Testat – Bioderma Photoderm Cover Touch SPF 50+

Bioderma Photoderm Cover Touch SPF 50+ review

Acum mai bine de o lună, primeam, spre testare, de la Bioderma, un nou produs dedicat tenurilor grase. Mai precis, celor grase și mixte. Al meu este gras. Produsul se numește Photoderm Cover Touch SPF 50+ și este un produs de protecție solară colorat care poate fi la fel de bine folosit și ca produs de machiaj. Cui nu îi plac produsele 2 în 1? Mie sigur îmi plac.

Photoderm Cover Touch SPF 50+ vine în recipiente de 40g și este disponibil în două nuanțe, una deschisă și una aurie. Primul său mare avantaj este cel al unui SPF ridicat, 50+, care protejează de radiațiile UVA și UBV. Dincolo de asta, promite mai mult decât uniformizare și puțină culoare. Ni se prezintă ca fiind un produs cu putere mare de acoperire a imperfecțiunilor și matifiere a tenurilor grase ( de lungă durată – până la 8 ore) și cu rezistență la căldură și apă. Și asta permițând totuși pielii să respire.

Pare protecția solară minerală perfectă, nu? Haideți să vedem ce plusuri și ce minusuri i-am descoperit eu! Dacă ești în căutare de păreri despre el, ai nimerit bine.

Încep acest review cu ceva ce aș schimba la el: recipientul. Este prevăzut cu capac cu închidere prin înșurubare. Eu l-aș face cu pompiță sau măcar cu capac flip-top. Ar fi mai simplu de folosit. Asta nu înseamnă că e mai important ambalajul decât ce îmi oferă un produs. Doar ca idee.

Nuanțele, poate că ar trebui să fie mai multe. Eu am avut norocul să mi se potrivească foarte bine nuanța deschisă. Asta pentru că m-am bronzat puțin pe vară. Dacă l-aș folosi pe iarnă sau primăvară, când sunt fix ca brânza, ar fi mult prea colorată chiar și nuanța deschisă.

Înainte de toate, trebuie precizat că este un SPF mineral, cel care mie mi se pare cel mai bun pentru tenul meu, pretabil inclusiv pe tenurile sensibile și pentru zona ochilor. Vestea și mai bună este că nu are parfum, așa că, da, eu m-am încumetat să îl folosesc, exact ca pe un fond de ten, și în zona din jurul ochilor.

Bioderma Photoderm Cover Touch SPF 50+ nuanța deschisă

Photoderm Cover Touch SPF 50+ este un produs dens, mult mai dens decât vechiul Photoderm Nude Touch, care era cam lichid pentru gustul meu și cu o putere de acoperire foarte mică. Îl recomand strict tenurilor mixte și grase. Nu este deloc uleios, așa că sigur ar usca și mai tare un ten deja uscat. Și cred că nici nu s-ar vedea prea ok, oricât de bine ați hidrata pielea în prealabil.

Apropo de hidratare, aveți grijă că ea este esențială și pe tenul gras! Hidratare, nu creme grase! Fără cremă hidratantă înainte (eu nu prea folosesc primer), nu îmi place deloc cum se vede Photoderm Cover Touch SPF 50+ pe față. Puteți pune pe sub el crema Sebium Hydra sau chiar Sebium Mat. Merg de minune împreună.

Este puțin greu de aplicat, fiind necesar să vă mișcați repede pentru că se usucă iute-iute. Aplicat fără hidratare, „trage” ultra-repede și devine dificil de întins uniform. Ca metodă de aplicare, eu folosesc varianta burețelului umezit. Funcționează cel mai bine în cazul meu.

Acoperirea este, într-adevăr, una foarte foarte bună. Cei care mă „citiți” în mod frecvent, cam știți că fondul de ten este singurul produs de machiaj de care nu mă pot lipsi și că aleg mereu produse cu grad de acoperire mediu spre mare. Am fost aproape convinsă că nu-mi va satisface nevoile din punctul acesta de vedere, dar m-am înșelat. Acoperă la fel de bine ca fondul meu de ten preferat de la e.l.f.

Bioderma Photoderm Cover Touch SPF 50+

Efect matifiant? Clar, da! Unul chiar foarte bun. Eu nu prea sunt fan pudră, chiar dacă toată lumea o recomandă pentru fixare. În schimb, o folosesc pentru extra-matifiere și re-matifiere. Cu Photoderm Cover Touch SPF 50+ mă pot lipsi de pudră și asta mi se pare fantastic. Matifierea este de durată, dar nu știu dacă merge până la 8 ore pentru că nu l-am purtat atâta. Eu lucrez de acasă, ies 3-4 ore, și fuga înapoi în vizuină, la demachiere! 4 ore de matifiere vă garantez, însă!

Și ca aspect, sunt mulțumită de ce îmi oferă acest produs. Pentru gradul său de acoperire, eu zic că tenul arată destul de bine după aplicarea lui. Are un oarecare efect de mască, dar nu de groază. S-ar putea să fie mai rău dacă nu vi se potrivește nuanța. Puteți încerca totuși să-l mai deschideți cu o pudră. Ca produs de machiaj probabil că nu vă este indispensabil, dar ca produs de machiaj cu factor ridicat de protecție s-ar putea să fie. Eu nu știu altul care să aibă SPF 50, să acopere așa de bine și să fie și așa de accesibil. La Farmacia Tei îl găsiți la 50 de lei.

La apă chiar este rezistent. Se simte și pe ten, când te speli. Când dai prima dată cu apă, aproape că nu le lipește de el. Și la căldură ar fi rezistent, dacă nu aș transpira așa tare. Cum eu transpir, cam pe toată fața, și este nevoie să mai tamponez din când în când cu un șervețel, vă dați seama că se mai estompează. În schimb, la transfer nu este rezistent, așa cum spuneam eu în filmulețul de prezentare de la început, făcut imediat la primirea coletului, ghidându-mă strict după informațiile transmise de producător. Se transferă destul de ușor, de exemplu, pe telefon. Deh, nu putea fi perfect!

Și, mai are un defect, legat tot de problema mea cu transpirația. Picăturile de transpirație de pe stratul de Photoderm Cover Touch SPF 50+ sunt puțin… albicioase. Nu mă pricep la analizat cosmetice sau ingrediente, nu știu de la ce se întâmplă asta, dar… se întâmplă.

Folosesc Photoderm Cover Touch SPF 50+ de mai bine de o lună. Nu zilnic, dar destul de des. Sunt mulțumită de faptul că am și protecție solară și acoperire mare și matifiere, mai ales că nu mi-a agravat tendința acneică și nu mi-a provocat iritații sau alt disconfort. La 50-60 de lei, eu zic că oferă destul de multe. Perfecte nu mi s-au părut nici produsele de 5-6 ori mai scumpe. Până spre toamnă târziu, sigur îl voi purta. Pe iarnă, nu, din cauza nuanțelor. Voi avea nevoie de ceva mai deschis. Asta dacă nu vine Bioderma cu nuanțe noi sau cu vreun alt produs mai de sezon rece.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anghelina Irina
    • 08/08/2020
    Răspunde

    Am tot citit despre el.Pana acum tot ce am încercat de la Bioderma mi-a plăcut foarte mult, deci cu siguranță cred ca si acesta ar fi pe placul meu ❤

      • Oana
      • 09/08/2020
      Răspunde

      Si mie imi place mult, eu pregătesc tenul cu serum, apoi crema cu #spf50, apoi Photoderm-ul pe care il amestec cu putin DD Cream pentru ca nuanta e putin închisă pentru mine, iar la final il setez cu putina pudra si totul e ok.

        • Cristina Dragomir
        • 20/09/2020
        Răspunde

        mai pui si pudra? la mine merje fara.

      • Cristina Dragomir
      • 20/09/2020
      Răspunde

      Astept impresii dupa ce pui mana pe el.

    • Viorica Stoica
    • 09/08/2020
    Răspunde

    Nu am reusit sa il achizitionez de la Bioderma in schimb am un bb de la Gamarde care mi a placut f mult cum sa asezat pe fata mea si eu tot ten gras am !

      • Cristina Dragomir
      • 20/09/2020
      Răspunde

      Experienta faina am avut si cu produsele Gamarde, nu ma pot plange.

    • Simona Asaftei
    • 09/08/2020
    Răspunde

    Nu am încercat acest produs,dar sunt convinsă că este foarte bun ,tot ce am încercat de la Bioderma până acum mi-a plăcut !

      • Cristina Dragomir
      • 20/09/2020
      Răspunde

      Poate vei incerca si Photoderm pe parcurs.

    • Valeria Chertes
    • 10/08/2020
    Răspunde

    De la Bioderma mi-a cam plăcut toate produsele,sigur mi-ar place și acesta.

      • Cristina Dragomir
      • 20/09/2020
      Răspunde

      Calitatea place tuturor.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 10/08/2020
    Răspunde

    Un produs nou,nu l-am incercat ,alte produse au fost ok,multumim de informatii.

      • Cristina Dragomir
      • 20/09/2020
      Răspunde

      E bine ca e de bine in ce priveste Bioderma.

    • Corina Cosa
    • 10/08/2020
    Răspunde

    Oxidul de zinc si dioxidul de titan sunt mineralele „vinovate ” pentru picaturile alea albicioase de pe suprafata tenului. Si la mine se intampla la fel. Toate produsele spf care contin minerale astea se comporta asa . Oricum , cele pe baza de minerale sunt mult mai indicate .

      • Cristina Dragomir
      • 20/09/2020
      Răspunde

      mda, nu exista produs perfect, nu?

  1. Merita o sansa!

      • Cristina Dragomir
      • 20/09/2020
      Răspunde

      Merita.

  2. eu la capitolul fdt ma lipsesc de el cu draga inima vara. nu pot… pur si simplu, simt ca ma sufoc si asa, d-apoi si cu ala si cu masca pe fata. dar da, recunosc, am citit doar de bine de bioderma si stiu ca au super produse

      • Cristina Dragomir
      • 20/09/2020
      Răspunde

      daca nu as avea chestii de ascuns, as renunta si eu!

  3. Foarte buna crema, am auzit la mai multe persoane despre ea, multumesc pentru recomandare!

      • Cristina Dragomir
      • 20/09/2020
      Răspunde

      are si ea defectele ei, dar e printre produsele bune.

  4. Răspunde

    Sunt amatoare de produse matifiante, fiind și eu o persoană cu ten gras.
    Mă bucur că există un produs pentru acest tip de ten, îi voi da și eu o șansă.

      • Cristina Dragomir
      • 20/09/2020
      Răspunde

      Nu e perfect, dar e bun.

  5. Răspunde

    Bioderma este cu siguranta unul dintre cele mai bune branduri de ingrijire. Folosesc de multi ani produse de ingrijire Bioderma si sunt in topul preferintelor mele. Desigur, nu tuturor ni se potrivesc aceleasi tipuri de produse, dar merita incercate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares