De ce nu mi-aș face un tatuaj

cu tatuaj sau fara

Văd în jurul meu mult persoane tatuate. Tot mai multe sunt femei. Unora le stă bine și au tatuate modele care-mi plac. Altele mi se pare că arată de-a dreptul hidos. N-am nimic împotriva tatuajelor în sine, însuși soțul meu având un astfel de desen permanent pe corp. Ceea ce mă deranjează de fapt cred că este mărimea sau numărul tatuajelor. Arata grozav o tipă care dezvăluie un tatuaj discret pe gleznă sau pe umăr, dar oribil una care și-a umplu tot corpul de tatuaje imense, fie ele alb-negru sau colorate.

E dreptul fiecăruia, desigur, să aleagă ce face cu trupul lui. Așa cum eu aleg să bag în mine ciocolată, altcineva poate alege să se tatueze. E dreptul meu să nu-mi placă, dar e dreptul lui să-l poarte fără ca eu să-mi manifest nemulțumirea față de alegerea lui, adresându-i jigniri sau priviri pline de greață. Respect alegerea celor care și le fac, dau eu nu mi-aș face un tatuaj. De ce?

Pentru că mi-e teamă de durere 

bottegaverde.ro

Nu în sensul că nu o suport. O suport, dar nu văd de ce trebuie să apelez la un procedeu de care nu am nevoie și care provoacă durere. Nu sunt masochistă. Am înțeles că este destul de dureros să-ți bați un tatuaj. Să nu uităm că e vorba de un ac care dă gaură după gaură!

Pentru că sunt schimbătoare 

Am avut un moment, acum câțiva ani, când mi se pusese pata să-mi fac un tatuaj micuț cu un semn chinezesc. Mă bucur că nu l-am făcut pentru că, pe cât de mult îmi plăcea atunci acel simbol, pe atât de tare îmi displace în prezent. Și tribalul soțului meu mi-a plăcut acum 10 ani și acum nu-mi mai spune nimic, va chiar mă enervează uneori. Sunt schimbătoare. Ce-mi aduce zâmbet azi, mâine mă lasă rece.

Pentru că există risc de infecțiile locale

Să zicem că strângi din dinți două ore și îți tatuezi până la urmă ceva pe tine. Problemele nu se încheie aici. E nevoie de îngrijire atentă până la vindecare completă și există un risc mare de infectare a rănilor. Nu-mi plac să risc așa de mult.

Pentru că mi-e teamă de infectarea cu HIV, hepatite și alte cele

Oricâte persoane mi-ar recomanda un salon de tatuaje, tot nu aș avea încredere totală că instrumentele folosite sunt dezinfectate/sterilizate perfect înainte de fiecare utilizare. Să nu uităm că vorbim despre un procedeu care se lasă cu vărsare de sânge și, dacă rana ta intră în contact cu sângele infectat al unui pacient anterior, te-ai cam ars.

Pentru că există riscul cancerului de piele 

Nu sunt foarte bine informată în domeniu, dar am înțeles că tatuajele pot duce la cancer de piele.  Problema vine din anumite substanțe cancerigene care se găsesc în compoziția cernelurilor folosite pentru tatuarea pielii. Conform site-ului Descopera.ro, studiile efectuate pe animale arată că riscul este real.

Pentru că mă gândesc cum o să arăt la 70 de ani 

Asta dacă apuc 70 de ani, dar sunt optimistă în general. Acum arată bine un fluture sau o floare, dar imaginează-ți cum o să arate după 60-70 de ani, când pielea de pe tine o să fie departe de stadiul ferm, ca să nu zic că o să atârne! Ops, am zis-o!

Cam astea sunt motivele pentru care eu nu mi-aș face un tatuaj. Asta ca să nu mai zic că mi se pare și scump.

Voi aveți tatuaje? Vă plac? V-ați face?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Pana mea… acum citesc articolul când mă gândesc să-mi fac tatuaj la sprâncene 🙁 Si tocmai când am zis că îmi fac curaj şi trec peste toate cele gândite de mine şi enumerate de tine…… Mai bine stau blândă.

    1. Lasa ca te informezi bine inainte ai vezi tu ce faci.

    • Dana Lia
    • 25/03/2018
    Răspunde

    Eu mi-as face unul sexy,intr-un loc inaccesibil 😉

  2. Răspunde

    Eu am un tatuaj pe omoplat facut cu 10 ani in urma si imi place enorm si acum, ba chiar strang bani sa imi fac inca unul, intr-un loc mai vizibil. De fapt, stransesem banii, alesesem modelul si salonul, dar intre timp a fost nevoie sa chem electricianul si sa inlocuiesc lustra la sufragerie, asa ca am cheltuit banii. M-am gandit si eu cum o sa arat la 70 de ani. Ei bine, voi fi o baba tatuata 🙂 Si ce daca? Durerea este mica in comparatie cu epilatul inghinal, de exemplu, cel putin asa i-am spus tipului care mi-a facut primul tatuaj. L-a umflat rasul de comparatie. Fireste, oricine are dreptul la opinie, cu atat mai mult cu cat e vorba de propriul corp. Mai bine sa te gandesti de 10 ori si sa nu actionezi daca nu esti convinsa pe deplin.

    • Antoaneta
    • 25/03/2018
    Răspunde

    Eu zic de ani buni ca vreau un tatuaj, dar nu am ajuns inca sa fac acest pas.
    Nu imi e (asa) teama de durere, dar imi e teama de vreo boala 😛
    Am modele alese…doar timp sa imi fac.

    • Valeria Chertes
    • 25/03/2018
    Răspunde

    Mie imi place sa vad la altcineva dar eu nu mi-as face.

    • Lamiita Petre
    • 25/03/2018
    Răspunde

    Acum, mi se pare tarziu sa mai fac un tatuaj dar mi-ar fi placut sa am unul, undeva pe la glezna, pe omoplat, pe la incheietura mainii. Nu stiu, cred ca mi-ar fi placut niste simboluri care sa ma reprezinte, un mic citat. Acum, chelului chitie de margaritar i-ar mai trebui sa in rest le am pe toate. Acum mi-as tatua sprancenele, asta, da.

    1. Mi te si imaginez cu un trandafir mare tatuat pe tot bratul.

    • Baicu Carmen Aureliana
    • 25/03/2018
    Răspunde

    Buna.Offff!Mi-am tatuat de curand sprancenele si am reușit să-mi înving teama de a îmi face și alte 2 tatuaje permanente pe corp.
    Am suferit,ce-i drept,iar dacă ar fi să reiau aș mai face-o de incă 10 ori.

    1. esti o curajoasa. Te admir.

  3. Răspunde

    Nu imi plac, nu mi-as face!

  4. Nu m-a tentat niciodată să-mi fac tatuaj, doar la sprâncene pentru a corecta forma. Dar altfel nu mi-aș chinui pielea, sunt rea de durere!

    1. Da dar ai scapat de o grija daca ti-ai tatuat sprancenele.

    • Tatiana Sorina
    • 26/03/2018
    Răspunde

    Imi plac dar sa vad la altii,nu cred ca as rezista ca mi-e frica si de o injectie dapai de acele alea.

    1. Fricoaso! Ne luam de mana.

    • ghelbere elena
    • 26/03/2018
    Răspunde

    Din aceleasi motive nu-mi nici un tatuaj si sa-si mai spun ceva. Nu-mi place nici sa le vad la alte persoane.

    1. Te inteleg, in mare parte.

    • Toma Tantica
    • 26/03/2018
    Răspunde

    E superb un tatuaj dar îmi place la alta persoana nu la mine personal!!Nu ma atrage chiar daca e interesant si frumos!!!

    1. Suntem noi mai conservatoare, nu?

  5. Răspunde

    Eu mi-as dori un tatuaj chiar dacă am toate aceste temeri ca și tine. Îmi doresc ceva, dar nu știu ce! Dacă as găsi modelul potrivit, eu mi-as face 😉

    1. Tu stii mai bine ce iti place, zuzi.

  6. Offf…eu am 2 deja. Si mi.as mai face 20. Dau dependenta! Nu e asa dureros, depinde mult de locul ales. Si chestia cu o sa atarne… nu. Nu e asa. Depinde iar de loc. Eu am pe omoplat si pe glezna. Si stiu sigur ca acolo n.o sa atarne nimic. As fi vrut pe coaste… dar acolo nu.l fac decat daca voi putea sa am o silueta de invidiat

    1. sau sa iti faci operatii ca unele dive 😛

  7. Răspunde

    Mie nici nu imi plac dar nici nu imi displac…cred ca e alegerea fiecaruia. Eu una nu mi-as face pt ca nu ma reprezinta.

    1. Ai zis bine cu reprezentatul. Cred ca de asta nu m-am facut nici eu.

  8. Nici eu nu mi-as face. Desi imi plac unele modele micute, subtile..sa le vad la altcineva insa nu sunt pentru mine. Ai enumerat toti factorii decisivi!

    1. Saa stii ca eu te-as vedea cu tatuaj, nu stiu de ce.

  9. Răspunde

    In tinerete am vrut sa imi fac un tatuaj, insa mi-a fost teama, am tot amanat momentul…in continuare as vrea sa imi fac, am unul care inca imi place maxim. Dar…nu stiu daca il voi face vreodata 😀

    1. Cand si-or face fetele, iti faci cu ele.

    • Naty Mihaela
    • 30/03/2018
    Răspunde

    Mie imi plac mult tatuajele dar nu as purta permanent ;aleg sa port un tatuaj din cele care se sterg dupa 2 -3 zile ,in vacanta la mare sau din cand in cand pe anotimpul verii .

  10. Răspunde

    Ma tenteaza sa-mi fac si m-am informat mult, ba chiar am un prieten care m-a luat cu el la salon cand a mers sa-si faca un nou tatuaj 😀 . De durut nu doare pentru ca se poate folosi o crema cu lidocaina inainte (un fel de anestezic local), insa se simte un disconfort cateva zile, pana se vindeca bine locul, dar oricum trebuie ingrijit corespunzator. Chestia care ma tot determina pe mine sa stau pe loc e ca sunt nehotarata, exact asa cum ai zis si tu. In urma cu 3 ani voiam sa-mi fac un model, in urma cu 2 ani voiam altceva, iar acum ma gandesc ca niciunul dintre cele doua nu ma caracteriza in prezent. Erau doar bucati din varianta mea mai necoapta. Insa tot ma tenteaza sa-mi fac un tatuaj, sper doar sa reusesc sa ma hotarasc asupra modelului. Sincer, mi-ar placea sa am un brat tatuat complet, dar sunt atat de mica incat nu prea mi s-ar potrivi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares