Avantaje lenjerii de pat din bumbac satinat

lenjerie de pat rosie bumbac satinat

Când vine vorba de alegerea unei lenjerii de pat, avem foarte multe opțiuni. Nu doar cromatic, ci și ca materiale. Găsim lenjerii de pat din bumbac, bumbac ranforsat, poplin, damasc, bumbac satinat, finet. Dacă-mi urmăriți blogul de mai mult timp, știți probabil de predilecția mea pentru lenjeriile de pat din bumbac. Motivul? Probleme de piele care cer materiale cât mai naturale. Despre avantajele lor am discutat de multe ori. Azi vorbim despre un alt tip de material, bumbacul satinat. Acesta este un amestec, în proporții egale, de bumbac și poliester.

Am și așa ceva în casă. Casa mea este dotată cu două paturi. Cel din dormitor are mereu bumbac 100% pe el. Cel din sufragerie, bumbac satinat. Da, noi suntem unul dintre acele cupluri în care, de multe ori, se doarme separat. Așa evităm discuțiile despre sforăit, despre foitul unuia sau al altuia, despre faptul că unul nu se simte bine pe materialul preferat de celălalt sau că unuia îi e frig dacă doarme învelit cu pilota de vară și celălalt moare de cald numai când îi vorbești despre pilotă lână iarnă damasc.

Chiar de curând am achiziționat o lenjerie de pat din bumbac satinat, de pe patone.ro. Este roșie cu inimioare: o lenjerie de pat de Valentine’s Day. Culoarea este de-a dreptul fantastică, cusăturile sunt perfecte, și materialul mult mai plin și mai calitativ decât la alte lenjerii din bumbac satinat pe care le am în casă. Are fețe de pernă petrecute, iar cearșaful pentru pilotă se închide cu fermoar. Încă o mai găsiți pe site, iar vestea și mai bună este că face parte din oferta 1+1, adică vă alegeți două lenjerii de pat din bumbac satinat și plătiți doar una.

carturesti.ro
Lenjerie de pat roșie Valentine's Day

Faptul că pielea mea nu se simte bine pe acest tip de material, bumbac satinat (50% bumbac, 50% poliester), nu înseamnă că nu-mi place cum arată, cum se simte la atingere sau că nu îi pot vedea atuurile. Care ar fi acestea?

Este mai ieftin

În vreme ce o lenjerie de pat din bumbac ranforsat mă costă peste 200 de lei, chiar și la reducere, prețul uneia din bumbac satinat este mai mic. Țineți cont că, pentru a avea un bumbac satinat pe bune, nu poliester curat cu titlu de bumbac satinat, prețul ar trebui să fie undeva între 130 și 180 de lei pentru o lenjerie. Sub 100 de lei, nu prea aveți bumbac în compoziție.

Nu intră la apă

Nu toate lenjeriile de pat din bumbac intră la apă, dar la unele am avut surpriza asta. Poate fi neplăcut să te trezești cu un cearșaf în care pilota nu se așeză cum trebuie sau o față de pernă în care nu mai intră perna. Din nou bilă albă pentru bumbacul satinat care nu intră la apă sau, dacă o face, pierde mult mai puțin în centimetri și nu creează astfel de probleme.

Este ideal pentru cei care au animale de companie

Eu am așa ceva și am văzut diferența la capitolul curățat. Dacă scuturi, aspiri sau dai cu rola pe o lenjerie de pat din bumbac 100%, firele de păr cad mult mai greu de pe ea. Se lipesc cumva de material. Lenjeria de pat din bumbac satinat se curăță mult mai ușor pentru că firele de păr alunecă de pe ea.

Confort și libertate de mișcare

Unul dintre motivele pentru care soțul meu nu suportă bumbacul 100% este că i se pare că nu-i dă libertate de mișcare. Nu te sucești așa de ușor pe un cearșaf din bumbac simplu, ca pe unul din bumbac satinat care este lucios și mai alunecos. Nu îl contrazic. Este mai confortabil din acest punct de vedere.

Culori vii pentru mai mult timp

Nu mă pricep să vă explic de ce, dar vă pot spune sigur că lenjeriile de pat din bumbac satinat își păstrează culorile vii, aspectul ca nou, pentru mai mult timp. Cele din bumbac se decolorează mai repede. E clar ce să alegi dacă vrei să te bucuri cât mai mult de culoarea sau imprimeul ales.

lenjerie de pat bumbac satinat patone.ro

Rezistență sporită

Se pare că și la capitolul rezistență bumbacul satinat stă mai bine. Aici nu pot să vă spun dacă este așa sau nu din simplul motiv că, la mine, lenjeriile nu petrec destul de mult timp ca să pot să-mi dau seama de asta. Le schimb cam la un an. Mă plictisesc repede. Și am cui le da mai departe, fiind în stare bună.

Se șifonează mai puțin

Dacă faci parte din categoria celor care nu au timp și chef să calce lenjerii de pat, dar nici nu vrei ca ele să arate rău, prea șifonate, mai ai un motiv să mizezi pe bumbacul satinat. El se șifonează mult mai puțin și mai greu decât bumbacul simplu.

Sunt destule de motive să investiți în lenjerii de pat din bumbac satinat, nu? Dincolo de toate avantajele prezentate mai sus, trebuie să recunoașteți că arată bine lenjeria mea roșie. Sunt tare curioasă voi ce material preferați în materie de lenjerii și de ce.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 02/02/2021
    Răspunde

    Sunt foarte frumoase,mulțumim pentru recomandare.

      • Cristina Dragomir
      • 03/02/2021
      Răspunde

      Multumesc pentru vizita.

    • Anghelina Irina
    • 02/02/2021
    Răspunde

    Nu am nimic împotriva bumbacului satinat,am și eu câteva lenjerii din acest material și imi plac tare mult.

      • Cristina Dragomir
      • 03/02/2021
      Răspunde

      sa va tina mult!

    • Monea Simona
    • 02/02/2021
    Răspunde

    Noi nu suntem pretențioși la material…iar lenjeriile mele se schimba când se rup/deteriorează ?este foarte frumoasa… Sa va bucurați de ea

      • Cristina Dragomir
      • 03/02/2021
      Răspunde

      Multumesc! Ramaneti pe receptie. Patone are o surpriza zilele viitoare.

  1. Răspunde

    si noi le preferam – din motive asemanatoare. Am una are vreo 7-8 ani si arata ca noua, si o folosesc des.

  2. Răspunde

    Multumesc mult pentru recomandare si pentru link!

  3. Superbe dar nu le apretez

    • GAVRILOVICI Viorica
    • 04/02/2021
    Răspunde

    Foarte frumosa este lenjeria de pat !
    Multumesc frumos pentru recomandare !

  4. Mie imi place să fie aiba un model care sa ma linisteasca, iar materialul să fie plăcut la atingere și rezistent la spălări repetate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares