Ce scutece pentru adulți recomand

scutece pentru adulți SENI super trio

A trecut deja un an de când am adus bunicii la noi. S-au încăpățânat să stea singuri la țară până nu s-a mai putut deloc. Nu cred că sunt de judecat. Probabil că oricare dintre noi ne-am da duși cu greu din căminul nostru. Cert este că acum amândoi sunt la pat. Boli diferite (nu vorbim despre ele pentru că nu asta este important), dar ambii în imposibilitatea de a se deplasa.

Când se ajunge la asta, mersul la toaleta nu prea mai este posibil, deși le-am cumpărat și un dispozitiv special pentru persoanele cu dizabilități. Ei nu mai au putere nici în mâini, deci nu prea se poate cu varianta respectivă. Singura soluție a rămas să folosim scutece pentru adulți.

Inițial, am cumpărat de la farmacie Seni standard, în perioada în care au fost spitalizați. Ulterior, am tot testat să vedem care sunt mai bune, care au capacitate mai mare de absorbție, etc. Deși folosim husă de pat impermeabilă, nu e deloc ușor să schimbi cearșafuri și huse atunci când scutecul nu-și face treaba.

Pentru mine, cea mai mare dezamăgire a venit din partea scutecelor de la Tena. Absorb foarte puțin. Trebuiau schimbate la 4-5 ore, ceea ce e și incomod, mai ales pe timp de noapte, dar mai ales costisitor. Nu sunt deloc ieftine scutecele pentru adulți.

Am testat și scutecele Abena. Acestea mi s-au părut o idee mai bune decât Tena, din cam toate punctele de vedere (grad de absorbție și protecție a pielii). Le mai cumpăr și acum când mi se termină stocul la ce folosesc în mod obișnuit și nu găsesc o ofertă bună la marca mea preferată.

Super Seni Trio scutece incontinență urinară

Care sunt preferatele mele în materie de scutece pentru adulți? Cele de la Seni, dar două modele de la ei, nu toate. Vorbesc despre Seni Super Trio și Seni Super Quatro. Varianta Trio este cea cu ambalaj verde, din poza (sunt cele pe care le am în această perioadă în casă), iar cea Quatro este cea cu ambalaj mov/roz sau cum o fi el (mama lor de culori!). Găsiți ambele variante online aici (aici vânez eu mereu ofertele și îmi iau o cantitate mai mare când prind reduceri de peste 20%).

De ce recomand aceste două tipuri de scutece pentru adulți? Pentru că nu am avut niciun fel de problemă până acum cu ele. Dacă alegeți corect măsura, o să aveți și confort și 0 șanse de scurgeri pe lângă bandă. În plus, nu scapă mirosuri neplăcute și au capacitate foarte mare de absorbție (8 și respectiv 9 picături). Sunt potrivite pentru incontinența urinară gravă, perfecte pentru timp de noapte, putând absorbi undeva până la 1500 de ml lichid. E zic că ar putea mai mult, dar… n-aș zice. Oricum, e bine și așa, credeți-mă!

Nu foșnesc și, dacă sunt prinse bine și corect, nu pun probleme de desfacere sau deplasare majoră din poziția în care au fost puse. Asta ar putea fi o problemă mai ales în timpul somnului.

Pe partea de protejare a pielii de umezeală sigur se putea și mai bine. N-aș zice că au un sistem la fel de performant ca cel de la scutecele pentru copii, dar țin cât de cât lichidul departe de piele.

Nu sunt perfecte scutecele astea, e clar, dar pentru mine sunt cele mai bune. Singura problemă e că tind să se scumpească de la lună la lună. Momentan văd că nici nu prea mai sunt pe stoc cele în varianta Quatro, dar sper să revină. Nu știu ce m-aș face fără ele.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Popa Oana-Gabriela
    • 09/01/2018
    Răspunde

    Multumim pentru recomandare.

    1. Multumesc pentru vizita

        • Cathy
        • 17/10/2021
        Răspunde

        Excellent. Mulțumim! Este un ajutor enorm!

      • Gabriela
      • 17/05/2021
      Răspunde

      Bună seara la toată lumea. Îmi pare rău să aud că în România nu sunt introduse prin casa de asigurări scutecele penpersul adulților. Aici în Spania le plătesc subvenționate în funcție de pensie. Pensie mare plătește mai mult 6€pensie mica 2,3€.Nu e un lux e o necesitate la fel ca un tratament. De e oare statul nu se gândește și la bătrâni???!!!

        • Cristina Dragomir
        • 19/05/2021
        Răspunde

        Romania e… asa cum e. O stim cu totii. Sanatate!

    • Carmen
    • 09/01/2018
    Răspunde

    Fata mosului tu esti f tare :)! Nu ma pricep la marci dar am sa retin ce ai scris in cazul in care va fi nevoie. Am schimbat multe scutece la adulti, nici vorba de husa impermeabila, doar asternuturi si saltea speciala ptr asa ceva, nu stiu cum era la somn. Treaba nu era deloc simpla, dar cand terminam, mul era asa senin,incat uitai de efortul depus.

    1. nu-s tare deloc, doar ca m-am gandit ca or mai fi si altii in situatia mea si poate ii ajuta experienta altora.

    • Barbalata Mirela
    • 09/01/2018
    Răspunde

    Multumesc de recomandare! Chiar aveam nevpoie de informatii in ceea ce priveste acest aspect.

    1. Imi pare rau sa aud ca ai nevoie de asa ceva.

  1. La scutecele pentru adulti nu ma pricep insa sunt convinsa ca recomandarile tale vin in ajutor celor ce au nevoie.

    1. Iti doresc sa nici nu ai nevoie vreodata.

    • Valeria Chertes
    • 09/01/2018
    Răspunde

    Doamne, sper sa nu ajung sa trebuiasca sa folosesc asa ceva vreodata.

    1. Doamne ajuta sa fii sanatoasa!

  2. Seni sunt destul de cunoscute in materie, le vad adesea pe rafturile supermarket-urilor. Acum destui ani, cand tata era spitalizat, la fel trebuia sa cumparam scutece pentru adulti. Si cum pana atunci nu mai fusesem pusa in postura de a cumpara asa ceva, am ramas surprinsa de pret. Intr-adevar scumpe. Dar cand e nevoie, nu ai ce face.

    1. Sunt scumpe, nu zic nu. In supermarket oricum sunt mai scumpe decat online.

    • Lamiita Petre
    • 09/01/2018
    Răspunde

    Cunosc subiectul Seni, nu atat de grav dar ca fiind indispensabile. In farmaciile Sensiblu, daca aveai card la ei, profitai de ceva reducere, dar nu prea au toate tipurile, adica cu toate picaturile 😀 . Saptamana trecuta, mama a gasit la Profi.

    1. La sensiblu eu nu prea calc. Au cele mai obraznice preturi. Ei si helpnet.

  3. Răspunde

    La mamaia, am discutat cu administratorul azilului de batrani si a recomandat o marca si comanda cantitate mare pentru toti pacientii, si asa iesim mai ieftin (plus livrare direct acolo). Imi pare rau ca nu imi aduc aminte numele marcii ….

    1. Poate iti aduci aminte si ne spui si noua, ca in cazul asta eu nu tin in brand in brate. Daca e ceva mai ieftin, imediat schimb.

    • Mary Wind
    • 09/01/2018
    Răspunde

    Și eu le recomand cu toată încrederea… De departe sunt cele mai bune. Eu folosesc mereu în spital cind ma interesez (sunt paralizata ?)

    1. Imi pare rau sa aud de asa probleme. Din pacate, stiu exact ce complicatii apar. Va doresc putere sa treceti peste toate!

  4. Răspunde

    Este greu … foarte greu când nu te mai poți duce pana la toaleta. Un copil este ușor de manevrat, ceea ce nu pot spune despre un adult. Nimeni nu-și dorește sa ajunga in faza asta și ne rugam la Dumnezeu sa ne țină pe picioarele noastre.
    Bunicul soțului a stat o perioada cu scutece și știu ca folosea ceva cu mov. Erau tot Seni și costa vreo 50 lei baxul

    1. Le iau pe la 33 de lei cand prind oferte. Asta e, nu avem ce face.

    • ghelbere elena
    • 10/01/2018
    Răspunde

    Ma intreb cum ai reusit sa-i convingi sa poarte scutece. Eu si sora mea ne-am chinuit foarte mult pana l-am convins pe tatal nostru sa le poarte. Nu stiu ce scutece am luat pentru ca au trecu 8 ani de atunci.

    1. Pai au de ales? Ce sa faca? Sa imi faca in pat, daca niciunul din ei nu se poate ridica pe picioare?

  5. Răspunde

    Eu nu ma pricep la scutece pentru adulti, desi bunica mea foloseste. Insa ma bucur ca de pe blogul tau aflu tot felul de informatii care imi vor fi de folos in viitor. E ca si cum ma pregatesti teoretic pentru niste situatii care urmeaza sa apara (mai devreme sau mai tarziu, depinde de subiect). Faci o treaba foarte buna. Sa tot scrii astfel de articole!

    1. Uf, nu ma asteptam ca si tu sa ai pe cineva care sa aiba nevoie de ele. Sanatate bunicii!

  6. Răspunde

    Si bunica mea a stat 5 ani imobilizata la pat, dar avea noroc ca o parte din fetele ei sunt in strainatate si i-au platit o femeie sa aiba grija de ea, iar scutecele i le trimiteau tot de acolo, ca in Italia se dau gratis pentru batranii imobilizati la pat.

    1. Ce tare! La noi nici pe perioada in care am avut contract aprobat de casa de asigurari sa vina sa ii schimbe pansamentul la piciorul amputat, desi era prevazut sa primim scutece, nu am primit.

    • Vyo Vyoleta
    • 11/01/2018
    Răspunde

    Tot Seni au avut și socri meu, alte mărci nici nu știam până sa citesc articolul tau.

    • Antoaneta
    • 11/01/2018
    Răspunde

    Seni folosea si nasa mea pentru nasul meu. El suferea de Alzheimer si in ultimii ani de viata nu mai era constient suficient ca sa isi controleze functiile corpului.
    Iti doresc mult forta interioara!

    1. Multumesc, zuzi.

  7. Știu că și noi am ales cu greu când a fost cazul pentru bunicul meu. Nu știam ce să cumpărăm, trebuie sa tot testezi pana gasesti varianta potrivită.

    1. Corect. Indiferent ce zice X sau Y tot prin teste personale e mai bine sa iti alegi produsul potrivit.

    • Nicolae Claudia
    • 13/01/2018
    Răspunde

    Stiu ca mama mea tot acest model a folosit pentru bunicul..si a fost multumita

    • Catalina Sora
    • 14/01/2018
    Răspunde

    Articolul pica numai bine pentru mine caci prin natura meseriei mele, asistent social, intru in contact cu multi batrani si e bine sa stiu ce le recomand cand au astfel de nevoii

    1. Nu stiam ca te ocupi cu asta, Catalina. Sa fii sanatoasa si sa ai grija si de ei!

    • Anda Stanciu
    • 22/01/2018
    Răspunde

    Mulțumim de sfaturi. …Sunt binevenite. ..Eu nu am avut ocazia sa folosesc aceste produse

    • Carmen B
    • 18/01/2020
    Răspunde

    Multumesc,foarte utile informatiile.

      • Cristina Dragomir
      • 19/01/2020
      Răspunde

      Te pup.

    • mihai
    • 29/02/2020
    Răspunde

    Salutare tuturor.
    Azi am luat scutece Seni pentru mama, care este in varsta si aveau pe spate cifra 3. Cred ca sunt cele bune cu ambalaj verde. Sper sa poata retine 250-300 ml odata pana la prima schimbare, care probabil trebuie facuta cat mai repede posibil, Stie cineva pe langa spalarea pielii cu servetele de bebe la care am pus o idee de spirt pe ele ce produse se mai pot folosi ? pudra ? sau ?
    Multumesc si va urez sanatate maxima.

      • Cristina Dragomir
      • 08/03/2020
      Răspunde

      Seni parca tin tot mai putin. La capitolul igiena, noi folosim doar servetele umede. Spirtul vedeti sa nu usuce si sa irite pielea! Si, la cateva zile, spalat cu prosop umed. Sanatate! Noi nu folosim altceva.Daca aveti rani provocate de pampers sau de statul culcat mai tot timpul, vorbiti cu medicul. La noi bunica se mai intoarce, nu sta chiar imobilizata pe spate, dar la nevoie folosim crema dermazin.

      • Cristina Dragomir
      • 19/03/2021
      Răspunde

      vorbim de produse diferite. Acestea sunt pentru incontinenta slaba, eu vorbesc de scutece pentru cei care nu scapa, ci fac pe ei la propriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares