Cum tratăm sângerările gingivale

produse contra sângerărilor gingivale

Sângerările gingivale – tot mai multe persoane se plâng de ele. Apar în timpul periajului și este normal să sperie. Dintre posibilele cauze ale apariției lor enumerăm: tartrul (cea mai puțin gravă dintre probleme, pentru că se îndepărtează simplu, la stomatolog), o infecție, un deficit de vitamine, rănirea gingiilor printr-un periaj prea agresiv și afecțiunile gingivale precum gingivita, parodontoza. Aceasta din urmă chiar trebuie să ne sperie pentru că duce, destul de rapid, la pierderea dinților. De aceea, primul pas când apar sângerările gingivale este să mergem la medic pentru un diagnostic corect.

Dacă se amână vizita la medic sau medicul omite să vă vorbească despre ce anume puteți face acasă pentru a reduce sau stopa sângerarea gingiilor, urmați sfaturile de mai jos!

Îmbunătățește sau schimbă rutina de îngrijire orală

Deși unii ar fi tentați să renunțe la periaj, ca să nu mai vadă sânge pe chiuvetă, acesta este exact lucrul pe care NU ai voi să îl faci. Dimpotrivă, dacă până acum te spălai doar o dată pe zi, de acum spală-te de două ori! Dacă nu foloseai ața de dentară și apa de gură, folosește-le! Dacă sunt alese și folosite corect, ajută.

Aplică un periaj blând

Igienizarea este bună, dar nu una exagerată. Din exces de zel, multe persoane aplică un periaj prea lung sau prea agresiv. Nu trebuie apăsat foarte tare pe periuță și nu periat zeci de secunde în același loc. Atenție și la periuța de dinți, să nu fie una cu peri tari. Cel mai bine ar fi să utilizați una mai soft, în genul periuței 5460 Ultra Soft de la Curaprox. Deși delicată cu smalțul și gingiile, este foarte eficientă în curățare. Nu uita să perii și gingiile, nu doar dinții!

Periuță de dinți ultra Soft Curaprox

Folosește o pastă de dinți specială, contra sângerărilor gingivale

În principiu, orice pastă de dinți este bună, este adevărat. În schimb, când apar probleme speciale cum este și cea despre care vorbim, avem nevoie de paste de dinți speciale, cu ingrediente menite nu doar să curețe, ci să și trateze. Un produs pe care ți-l recomand pentru a reduce sângerarea gingivală este pasta de dinți Lacalut Activ.

pastă de dinți Lacalut Activ

Este un produs profesional care reduce sângerările și inflamația gingiilor, are rol antibacterian, ajută în procesul de vindecare și crește rezistența dinților. Este, poate, cea mai recomandată pastă de dinți celor care au început de parodontoză.

Schimbă apa de gură

Multe ape de gură nu au alt efect decât acela de a reîmprospăta respirația. Altele reușesc să curețe, să întărească dinții, contribuind și la menținerea sănătății gingiilor. Mergi pe o apă de gură specială pentru probleme gingivale, fără alcool! Dacă alegi un produs mai bun, mai tare, ai grijă să fie unul pentru utilizare zilnică. În farmacii se găsesc ape de gură foarte bune, dar care folosite zilnic, timp îndelungat, devin nocive. Un exemplu de apă de gură foarte bune contra sângerărilor gingivale, pe care să o poți folosi fără probleme de două ori pe zi, este Parodontax Daily Gum Care.

Apa de gură Parodontax Daily Gum care pentru parodontoză și sângerări gingivale

Curăță bine spațiile interdentare

Orice problemă, oricât de mică, este agravată de bacteriile care se formează în cavitatea bucală insuficient igienizată. Degeaba speli dinții și clătești cu apă de gură, dacă rămân resturi alimentare între dinți. Acestea trebuie scoase. Poți folosi pentru asta ața dentară, periuțele interdentare sau chiar un duș bucal.

Nu uita de igienizarea profesională periodică

Greșit informați (crezând că detartrajul le distruge smalțul dinților) sau temându-se de sensibilitatea dentară apărută în primele zile după detartraj, mulți se fac că uită de această igienizare. Ea este mai mult decât utilă în prevenirea și tratarea multor probleme de natură stomatologică, inclusiv a sângerărilor gingivale și a afecțiunilor trădate de acestea.

Modifică-ți alimentația

Așa cum spuneam, sângerările gingivale s-ar putea să fie semnul unui deficit de vitamine. Ai nevoie de (mai multe) fructe și legume crude. Poate te simți tentat să apelezi la suplimente pe bază de vitamine? O poți face, dar varianta cea mai sănătoasă rămâne tot ronțăitul unui morcov sau al unui măr. Ele vin și cu vitamine, curăță și placa bacteriană și asigură și un soi de masaj al gingiilor în timpul masticației.

Clătitul gurii cu soluție de apă cu sare de bucătărie și bicarbonat, cu ceai de salvie sau ceai verde pot ajuta și ele.

Dacă sângerările gingivale continuă, sunt frecvente și puternice, chiar și după ce ai adoptat aceste măsuri, nu mai amâna și mergi la medic! Indiferent ce afecțiune ar trăda problema ta, fie că este de natură stomatologică sau nu, se poate trata dacă este depistată la timp.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Oana
    • 28/01/2021
    Răspunde

    Super sfaturi si eu folosesc produsele prezentate de tine.

      • Cristina Dragomir
      • 28/01/2021
      Răspunde

      Sper ca doar preventiv si ca nu ai probleme cu gingiutele.

    • GAVRILOVICI Viorica
    • 28/01/2021
    Răspunde

    Foarte bune sunt aceste produse !
    Multumesc frumos pentru informatie !

      • Cristina Dragomir
      • 28/01/2021
      Răspunde

      Si eu multumesc pentru vizita.

  1. Folosesc chiar sunt bune

      • Asaftei Simona
      • 28/01/2021
      Răspunde

      Mulțumim pentru sfaturi ,ar trebui să tinem cont de ele ,dar de multe ori trecem peste .

        • Cristina Dragomir
        • 28/01/2021
        Răspunde

        Multe facem noi… si eu fac greseli.

      • Cristina Dragomir
      • 28/01/2021
      Răspunde

      Merita banutii macar.

    • Valeria Chertes
    • 28/01/2021
    Răspunde

    Mulțumim pentru sfaturi,voi ține cont de ele.

      • Cristina Dragomir
      • 28/01/2021
      Răspunde

      Ma bucur ca le consideri utile.

  2. adevarul e ca detartrajul e primul pas! imi sangerau gingiile in fiecare zi, dar de cand am fost la stomatolog, e mult mai ok!

      • Cristina Dragomir
      • 01/02/2021
      Răspunde

      Dar multi cred ca procedeul asta le strica dintii…

  3. Răspunde

    ca si tine, prefer alimentatie in loc de suplimente, si chiar functioneaza. In plus am remarcat ca fara fainoase dintii si gingiile sunt mult mai curate – am dificultati in a curatzat dantura aproape de gingie asa ca ajung sa perii indelungat.
    Paradontax e in casa la noi de multi ani…

  4. Apa de gura cat mai mentolata stiu că ajuta mult și un periaj mai bland.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares