Pompa de sân – 3 motive pentru care e bine să o ai la îndemână

hranire bebelus cu biberonul

Acum 2 ani am devenit pentru prima dată mătușică. În 2017 s-a născut și a doua nepoțică, fetița verișorului care mi-a fost ca un frate. N-am înțeles, nici acum doi ani, nici anul ăsta, de ce două mămici hotărâte să alăpteze aveau nevoie de pompe de sân. Probabil că nici ele nu știau că vor avea nevoie de așa ceva, dar a fost printre primele lucruri pe care medicul neonatolog le-a rugat să le cumpere. De ce are o proaspătă mămică nevoie de o pompă de sân? Pentru că rezolvă cel puțin 3 probleme.

1. Lactația este insuficientă

Se întâmplă multor mămici, în special celor care nasc prin cezariană, să nu aibă suficient lapte pentru bebeluș la început. Este un lucru deprimant pentru mama și deloc bun pentru copil. Pe lângă diversele remedii care au rol de stimulare a lactației, utilizarea pompei de sân contribuie și ea la rezolvarea mai rapidă a acestei probleme.

Majoritatea pompelor de sân electrice au și funcție de masaj cu rol de stimulare a glandelor mamare în producția de lapte. Acesta este poate principalul motiv pentru care o pompă de sân ar trebui să fie pe lista produselor de pus chiar în bagajul pentru maternitate.

2. Bebe nu are forță să sugă

Se întâmplă uneori ca, în primele zile, bebelușul să nu aibă forță să sugă, mai ales dacă lactația nu este nici suficient de puternică. Sigur ați auzit de expresia bebeluș leneș. Ei bine, acești micuți nu pot suge și, pentru a nu-i priva de toate avantajele hrănirii cu laptele matern, este bine ca mămica să aibă la dispoziție o astfel de pompa de sân electrică Kidscare KC103. Are setări avansate care permit selectarea unui nivel de aspirație potrivit nevoilor mămicii, pentru a nu produse disconfort inutil.

pompa de sân electrică

Laptele matern este extras cu ajutorul unui astfel de dispozitiv și apoi este servit bebelușului din biberon (hrănirea din biberon presupunând un efort mult mai mic din partea sugarului). Este soluția ideală pentru bebelușii născuți prematur.

3. Mămica vrea să aibă parte de puțină libertate

După naștere, multe mămici se confruntă cu stări depresive. Dacă înainte erau foarte active și acum se trezesc, brusc, nevoite să stea tot timpul acasă cu bebe, este foarte frustrant pentru ele. Stresul nu le face bine nici lor și se transmite și sugarului. De aceea este mai bine ca mama să își recâștige treptat puțin din libertatea pe care o iubea.

În primele luni, când copilul trebuie alăptat foarte des, independența este greu de recâștigat, dar cu ajutorul unei pompe de sân se poate. Alăptezi copilul acum, folosești pompa pentru a-i lăsa bonei sau bunicii cantitatea necesară de lapte pentru încă o masă sau două și ai timp, 2-4 ore, să ieși cu soțul la un film, cu fetele la o plimbare sau poate chiar la cumpărături (să nu uităm că ai un botez de organizat!).

Să nu uităm nici de mamele care, din diverse motive, nu pot sta acasă în concediu de creștere a copilului și trebuie să se întoarcă la job după 2-3 luni de la naștere! Pompa de sân este soluția pentru ca mama să nu aibă dureri de sâni și bebe să nu fie trecut pe formula de lapte praf.

Chiar și în vacanță este util un astfel de articol. Cine zice că nu poți merge 2-3 zile să te relaxezi, dacă ai copil sugar? Iei o bunică după tine, o pompa de sân electrică portabilă Kidscare KC101 și ai rezolvat! Pompa asta este perfectă pentru călătorii pentru că funcționează pe bază de baterii. Mami poate merge câteva ore la plajă dacă lasă bunicii lapte suficient pentru 2-3 mese.

Iată de câte probleme ne scapă aceste pompe de sân pe care eu le credeam inutile!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Si eu am avut o pompa de san dar nu am folosit-o prea mult, m-am descurcat fara, insa in situatii de urgenta pompa este obligatorie.

    1. In general mamicile care vor sa fie mai libere o folosesc.

    • Popa Oana-Gabriela
    • 10/01/2018
    Răspunde

    Sigur este foarte utila pompa de san.

    1. Depinde pe cine intrebi, dupa cum vezi.

    • Valeria Chertes
    • 10/01/2018
    Răspunde

    Pompa de san este foarte utila fiecarei mamici.

  2. Răspunde

    4 pompe am avut.
    Dar in situatie de criza (frisoane, san angorjat si rosu si dublu ca volum) nu am suportat-o si nu functiona asa ca am sunat la dr la 3 noaptea si mi-a recomandat cu mana, sub dus, sa mulg pana detensionez si apoi comprese reci.

    In rest, si cu pompa si bunica tot nu e vacanta ca alta data pt ca sanii produc lapte la programul sugarului, asa ca …. m-am intors eu de la piatza cu san ud si lapte pana in brau. Asa ca tot cu bebe la purtator am fost in deplasari.

    1. da, e adevarat ca laptele vine, dar se mai folosesc tapoanele alea, desi nu tin foarte mult nici alea

  3. Răspunde

    Am avut o pompa manuala dar nu prea am folosit-o. Dar nu era una chiar performanta. Nici nu se compara cu una electrica sau una manuala de firma. O pompa de san e mai mult decat utila pentru o mamica foarte activa.

    1. Daca alaptezi si il tii tot timpul cu tine pe bebe, sigur ca nu ai nevoie de ea.

    • Lamiita Petre
    • 11/01/2018
    Răspunde

    Sunt convinsa ca este foarte uttila o pompa de san. Am tot vazut un subiect foarte controversat pe la tv, cu alaptarea in public. Nici mie nu mi se pare prea ok , ca acolo unde incepe bebelusul sa scanceasca, sa iti expui nurii alaptandu-l. Ar putea foarte frumos sa rezolve problema cu o astfel de pompa si sa poarte un biberon cu lapticul micutului. Zic si eu…. oricum nu mai sunt la curent cu cresterea bebelusilor

    1. vrei sa fiu sincera si eu? Da, sa alapteze in public, dar te feresti si tu putin, ca o fi normal alaptatul, dar nici la modul „ia uite, lume, am scos tata!”

    • ghelbere elena
    • 11/01/2018
    Răspunde

    Am avut putin lapte si imi plangea baiatul de foame, asa ca atunci cand l-am nascut o pompa nu mi-ar fi fost de folos. Pentru tinerele mamici care vor sa aiba un moment de libertate e foarte buna.

    1. poate ar fi stimulat lactatia?

    • Vyo Vyoleta
    • 11/01/2018
    Răspunde

    Eu din păcate nu am avut nevoie de o astfel de pompa,l. Am fost nevoita sa alăptez copilul cu lapte praf pentru că al meu nu era consistentă și nu se satura.

    1. daca medicul asa decis, atunci asa e mai bine.

  4. Răspunde

    Sunt de acord cu tot ce ai scris! Eu am avut o pompa manuala pe care am primit-o de la cineva, dar daca as mai face un copil mi-as cumpara una electrica, fiindca pompa de san e intradevar utila si te scapa de angoasele de dupa nastere. Dragos de exemplu sugea doar dintr-un san asa ca la celalalt foloseam pompa.

    1. Practic, ai fi putut alapta gemeni 🙂

  5. Răspunde

    Hm.. eu nu am avut o pompa de san cand a trebuit si sa stii ca au fost momente cand am regretat faptul ca nu o am.

  6. Și finuța mea folosește pompa de san cand trebuie sa plece si lasa fetita cu bunica. Asa ii asigura masa chiar si cand nu e acasa.

  7. Răspunde

    Mie pompa mi-a fost tare utila la inceput. Nu am folosit-o ca sa stimulez lactatia ci pentru ca cea mica nu vroia sa manance toata productia si atunci acel surplus era deranjant, dureros si da o stare de nedescris. Doar cand treci prin acele neplaceri si chiar febra, realizezi ca cea mai buna solutie este pompa

    1. Eu imi aduc aminte de acum vreo 30 de ani, ca matusi-mea se mulgea asa, fara pompa de niciun fel, tot din cauza durerilor.

  8. Răspunde

    Mie mi se par grozave pompele pentru san si mi s-a parut foarte urat cand mai multe mamici s-au luat de mine, pe blogul meu, in cadrul unui articol, cand am scris ceva legat de asta. Sustineau sus si tare ca pompele pentru san nu sunt un must-have, ca se poate trai fara ele, ca o mamica se poate mulge singura. Probabil au fost cazuri fericite care au reusit sa faca asta, insa matusa mea nici cu pompa manuala nu putea sa scoata surplusul de lapte din sani, asa ca a fost nevoita sa apeleze la una electrica.
    Nu stiu de ce sunt oamenii asa rautaciosi uneori…

    1. Tocmai ce ziceam mai jos. Matusi-mea, acum 30 de ani aproape, avea dureri groaznice cand se mulgea manual. Am inteles eu ca nici pompele astea nu-s gen atingere tandra, dar cred ca oricum experienta este alta.

    • Anda Stanciu
    • 22/01/2018
    Răspunde

    Sunt binevenite aceste sfaturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares