj perfect, design plăcut, funcționalitate la superlativ și rezistență. Unii zic că brandul nu este important. Nu am să-i contrazic pentru că e adevărat că poți găsi curea din piele și sticlă de calitate și la un ceas no-name, dar acolo mergi cam la noroc. Când vine vorba de branduri renumite precum Fossil, Skagen, Guess sau Casio, mergi la sigur – asta e ideea.

Te-ai hotărât ce ceas îi cumperi cadou? Orice model ai alege, nu uita că trebuie să fie oferit într-o cutie de ceasuri frumos ambalată!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Ciofu Monika
    • 08/01/2018
    Răspunde

    Imi doresc mult un ceas si ma bucur pentru ca pot studia optiunile datorita sfaturilor tale!

    1. Eu am 2 ceasuri si sper sa primesc anul asta cadou unul colorat, pe care mi-l doresc de ceva timp.

    • Valeria Chertes
    • 08/01/2018
    Răspunde

    Nu prea port ceas dar acum stiu mai multe cum sa aleg.

    1. Cand alegi pentru tine, e mai simplu, oricum.

    • Popa Oana-Gabriela
    • 08/01/2018
    Răspunde

    Imi place foarte mult sa port ceas la mana, sunt dependenta dupa ele. Am si o mica colectie de 25 de ceasuri.

    1. Ohooo, 25 e un numar deja impresionant. Eu am doar 2.

  1. Răspunde

    Sotul meu e pasionat de ceasuri. Obsedat as zice :)))
    Sute daca ar avea si tot i s-ar parea prea putine. Insa… nu cred ca stie aceste reguli de care vorbesti tu ca sa poata alege si un ceas potrivit pentru mine asa ca o sa ii dau tema ca sa citeasca articolul tau 😉

    1. Hmm, sunt sigura ca s-ar descurca daca ar sti ca iti doresti asa ceva.

    • Aghinitei Maria
    • 08/01/2018
    Răspunde

    Il folosesc doar pentru utilitate, iarna nu-l port, caci carcasa este rece! Sfaturile sunt insa bune!

    1. Rece? Exista ceasuri care au piele si sub carcasa. Am eu.

  2. Cel auriu si cel alb sunt preferatele mele. Pana in aprilie cand e ziua mea sotul ar avea timp sa stranga bani (sa MI LE cumpere), dar trebuie sa vad cum fac sa ajunga la el acest articol si sa vada si comentariul meu :))

    1. Pacat ca nu am contul lui de FB ca ma faceam ca imi scapa linkul in mesagerie.

    • Popa Angelica Stela
    • 08/01/2018
    Răspunde

    Mărturisesc că nu am făcut cadou un ceas unei persoane de gen feminin până acum. Sfaturile tale sunt importante și utile, mulțumesc frumos!

    1. Nu stii niciodata cand se iveste ocazia si pentru asa ceva.

  3. Un ceas de calitate este un cadou extraordinar.

    1. Si multi ani o sa ii aduca aminte de tine purtatorului.

  4. Răspunde

    Iata un articol cu sfaturi foarte bune! Eu am primit cateva ceasuri de-a lungul anilor si, dintre toate, unul singur mi s-a potrivit. Oamenii stiau ca am o pasiune pentru ceasuri, insa nu cunosteau niciun alt detaliu, de exemplu ce culori imi lipsesc din colectie sau care este stilul pe care-l prefer. Articolul tau este chiar foarte bun, util si onest.

    1. Mie mi se intampla frecvent sa primesc in dar chestii care nu mi se potrivesc, poate de asta sunt asa inversunata cu sfaturile pentru alegerea cadourilor potrivite.

  5. Foarte util e articolul tau. Atunci cand aleg sa fac cadou un ceas il aleg pe cel care mi.ar placea mie sa.l primesc. Bineinteles, tin cont si de stilul persoanei careia il voi darui.

    1. Cam asa gandeam si eu, sa iau ce imi place mie, dar m-am prins ca nu ee ok asa.

  6. Răspunde

    Pe mine m-ai citit! Chiar imi plac ceasurile cu crea subtire de piele, dar sunt atat de schimbatare ca am si ceasuri barbatesti … sau care seamana cu cele barbatesti si sunt la fel de apeciate de mine. Zodia mea este schimbatoare si eu tot asa

    1. probabil ca si vestimentatia variaza in fucntie de starea ta de spirit, nu?

    • Tatiana Sorina
    • 08/01/2018
    Răspunde

    Imi plac ceasurile,intotdeauna cumpar ceasuri care le-as purta eu. Daca ii place bine,daca nu le plac,le fac si ele cadou. :)) Oricum,bun articol,e bine de stiut.

    1. e adevarat si asta, ca le pot face cadou.

  7. Eu recomand ceasurile Fossil si Esprit, mie imi plac si modelele lor, dar si faptul ca se mentin ca noi in timp.

    • ghelbere elena
    • 09/01/2018
    Răspunde

    Desi nu sunt mare amatoare de ceasuri am vazut pe site unul care imi place mult.

    1. Mie imi plac ceasurile, sa stii. Mai mult decat bratarile.

  8. Mulțumesc pentru sfaturi! Chiar mă gândeam cum să n-o dau în bară cu un asemenea cadou!

    1. Rradu, la cat esti tu de implicat in orice treaba, nu cred ca ai cum a dai gres.

    • Lamiita Petre
    • 09/01/2018
    Răspunde

    Eu ar trebui sa il aleg dupa marimea curelei/bratarii 😀 Imi plac si ceasurile cu brizbizuri, si cele elegante. Am un singur ceas, dragut, finut, cu bratara fixa nu cu zale, dar care nu ma mai cuprinde, ma strange 🙁

    1. si nu mai ai zale de rezerva sa il faci mai larg?

  9. Răspunde

    nu port dar ce frumoase sunt modelele alese!

    1. Nici eu nu port mereu ceas. Ocazional..

    • Elena Gheorghe
    • 09/01/2018
    Răspunde

    minunate , am si eu o mica colectie!

    1. sa le porti sanatoasa!

    • Antoaneta
    • 11/01/2018
    Răspunde

    Eu ador ceasurile si anul acesta chiar mi-am facut o lista cu ceasurile care imi plac si linkurile de unde sa le cumpar 😀
    Imi place mult ceasul roz, e fain! Si preturile vad ca sunt ok. Mersi pentru recomandare. Voi studia un pic site-ul.

    1. Ala roz imi place si mie.

    • Nicolae Claudia
    • 13/01/2018
    Răspunde

    Si mie imi plac mult ceasurile, dar prefer sa mi le cumpar singura. Am avut niste experiente neplacute in trecut

    • Anda Stanciu
    • 22/01/2018
    Răspunde

    Îmi place foarte mult sa port ceasuri. .Nu am chiar o colecție, am vreo câteva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares