De ce trebuie să ții cont când vrei să cumperi un GPS bun

cum alegi un gps bun

Stau și-mi aduc aminte cum mergea treaba asta, cu găsitul unei adrese, când eram eu copil. Ai mei trăgeau mașina pe dreapta și întrebau în stânga și în dreapta unde e strada cutare sau numărul cutare. Azi nu mai merge așa. Nici pe dreapta nu prea mai ai unde trage, că te trezești parcat aiurea și cu amendă, și nici oamenii nu mai au timp să-ți răspundă. Cum ar fi ca un curier sau un șofer care are toată ziua deplasări prin țară să oprească de 30 de ori pe zi să ceară indicații despre cum poate ajunge la o adresă? Plus că poate primi și indicații greșite și pierde timp prețios fără niciun folos. GPS-ul este soluția salvatoare. El știe tot și te îndrumă întotdeauna corect.

Dar cum alegi un GPS bun? În primul rând te informezi. Nu te arunci să profiți de prima ofertă care care îți iese în cale fără a ști nimic despre brandul sau produsul respectiv. Sunt numeroase site-uri ca acesta pe care vei găsi review-uri despre tot felul de produse electronice. Oamenii testează produsele și își scriu părerea despre ele. Fix de asta ai tu nevoie, de opinii despre diversele modele de GPS-uri de pe piață pentru a putea face cea mai bună alegere.

Ce funcții trebuie să aibă un GPS bun?

În primul rând eu m-as uita la mărimea display-ului, care nu trebuie să fie nici foarte mic (să riști să nu vezi nimic pe el), dar nici prea mare pentru că ar putea să reducă vizibilitatea la volan și să crească riscul de accidente. Cred că unul cu display cu diagonala de 5” este mai mult decât suficient.

Procesorul și memoria RAM sunt și ele la fel de importante, ca și în cazul unui calculator. Un navigator slab dotat din acest punct de vedere va funcționa foarte greu, va deschide greu hărțile și va gândi mult până va găsi o adresă sau va configura un traseu.

Dacă memoria internă nu este foarte generoasă, asigurați-vă că dispozitivul are un slot pentru card de memorie. Dacă veți avea nevoie să puneți 2-3 hărți pe el trebuie să aveți spațiu suficient pentru ele.

N-ar fi rău dacă ați opta pentru un navigator fără internet pentru că se întâmplă deseori ca semnalul la internet să fie foarte slab și, dacă depindeți de conexiunea la internet, riscați să cam trageți pe dreapta până revine semnalul. Mai bine să știi că poți ajunge la destinație și în cazul în care conexiunea de date pică.

Țineți cont și de faptul că o navigație cu senzor de lumină este mai mult decât recomandată dacă aveți de gând să șofați atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte. Acest senzor reduce automat luminozitatea displayului în momentul în care afară se întunecă.

Cam acestea ar fi cele mai important aspecte de analizat când plănuiți să achiziționați un navigator GPS bun. Sigur că și brandul este foarte important și la fel și interfața și funcțiile suplimentare pe care le poate îndeplini. Cheia rămâne informarea.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Imi plac GPS-urile si am un motiv intemeiat pentru asta. Nu le am cu orientarea deloc. Intr-o clipa de neatentie as fi in stare sa ma ratacesc si in cartierul meu.

    1. ha, ha, credeam ca doar eu sunt asa. Si eu ma ratacesc rapid.

  2. Răspunde

    Noi avem un gps fara internet, dar are display mic. Cand l-am cumparat, in urma cu multi ani, nu existau modele cu ecran mare.

    1. Daca soferul are copilot, e bun si ala.

  3. Răspunde

    Clar GPS fara internet. Noi avem de la Garmin si suntem foarte multumiti de el.

    1. Noi avem MIO, dar am auzit si de Garmin. Conteaza ca ne aduc acasa 🙂

  4. Răspunde

    Eu nu m-as descurca fara GPS nici la mine in oras, ce sa mi vorbesc de alte orase sau in afara tarii. Traiasca tehnologia!

    1. Traiasca! Noi in oras folosim telefonul.

  5. Răspunde

    cu harti updatate, musai!!!

    • Popa Oana-Gabriela
    • 13/09/2017
    Răspunde

    Cred ca atunci când vrem sa ne luăm un lucru ce-l mai important este sa cautam cat mai multe informații! ??

    1. e obligatoriu in orice domeniu, sa cauti informatii si sa compari preturi

    • Valeria Chertes
    • 13/09/2017
    Răspunde

    Este foarte bun un GPS mai ales cand mergi intr-un loc nou.

    1. Si-n Bucuresti e bun ca iti da alternative si mai scapi de nebunia din trafic.

  6. Răspunde

    Al meu nu-i prea bun si ieri am parcat masina la 700 m de locul unde trebuia sa ajung. Apoi am luat GPS-ul in mina ca sa-mi indice drumul, dar nu-mi arata ce trebuie, asa ca m-am ratacit vreo jumate de ora prin zona pina sa ajung. Mai grav a fost cind am vrut sa ma intorc la masina si m-am ratacit vreo trei sferturi de ora printr-un cartier de blocuri, de 4 etaje toate, populat cu straini colorati (altfel foarte binevoitori, doar ca eu aveam repere deosebit de vagi), in cautarea masinii…Ma si vedeam luind un autobuz spre casa si revenind cu sotul seara la cautat. GPS-ul nu mai mergea, dar oricum nu stiam numele strazii, iar pe telefon n-am abonament internet. Ma si mir ca am dat totusi peste masina. Cind i-am povestit toate astea sotului , mi-a raspuns sa stau linistita, ca el crede ca la femei se intimpla, la ultima iesire cu firma lui, o colega nu si-a mai gasit nici ea masina.

    1. ma gandesc ca poate era vreo zona in continua expansiune? Asa am patit noi cand am avut treaba in chiajna, unde se contruiesc blocuri si strazi noi. Ne-am invartit de 3 ori cautand numarul si strada si tot nu am dat cu ele, asa ca am luat-o la intrebat oamenii pe strada. Remarc ca ai un sot foarte glumet 😛

        • Elena
        • 14/09/2017
        Răspunde

        Daca ma repet, de vina e doar telefonul meu, ca scriu de pe
        el 🙂 scrisesem ceva si s-a dus.
        O fi soţul glumeţ ,dar uite din comentarii ca noi femeile stam prost la capitolul orientare.
        Lasa ca avem multe alte calitati si un gps bun poate suplini cu succes un simt al orientarii deficitar, cu el suntem chiar perfecte :)))

        1. Eu sigur ma recunosc. Ajunsesem intr-o zi in centru, pe jos, si atata m-a sucit al meu pe nistre stradute, de nu mai stiam pe unde sa ies la tramvai.

  7. Noi folosim telefonul si Google Maps. Desigur, si memoria mea de pestisor auriu, care de multe ori ne-a facut sa pierdem timpul pe drumuri gresite :)))

    1. telefonul e bun unde ai net 😛

  8. Răspunde

    La cat de bine stau eu cu orientarea in spatiu, clar un GPS este cel mai bun. Noi mai folosim si telefonul…este bun 🙂

  9. Pot înțelege că pe sfântul Andrei l-a călăuzit Dumnezeu ca să găsesască peștera aia din Dobrogea dar nu pot pricepe în ruptul capului cum a găsit Traian Dacia fără GPS! 🙂

    1. Radu, m-ai facut sa zambesc. Asta da intrebare de BAC.

  10. Răspunde

    M-ai nimerit si cu materialul acesta despre GPS-uri. Stii ca fac scoala de soferi in prezent, iar apoi o sa plec iar din tara. La cate strazi, tuneluri si poduri au pe acolo, cu siguranta o sa am nevoie de un GPS care sa ma ajute sa nu ma pierd si sa ajung la serviciu fara intarziere :D. Multumesc pentru sfaturi, Cris!

    1. Nu mai vrei deloc sa te intorci in Romania? Bine, nu te judec, mai ales ca GPS nu-ti arata unde sunt gropi. 😛

  11. Noi avem o aplicație pe telefon care merge fără internet. Îmi place mult că îți spune unde sunt camerele radar, dacă drumul este aglomerat, caută alternative, te avertizează când depășești viteza legală.

    1. serios? fara net? sa ne zici si noua cum se numeste, te rog.

  12. Răspunde

    Imi aduc aminte perfect cum functiona metoda intrebatului pe strada. Unu zicea stanga, altul dreapta si tot asa. Ideea este ca tehnologia a evoluat si trebuie sa ne bucuram de acest gadgeturi care ne ajuta sa gasim rute ocolitoare, sa evitam aglomeratia si sa ajungem la destinatie pe cel mai scurt drum

    1. Faptul ca tot timpul recalculeaza traseul si gaseste alternative mi se pare cel mai util.

    • ghelbere elena
    • 15/09/2017
    Răspunde

    Pana in aceasta vara am folosit telefonul dar era incomod, asa ca ne-am cumparat un gps care desi a fost ieftin ne-am fost si ne este de folos.

    1. Nu conteaza cat de scump sau de ieftin este, ci sa aiba functiile care iti sunt tie utile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares