Cum m-a ajutat natura în lupta contra atacurilor de panică?

Atacuri de panica

Cei care mă cunoașteți știți deja. Ceilalți aflați acum. M-am confruntat ani de zile cu atacuri de panică severe care m-au ținut la izolare serioasă, nu ca cea impusă anul asta de autorități. Am pierdut acei ani din viață din cauza lor, dar acum sunt bine. Binele nu înseamnă că nu le mai am, ci că apar mai rar și nu mai sunt la fel de agresive. N-au devenit ele mai slabe, ci am devenit eu mai puternică, făcând anumite schimbări în stilul de viață, citind și învățând cum să accept și să gestionez acele stări de rău care mă îngrozeau. Ce-am făcut contra atacurilor de panică?

Nu mă sfiesc să spun că, la început, eram dependentă de un anumit medicament prescris de medic. Din fericire, acum nu mai am nevoie de el. Am învățat că singurele chei de care am nevoie sunt o gândire menită să-mi facă bine și puterea naturii. Citesc mult, îmi ocup timpul și mintea cu lucruri, dacă nu neapărat plăcute, măcar utile, nu-mi mai ofer răgaz să mă gândesc la tâmpenii, să-mi fac scenarii. Am învățat să comunic, să nu mă mai ascund, să exprim ce simt și să trec mai departe fără a ține totul în mine. Am început să fac mai multă mișcare și am devenit client fidel al unor site-ul precum Eherbal, de pe care-mi cumpăr o serie de produse care mă ajută să fiu eu fără medicamentele care se eliberează doar pe bază de rețetă. Ce folosesc eu din arsenalul naturii?

Nuci și semințe

Nu le consumam deloc înainte. Nimic altceva în afară de semințe prăjite. Acum nu-mi lipsesc din casă nucile, semințele crude de dovleac și floarea-soarelui, susan, in, chia, cânepă, cât și migdale, alune și caju, crude și ele. Ele reprezintă sursa principală de magneziu și zinc, atât de necesare în bolile anxioase.

Leguminoase

Consumam carne aproape zilnic. Acum, am trei zile pe săptămână în care am scos carnea. În două dintre ele nu există nici lactate de origine animală sau ouă. Consum năut și linte foarte des. Mă credeți că până acum 4-5 ani nici nu știam ce gust au sau câte minunății pot prepara din ele? Ca să nu mai zic de soia, atât de bogată în B-uri, calciu și Magneziu, din care se obține și laptele vegetal pe care-l folosesc la micul dejun din zilele de post!

Cereale integrale

Ziceam ceva de lapte? Recunosc că micul meu dejun preferat a fost întotdeauna compus din lapte și cereale. Numai că acum, fulgii aceia din porumb, cu adaosuri de multe ingrediente de care nu avem nevoie și ne fac rău, au fost înlocuiți de fulgi sau tărâțe de ovăz sau de grâu. Cu hrișca nu mă împac, dar consum quinoa destul de des.

Îndulcitori naturali

Zahărul este unul dintre principalii vinovați de apariția stărilor anxioase. Unul din primii pași de făcut în lupta contra atacurilor de panică este scăderea consumului de zahăr alb rafinat. Recunosc că am zile (dese) în care dau iama în amandine sau mai știu eu ce alte dulciuri din acestea super-procesate și imediat organismul se resimte. În zilele în care stau cuminte și îmi iau porția de dulce din ceva făcut în casă, îndulcit mai puțin, adesea chiar cu îndulcitori naturali, altfel mă simt. Extractul de Stevia este foarte bun, dar și destul de scump. Capacitatea de îndulcire este foarte mare. Dacă nu vi-l permiteți, puteți încerca în schimb siropul de arțar sau agave.

Produse apicole

Cel mai des consum miere pe care o folosesc și ca îndulcitor, în special în deserturile la rece, precum o budincă de chia. Primăvara și toamna, când suntem mai predispuși la stări anxioase și depresive, amestec în miere și lăptișor de matcă și propolis. Nu-mi plac neapărat la gust, dar nici rele nu sunt și știu că fac foarte bine. Nu doar la nivel psihic. Și pe partea de imunitate sunt comoară.

Suplimente naturiste

Când încerca mama să mi le bage pe gât, acum vreo 12 ani, nu credeam în ele. A fost nevoie ca doctorița mea să-mi recomande tinctura de sunătoare de la Dacia Plant contra atacurilor de panică, pe post de calmant. Foarte bine mi-a făcut! Foarte bună este și cea de la PlantExtrakt. Se poate consuma și ceai de sunătoare, dar eu sunt mai leneșă și prefer tincturi, siropuri sau comprimate. Acum o mai iau doar în perioadele mai solicitante.

drojdie dacia plant complex B-uri atacuri de panica

Și am mai luat ceva la început: comprimatele cu drojdie de la Dacia Plant. Sunt cea mai bună sursă de vitamine B. Le au cam pe toate, iar B-urile sunt esențiale pentru funcționarea normală a sistemului nervos. Treptat, pe măsură ce am învățat care sunt alimentele din care mi le pot lua, am renunțat și la acest supliment. Deși naturist, reprezenta o grijă în plus!

Când mai apare câte-o stare căreia simt că-mi este mai greu să-i fac față singură, apelez la Dexocalm. Este un produs pe bază de plante (păducel, roiniță, floarea pasiunii, hamei), pe care îl puteți comanda online chiar și pe eherbal.ro. Nu e nevoie de rețetă și nu dă dependență.

Folosiți cu încredere produsele naturiste în lupta contra atacurilor de panică pentru că vă spune cineva care nu a crezut în ele că sunt eficiente! În schimb, nu vă puneți toată baza în ele și nu evitați mersul la medic, mai ales dacă afecțiunea este una mai veche și manifestările sunt insuportabile. Probabil că veți primi tratament medicamentos pentru o perioadă, apoi veți putea trece la tratamentul naturist.

Cu siguranță este nevoie de mai mult decât un ceai și patru pastile ca să scăpați de anxietate și atacuri de panică. Alimentația trebuie schimbată și ea. Pe partea asta, e simplu să comanzi produsele online. Le găsește pe toate pe majoritatea site-urilor de profil. Eu am preferat eherbal.ro pentru că are mereu pe stoc produsele de care am nevoie și le livrează rapid (1-3 zile), cu un cost de livrare foarte mic, de doar 13 lei. Față de 20 de lei, cât cer alții, care livrează comenzile în 7 zile, e super bine.

Partea grea este cea care ține de tine. Trebuie să renunți la tot ce-ți face rău (alimente sau gânduri), să înveți să te iubești, să citești despre atacurile de panică, să înțelegi ce se întâmplă cu tine și cum să faci față acelor stări, să faci mai multă mișcare, să dormi mai bine, să nu te mai compari cu alții, să nu-ți mai faci probleme din nimic, să înveți să respiri corect și să-ți ții mintea ocupată. Primii pași sunt grei, n-am să te mint, dar am încredere în tine că vei reuși.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Carmen Elena
    • 09/06/2020
    Răspunde

    Felicitari pentru schimbari si ptr ca te tii de suplimente, personal desi imi propun, ma apuc si apoi undeva pe drum uit sa le mai iau.
    Am retinut situl si cum aveam in plan sa iau una alta, ma apuc sa pun in cos.
    Zi frumoasa cu bucurii sa ai!

      • Valeria Chertes
      • 09/06/2020
      Răspunde

      Din păcate am trecut și eu prin aceste stări dar mulțumesc lui Dumnezeu am scăpat de ele.

        • Sara
        • 01/06/2021
        Răspunde

        Buna! Cum stai acum cu atacurile de panica? Eu ma confrunt de muuulti ani cu ele, din cauza lor am avut ft multe de pierdut 😕

          • Cristina Dragomir
          • 02/06/2021
          Răspunde

          Buna, eu sunt binisor, pot spune. Am ramas cu teama mare de transportul in comun. Merg cu ele doar distante scurte si doar insotita. In rest, nu mai am probleme. Am luat tratament mai multi ani si mai iau si acum Efectin de 37,5mg una la doua zile. Chiar nu am mai avut de mult un atac de panica. Mai am uneori stari de rau, dar suportabile si controlabile.

    • Roman Nicoleta Ana Maria
    • 09/06/2020
    Răspunde

    Felicitari draga mea pentru articol! Ma bucur enorm pentru tine ca esti mai bine si multumesc frumos pentru recomandari!

  1. Natura ne poate ajuta să tratăm multe probleme. Pe mine mă relaxează mult și mă liniștește.
    Când simt că mintea nu mai funcționează, imi iau cana de cafea și mă bucur de flori, pomi, iarbă și după 10 minute, sunt alt om.

    • Daniela Dodoi
    • 09/06/2020
    Răspunde

    Eu una ma tem de asa stări,nu le pot controla si nici nu pot evalua situația.Urate si cu urmări ps termen mediu

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 09/06/2020
    Răspunde

    Mai am uneori atacuri de panica ,nu tot timpul ci doar cand sunt foarte stresata , si iau capsule din plante,beau ceai ,ascult o muzica relaxanta si ma linistesc.Un articol minunat,ai ce invata,multumiri!

  2. Super frumos si foarte adevarat!

    • Anghelina Irina
    • 10/06/2020
    Răspunde

    Multumesc lui Dumnezeu ca nu m-am confruntat niciodata cu asa ceva si sper sa ma tina la distanta de aceste atacuri de panicat. Oricum nu stiam ca exista remedii împotriva lor

  3. Răspunde

    Ma bucur ca te simti mai bine. O imbratisare calda!
    Corpul cere cum poate el, conteaza sa il asculti.
    Uita te si la probiotice, se pare ca starile emotionale sunt puternic impactate de flora intestinala. De cand am scos zahar si gluten si la mine starea mintala s-a imbunatatit (chiar de nu am atacuri de panica).

  4. Si pe mine m-au ajutat suplimentele naturiste. E drept ca intr-o altfel de afectiune, dar ajutorul lor m-a facut sa nu mai depind de niste medicamente puternice. Combinatia naturii cu stiinta poate face minuni.

  5. sincer, ma bucur mult ca te-ai schimbat tu! mie imi pari o persoana sigura pe sine. dar vezi cate se pot ascunde dincolo de cortina, vorba aia? sper sa fie din ce in ce mai bine si sfaturile tale sa fie de folos si altora!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares